Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 950
  • 710
  •   2
Отговори
# 345
Ами зависи. Хиперинвертора е много добър модел, но той е за места където климата е по-суров. Да речем в Пловдив с мека зима, малко е излишен, но е идеален за селища по балкана с много сняг и мъгли. За какво помещение ви трябва.

Старият, който се развали след 17 години непрекъсната употреба лято и зима, е предшественикът на гореспоменатия инвертор на MHI. Вършеше си работата много добре, но сякаш все беше "на ръба" да обслужва помещението, което е ъглово, около 35 квадрата, последен етаж, с много прозорци, изложение юг и запад. Лятото е адски горещо, зимата когато има слънце през деня дори не е нужно отопление, но иначе няма кой да ни топли отстрани или отгоре. В Пловдив има и доста мъгли. Поради тези причини се колебаем между двата гореспоменати климатика.

# 346
  • Велики Преслав
Тогава Диаманта. А може ли разяснение на точния модел на предшественика?

# 347
Тогава Диаманта. А може ли разяснение на точния модел на предшественика?

SRK50ZG-S

Благодаря много за информацията!

# 348
Здравейте. Предстои ни обзавеждане на детска стая и се оглеждам за климатик.
Стаята е със северозападно изложение, 11 квадрата, панел,, с две външни стени и вътрешна изолация на тях и на тавана. Дограмата е PVC. В Пловдив. Вероятно вратата към коридора ще стои отворена през повечето време. Той е Г-образен, около 4 квадрата. Коридорът се отоплява и от монтиран в хола  преоразмерен (завещан) Мицубиши 12-ка,
Благодаря.
СподелиПолезно1Цитирай

# 349
За възрастен човек аз бих се насочил към подовите на АУКС!
За мене подов също би бил по-добър вариант топлината да идва отдолу предвид студения под, но не виждам къде ще се разположи външното тяло. Изложението на стаята е юг, но по цялала й дължина има тясна тераса като от тази тясна страна има вход/изход за друга стая.

На мене ми е интересно защо на по-висок клас Хитачи при "деветките" вътрешното тяло е доста по-шумно:

За airHome 400:  36 / 30 / 24 / 20 dB

За airHome 600:  41 / 36 / 26 / 25 dB

# 350
Здравейте, моля за съвет за климатици.

1. Климатик в апартамент, санирана сграда изцяло.
Помещението е 42-45кв.м. Ще се използва 95% от времето само за охлаждане през летния период.
Изложението е север.

2. Климатици в къща, изцяло с изолация.
Общо са 4ри стаи. Една централна и от нея се влиза в другите три стаи. Могат да се поставят климатици в 3те стаи, които имат външни стени.
Въпросът е дали да се поставят само в 2 от тях, или и в трите?.
Всяка стая е с квадратура около 17-19кв.м.

# 351
  • Велики Преслав
За мене подов също би бил по-добър вариант топлината да идва отдолу предвид студения под, но не виждам къде ще се разположи външното тяло. Изложението на стаята е юг, но по цялала й дължина има тясна тераса като от тази тясна страна има вход/изход за друга стая.

На мене ми е интересно защо на по-висок клас Хитачи при "деветките" вътрешното тяло е доста по-шумно:

Ами външното ще се разположи там където смятате, че може да се разположи външното на стенен!? Какъв е проблема?

Съответните модели на Хитачи, единия е с по-големи дебити от другия!

Помещението е 42-45кв.м. Ще се използва 95% от времето само за охлаждане през летния период.
Изложението е север.

Общо са 4ри стаи. Една централна и от нея се влиза в другите три стаи. Могат да се поставят климатици в 3те стаи, които имат външни стени.

А до какви пари?

# 352
Здравейте! Имам нужда от помощ за избор на мултисплит система с 3 вътрешни тела. Бихте ли ме насочили за какво да гледам? Всякакви препоръки също ще са ми от полза. Климатиците ще се ползват главно за охлаждане през лятото, като 2 от стаите са южни, а третата югоизточна. Средно около 20кв е всяка. С какъв обем трябва да са? Също има ли магазини в София,които бихте препоръчали? Благодаря предварително, аз ще чета назад темата в случай, че вече е бил обсъждан този въпрос.

# 353

Ами външното ще се разположи там където смятате, че може да се разположи външното на стенен!? Какъв е проблема?

Смятах вътрешното тяло да е на стената, перпендикулярна на терасата, така че тръбният път да премине през горната част на терасата и да излезе навън.
При подов климатик тръбите трябва да тръгнат нагоре по стената и след това да минат през горната част на терасата.
Притесняваше ме денивелацията, но май няма да е толкова голяма проблем около 3 метра?

# 354
Не се ли изискваше даже минимален тръбен път да има като се поставя климатик?
Много хора си мислят че вътрешното и външното тяло трябва да са като копче тик-так едва ли не, на едно и също място на стената. А то не е така.

# 355
Не се ли изискваше даже минимален тръбен път да има като се поставя климатик?
Много хора си мислят че вътрешното и външното тяло трябва да са като копче тик-так едва ли не, на едно и също място на стената. А то не е така.

И при мен са почти едно срещу друго. Минимален тръбен път се изисква, но това се компенсира като зад външното тяло тръбата се навива на една или две намотки, а не влиза направо в него.

# 356
То ясно че може да са така и да намотаят тръба за да е по-дълга. Но много хора си вислят че трябва са са точно едно срещу друго и че тръбата трябва да е максимално къса даже. Предполагам че от това идва опасението и питането в случая.

# 357
  • Велики Преслав
Здравейте! Имам нужда от помощ за избор на мултисплит система с 3 вътрешни тела. Бихте ли ме насочили за какво да гледам? Всякакви препоръки също ще са ми от полза. Климатиците ще се ползват главно за охлаждане през лятото, като 2 от стаите са южни, а третата югоизточна. Средно около 20кв е всяка. С какъв обем трябва да са? Също има ли магазини в София,които бихте препоръчали? Благодаря предварително, аз ще чета назад темата в случай, че вече е бил обсъждан този въпрос.

Ако наистина няма да се топлите с тях в истинската зима, висок клас Мидея ще удовлетвори нуждите ви!

Смятах вътрешното тяло да е на стената, перпендикулярна на терасата, така че тръбният път да премине през горната част на терасата и да излезе навън.
При подов климатик тръбите трябва да тръгнат нагоре по стената и след това да минат през горната част на терасата.
Притесняваше ме денивелацията, но май няма да е толкова голяма проблем около 3 метра?

Аз имам монтирана машина, която работи с 8 метра денивелация. Не е проблем, щом се спазват определени изисквания.

А иначе за минимален тръбен път сте прави. В повечето случаи се изисква.

# 358

Изложението е север.

А до какви пари?

Предвид че ще се използват само лятото за охлаждане и то за не повече от 2месеца, максимум три, предпочитам нещо в диапазон около 800лв за климатик.
Като за този за апартамента, предвид и квадратурата на помещението, съответно и сумата ще е по висока.

# 359
Здравейте. Предстои ни обзавеждане на детска стая и се оглеждам за климатик.
Стаята е със северозападно изложение, 11 квадрата, панел,, с две външни стени и вътрешна изолация на тях и на тавана. Дограмата е PVC. В Пловдив. Вероятно вратата към коридора ще стои отворена през повечето време. Той е Г-образен, около 4 квадрата. Коридорът се отоплява и от монтиран в хола  преоразмерен (завещан) Фуджитсу 12-ка,
Благодаря.

Ще се самоцитирам с молба за предложения.

Общи условия

Активация на акаунт