Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 181
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Ха, и ние с една Осака на второто море...трактора му викахме...ама го пускахме за малко и без това само...

# 121
Оооо високия клас при климатиците им е страхотен. И скъп.
Може, ама аз дадох мнение за точно определен
Като сте заговорили за климатици, на които попадате по почивките, и аз да споделя — много ми пречеше за спане това, че цифрите, които показваха градусите на вътрешното тяло, бяха големи и светещи.
Свикнала съм на почти пълна тъмнина в спалното помещение и тези големи светещи цифри определено влияеха върху качеството на съня ми. Мъжът ми се оплакваше от същото.

Съобразявайте го това, когато избирате климатик за спално помещение.  
Моят в кабинета има бутон Light и той гаси цифрите.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 22:40 от petiaivanov

# 122
Здравейте, може ли мнение за климатик bravissimo 12000, който е на промоция в Кауфланд ?
Благодаря Ви предварително!

# 123
  • Велики Преслав
Това е пародия малко на климатик. Нещо евтино ли е нужно. За охлаждане на малко помещение може и да свърши работа. За отопление….не

# 124
Здравейте, предстои ми да оборудвам тристаен апартамент с климатици, ще се ползват и за отопление и за охлаждане. Бях се насочил към мултисплит на Mitsubishi Heavy или Electric, но цените в момента ме карат да се замисля дали е най-оптималния вариант.

Жилището е панел, първи етаж с добра дограма и ще бъде санирано и с подова изолация. Всяко помещение има по една външна стена. Изложение изток-запад.

Стаите са долепени две по две и са със следните размери:
спалня 16кв.м и хол 16кв.м
спалня 12кв.м и кухня 9 кв.м.

Ясно е, че ще се взимат хиперинвертори и бих предпочел японски мултисплит, но в момента има ли нещо на пазара с по добро съотношение цена/качество? Ако с по-ниска цена идват само минуси, ще взема Мицубиши.

# 125
Здравейте,

Насочила съм се към климатици на Mitsubishi Heavy, но не мога да избера външно и вътрешни тела, тъй като получавам доста различна информация от две места.

Двустаен апартамент в нова сграда в гр. София, мултисплит система.
       - Всекидневна - 19,3 м2 - 53 м3, прозорец: 2 х 2,24 м
       - Спалня - 16,7 м2 - 46 м3, прозорец: 2,39 х  2,24 м
Стаите са долепени една до друга.

На едното място ми препоръчаха SCM 71 ZS-W с SRK 35 ZSX-W и SRK 25 ZSX-W.
На второто място ми препоръчаха SCM 45 ZS-W с SRK 25 ZSX-W х 2.

# 126
Здравейте,

Насочила съм се към климатици на Mitsubishi Heavy, но не мога да избера външно и вътрешни тела, тъй като получавам доста различна информация от две места.

Двустаен апартамент в нова сграда в гр. София, мултисплит система.
       - Всекидневна - 19,3 м2 - 53 м3, прозорец: 2 х 2,24 м
       - Спалня - 16,7 м2 - 46 м3, прозорец: 2,39 х  2,24 м
Стаите са долепени една до друга.

На едното място ми препоръчаха SCM 71 ZS-W с SRK 35 ZSX-W и SRK 25 ZSX-W.
На второто място ми препоръчаха SCM 45 ZS-W с SRK 25 ZSX-W х 2.

Защо не звъннете на Кондекс, те са офиц вносител на марката. Мен ве консултираха..много са любезни.
Кажете че искате консулт и ще ви додат телефона на човека.

# 127
  • София
В събота ще ни монтират 2 климатика Митсубиши в 2те детски стаи. По 2000лв излизат с монтажа. Имаше и по-евтини друга марка, но предпочетох и ми препоръчаха тези.

# 128
Здравейте  ,от  известно време  долната  клапа на климатика увисва на долу и  не  се затваря. дори  при  изкл.  положение....!?Каква  е причината  и  може ли да се  отстрани  ,без да търся  сервиз..!?Фюджицу...9-ка   от  старите  ..Благодаря !

# 129
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте  ,от  известно време  долната  клапа на климатика увисва на долу и  не  се затваря. дори  при  изкл.  положение....!?Каква  е причината  и  може ли да се  отстрани  ,без да търся  сервиз..!?Фюджицу...9-ка   от  старите  ..Благодаря !
Може да се залепи. В стаята на дъщеря ни имахме тази проблем, ММ разглоби клапата и каза, че нещо се е счупило вътре. Залепи го със секундно лепило и вече е ОК. Търсихме да купим нова част, но ни казаха, че няма шанс. Сервиз едва ли ще се занимава с такава дреболия.

# 130
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали климатик за помещение 22 квадрата, изложение: север-запад, три външни стени; в сграда без изолация, на втори, среден етаж, с pvc дограма. Климатикът ще се ползва и за отопление, и за охлаждане. От Вимакс по телефона (климатикът ще се монтира в др. населено място) ми препоръчаха тези двата: https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-mitsub … 0-btu-klas-a.html

https://vimax.bg/invertorni-klimatici/hiperinvertoren-klimatik-f … 0-btu-klas-a.html.

На кой да се спра?

Като параметри ми харесват и: https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-hitach … 0-btu-klas-a.html

https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-hitach … 0-btu-klas-a.html

При възможност на цена около 2000-2300 лв.( може и по-малко:)

# 131
  • Велики Преслав
Всичките са хубави, само Фуджитсуто е леко шумно.

# 132
Всичките са хубави, само Фуджитсуто е леко шумно.

Здравейте и благодаря за бързия отговор!

И все пак на кой да заложа - на Митсубишито или на Хитачито:)

# 133
Моля за препоръки за подходящ климатик за стая 23,5 кв. метра. Височината  е 2,20 метра. Намира се в село на 20 км от Русе. От входната врата се влиза директно в стаята. Има прозорци на три от стените. Само западната стена е без прозорци. Конструкцията е някаква метална, с фибран, вата и гипсокартон.

Стаята е 3 в 1 - дневна, спалня и кухня. Климатикът ще се използва и за отопление и за охлаждане. Важно е да е безшумен.

# 134
  • Велики Преслав
До какви пари да е?

Общи условия

Активация на акаунт