Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 030
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Може ли някой да ми обясни, какво значи хиперинвекторен климатик и дали е по добре от инверторен

# 106
  • София
По-икономични са. По-нова технология. Разбира се, че е по-добър от старите.

# 107
Може ли някой да ми обясни, какво значи хиперинвекторен климатик и дали е по добре от инверторен

https://condex.bg/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B8%D1%86%D0%B8/

Търговско наименование.
Маркетингов трик също...

# 108
Това е климатик от хотелска стая. Гледам го, че е нов, бързо охлажда, но е много шумен. Няма значение на какъв режим и степен е настроен вентилаторът- все е шумен и вее гадно.
Пиша този пост за информация, та ако някой се е засилил към такъв, да знае, че не става.

Скрит текст:

# 109

https://condex.bg/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B8%D1%86%D0%B8/

Търговско наименование.
Маркетингов трик също...

Или игра на думи, или даже лош превод...
Имаме инверторни климатици и някой пуска по-висок клас. Решава да го покаже някак си и кръщава новия клас като слага думата "хипер" пред "инверторен климатик". Тоест имаме хипер "инверторен климатик". Все едно хипер прахосмукачка, или хипер хладилник. Обаче у нас някак си е станало "хиперинверторен" климатик. И хората си мислят за някакъв хиперинвертор.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 12:16 от Черна станция

# 110
  • Велики Преслав
Това е климатик от хотелска стая. Гледам го, че е нов, бързо охлажда, но е много шумен. Няма значение на какъв режим и степен е настроен вентилаторът- все е шумен и вее гадно.
Пиша този пост за информация, та ако някой се е засилил към такъв, да знае, че не става.

Скрит текст:

Петя не съм съгласен. Това е 18ка. Нормално да вее и да е шумни. 9ка и 12 са уникални машини и топлят прекрасно.

# 111
Moят подов е 18-ка и на макс наистина е шумен, но като "навакса" и влезе в установен режим става практически безшумен. А тя казва, че онзи е все шумен, странно е наистина.

# 112
  • Велики Преслав
Просто софтуерно дебитите са му големи. Може пък и да има проблем.

# 113

Скрит текст:

Петя не съм съгласен. Това е 18ка. Нормално да вее и да е шумни. 9ка и 12 са уникални машини и топлят прекрасно.
С кое не си съгласен?
Помещението е огромно. Така, както го гледам, има 50 квадрата, височината е около 2.80м.. Трети ден работи и би трябвало да е влязло в ритъм това чудо. Изпробвах го и на най-ниска степен на вентилатора, изпробвах го и в режими Quiet и Sleep. Просто си е такова-шумно. И съседите по стая и те се оплакаха от техния.
Аз говоря за охлаждне, а ти за отопление. Няма как да го изпробвам на отопление в тази жега Joy

# 114
  • Велики Преслав
Аз говоря и за двата режима. И топло и студено. Много издръжлив климатик. Явно нещо някъде куца. Но наблягам че говоря за 9ка и 12ка

# 115
Да не е монтиран с къси тръбни връзки и да не може да влезе в режим? Няма начин да са дефектни и на съседите, и този. Или нещо му е бъзикано в настройките?

# 116
Да не е монтиран с къси тръбни връзки и да не може да влезе в режим? Няма начин да са дефектни и на съседите, и този. Или нещо му е бъзикано в настройките?
Не са къси. Външното тяло е на 3-4 метра. Монтирано е на пода на терасата. Връзките са скрити в пода някъде.
Не виждам какво толкова да е бъзикано. Аз минах през всички настройки. Не е като да не съм виждала климатици  Wink
Не са дефектни. Просто са си шумни. Явно Самсунг толкова си могат вече и при климатиците.
Ще ми се наложи да го изтрая още няколко дни.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 12:45 от petiaivanov

# 117
  • Велики Преслав
Оооо високия клас при климатиците им е страхотен. И скъп.

# 118
  • до най-прекрасния мъж
И ние попаднахме на някаква Осака на почивката, която вечно вееше. Че бяхме и сополиви с малката и това чудо допълнително ми вееше в гърба постоянно. Чак на 27°С се кротваше и не замръзвах. Вкъщи на 23-24°С не е толкова студено.
Самсунг имах преди 7-8 години, не топлеше хич. Но беше много стар модел, 2006 г ми го подариха втора употреба, ползвах го 10 години и аз. За охлаждане беше супер, но на отопление...

# 119
Като сте заговорили за климатици, на които попадате по почивките, и аз да споделя — много ми пречеше за спане това, че цифрите, които показваха градусите на вътрешното тяло, бяха големи и светещи.
Свикнала съм на почти пълна тъмнина в спалното помещение и тези големи светещи цифри определено влияеха върху качеството на съня ми. Мъжът ми се оплакваше от същото.

Съобразявайте го това, когато избирате климатик за спално помещение. 

Общи условия

Активация на акаунт