Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 019
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
https://homemart.bg/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy-industr … O9-hoCjYAQAvD_BwE

Това се доближава до бюджета ви който търсите, с безплатен монтаж е на цена 1 500.
Само монтаж е 300-350 лв.
Премиум серията е по-безшумна, но е нагоре като цена.

Прегледайте темите назад..има посочвани и др.марки...

# 91
Здравейте. Предстои ни обзавеждане на детска стая и се оглеждам за климатик.
Стаята е с източно изложение, 8 квадрата, панел,, с две външни стени и вътрешна изолация на тях и на тавана. Дограмата е PVC. В Пловдив. Вероятно вратата към коридора ще стои отворена през повечето време. Той е Г-образен, около 4 квадрата, като детската стая е в малката чертичка на Г-то. Коридорът се отоплява и от монтиран в хола  преоразмерен (завещан) Мицубиши 12-ка,
Благодаря.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 22:08 от Шефът Антонио

# 92
Благодаря на всички за отговорите. Разбира се, човек не може да е твърде взискателен, когато иска да е и евтино. Направо ми се замая главата от гледане и четене за марки и параметри. Ето няколко модела, които разгледах и се чудя какво може да ми кажете за тях.
https://eclima.bg/invertoren-klimatik-alpin-asw-25ete-elite-wifi-9000-btu-klas-a
https://alimarklima.bg/produkt/%d0%b8%d0%bd%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1 … 5ktn-nordic-wifi/
https://vimax.bg/index.php?route=product/compare  - тук сравних 2 от една марка
Тъй като в помещението, в което ще е климатика има много кондез, има ли климатик, който може да се справи с влагата и ако не, влагата съсипва ли климатика. Ще се радвам на вашите мнения по въпроса.

# 93
Малко по странен въпрос - къде е най-подходящо да се сложи климатик? И какъв - подов или стенен? Прилагам скици (размерите не са взети перфектно):   
Скрит текст:
   и 
Скрит текст:
. На бюрото от скиците се работи хоум офис (ако има значение дали работещото лице ще бъде изложено на струята от климатика). Секцията е почти до тавана и няма място над нея. Също и над прозорците и вратите. Помещението е на 2ри етаж от 3етажна тухлена къща.

# 94
Здравейте,
може ли малко съдействие. От няколко дена при изключване на климатика на дистационното се променя  режима на работа (от охлаждане на този най-горе в ляво) и часа. Каква може да е причината? какво означа символът най-горе в ляво?

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 16:45 от petko_petkov

# 95
Символът означава, че климатика е настроен на автоматичен режим
(Auto) !

# 96
Здрявейте!
В тия горещини 17 годишния ни  климатик се счупи/платка/.Ще се купува нов.
Попрочетох частично информация,но предвид "изпечения"ми мозък от градусите навън ми е трудно да взема решение.
Стаята е панелна спалня,около 16-17 квадрата.Кубатура:33.6 куб.метра.
Изложение -запад;дограма PVC;изолация-да.
Нужен е за отопление и за охлаждане.Вратите се отварят и към съседни стаи,в еднато има климатик,в другата не.
Искам да попитам за 9-ка или 12-ка трябва да закупя.Стария беше.9-ка,но предвид,че отваряме вратите към коридора ,се двуомя за 12-ка.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 97
А защо не ремонтирате платката или не купите нова, при положение, че климатикът е читава марка.

# 98
Не,не е читав климатика.17-годишен Crawn е.
Техника каза,че няма вече части за този вид уреди.
Насочили сме.се към Мицубиши Heavy към момента.

# 99
Звънни на кондекс , те ще те консултират безплатно за твоята стая кой модел е ок.

# 100
Вземи си 12-ка заради отворената врата. Моят хол е 30 квадрата, но си взех 18-ка, защото вратата винаги е отворена и по-нататък по коридора ни е спалнята. Така стават към 50 квадрата и таман се справя машинката - достатъчно охлажда спалнята, че може нощем да се спи комфортно. Други години се пържехме в собствен сос. Иначе само за спалнята и деветка стига.

# 101
Черна станция,благодаря!
И аз смятам,че по-голям ще е по-добре,но пък техника казал 9-ка и аз затова се пообърках.......

# 102
Символът означава, че климатика е настроен на автоматичен режим
(Auto) !

Каква може да е причината за това автоматично превключване на този режим?

# 103
Неволно натискане на копчето например. Оправяш и забравящ. Впрочем в момента няма разлика дали си на автоматичен или на охлаждане.

# 104
Имам нужда от съвет относно избор на климатик. Помещението е около 40-45 кв. м. (представлява свързани хол, кухня и коридор без врати), южно изложение, PVC дограма, саниран, среден етаж. Ще се използва за отопление (в планински град). Бюджет до към 2500 лв. Мисля си за Мицубишитата или Дайкин, но ще бъда благодарна за насоки за конкретен модел.

Общи условия

Активация на акаунт