Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 947
  • 710
  •   1
Отговори
# 360
Не сте задали бюджет.
За детска бива да е тих модел, защото се спи там все пак...
Не знам колко годишно е детето, но моето е на 14 и грам не дава да стои отворена вратата, та си помислете и за това.

# 361
Бюджет, да кажем 1500-1700 лв. Мога да вдигна до 2000лв пряко сили , ако е необходимо.
Детето е на 7 г, със сигурност вратата ще е постоянно отворена, поне засега.😅

# 362
Трудно ми е да препоръчам защото не съм много веща по въпроса.
Вкъщи сме с MHI - premium в детската и базовата серия в хола.
Премиума е тих и топли добре.
От Стандарта също сме доволни. В момента е минус 4.2 гр.навън..в хола е 24 и синко е по къс ръкав.

# 363
  • Велики Преслав
Ако има място за подов
Crystal CCI-09H-UR4 Floor standing

Ето го същия само дето пише Хисенс. Тоест оригинала Hisense AKT26UR4RK4

Hitachi RAK‐VJ25PHAE/RAC‐VJ25PHAE

Midea MSFAAU-09HRFN8 BreezeleSS+

# 364

Ето го същия само дето пише Хисенс. Тоест оригинала Hisense AKT26UR4RK4

Кой е вносителят на Crystal? Откривам ги в някакви по-екзотични за мене сайтове.

А Hisense читави ли са като марка за климатици?
(От високия им клас телевизори съм доволен.)

В две от техноверигите има разнопосочни мнения, дадени като отзив от потребителите. Интересното е, че от два стенни, по-лошият отзив е за по-скъпия, докато от по-евтиния в другата верига са на 100% доволни.
Разбира се, извадката не е достатъчно голяма, за да претендира за представителност.
Въобще, продаваните във веригите климатици специално за тях ли са произведени или са внесени по общия ред?

# 365
  • Велики Преслав
На Кристал забравих.

Отзивите са добри. Разбира се, не бива да се очакват работа като на Дайкин Уруру или
Панасоник Хеатчердж, в отношение на екстра.
Най-нормален климатик, направен да топли, като хардуера и е направен сравнително солидно на база новите климатици. Даже много добре направен, без да пестят материали външното е 33 кг.

Вътрешното тихо.

Единствен минус (който пък от друг ъгъл погледнато е плюс) е високия минимум на работа, който от своя страна е плюс, защото предотвратява хладни течения.

Софтуера също му е приличен без излишни размразявания, което е мъката на 90 % от новите машини включително и във високия клас.

# 366
Здравейте, Фуджитцуто ми умря 6 месеца след като му изтече гаранцията. Сега ми препоръчват Gree Airy някой да има впечатление от тях?

# 367
  • Велики Преслав
Все още впечатления няма как да ви дадем за студени зими, не е карал сезон модела още.

# 368
Здравейте, скоро ще сменяме климатика и търся добра фирма, с добри техници, от която да закупим климатика и те да го монтират. Не знам дали е споделяно напред. До сега ползвахме Вимакс, но за мен те много влошиха услугата, техниците идваха няколко пъти за диагностики и почистване на сегашния климатик и беше вършено всичко много некадърно и през пръсти в сравнение с преди. Та ако споделите коя фирма ползвате за монтаж и поддръжка на климатици ще съм благодарна.

# 369

Здравейте, търся цялостно решение за отопление на този апартамент. Стабилно ЕПК, хубава дограма, двоен стъклопакет, к стъкло, без изолация. Вратите между помещенията няма да се затварят, включително и на баня/WC. Търсим зимна постоянна температура от 25-26 градуса. Охлаждане не ни е приоритет.
Това, което гледах за малката спалня е Toshiba edge 10 или Hitachi Performance 9;
За трапезарията с кухничката един Hitachi Performance 12 или Toshiba edge 13; за голямата спалня, която ще е постоянно отворена Toshiba edge 16.
От миналата година на друго жилище имам MHI premium 18 в комбинация със старо фуджитс 12, което ми е много шумно, а първото не ми пък топли така яко, както очаквах, та за това тези марки сега не ги искам. Давайте акъл. Бюджетни хубави и подови също са ми вариант, ама не знам какви. Бюджет 6-6500 за всичко с монтаж.

# 370
  • Велики Преслав
Ванеса, изобщо не сте за тези машини. Явно сте топлолюбиви като мен. Аз съм със стенни машини поради това, че нямам място за подови. Имам изолация от вата. Държа всички климатици на 26-28°-топло е поддържат си заданието отмерено на 35 см от пода-наистина разхода обаче не е приятен.
Горе на втория етаж пък няма изолация има само алуминиева дограма и стаите са по-високи. Там отоплявам с ДЪРТА Мидея подова (а на първия етаж са висок клас машини. Ами няма нищо общо.
Мидеята сложена на 23°-24° във оня Сибир горе, прави съвсем различно усещане. Изобщо не може да се сравни. Хола е малко под 40 кв, разхода и е 25 киловата на денонощие обаче беше много топло.

С тея дълги глупости дето ги изписах, искам да кажа, че сте за подови машини. Дори и по-ниска температура, щом тръгва от краката се чувства по съвсем различен начин.

Предлагам Ви подов Хайсенс който го има и под името Кристал. При това презапасени
  Crystal CCI-12H-UR4 Floor standing

https://exclima.bg/produkt/podov-klimatik-hisense-akt35ur4rk4-12000-btu/ Оригинала

Може и подова Мидея
Midea MFA2U-12HRFNX (GA) Floor Standing

# 371
Според вас този тръбен път нормален ли е?

# 372
Не знаем колко има в стената (може да е половин метър), а и колко вътре в помещението.

# 373
Стената не е по дебела от 40 см. В стаята няма друго удължение. Вътрешното тяло си е лепнато направо така. MHI premium 18, духа си хладно, определено не топли, не си стига градусите, дори настроен на най-силна степен. В другата стая Carrier cooleasy, добре че е той, иначе ледена епоха.

# 374
В такъв случай е малко. Май минимумът беше 2-3 метра. Но дали това е причината не се знае. И аз някога бях търсила и като цяло е нееднозначно - късият тръбен път може да пречи, а може и да не пречи. Провери в книжката на климатика, там пише изискванията.

Общи условия

Активация на акаунт