Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 836
  • 710
  •   1
Отговори
# 510
Ориентировъчно какъв ви е бюджета с монтаж?

# 511
Показала е модел за 1500 лв...значи до 1 500 се търси.

# 512
  • София
До 2000лв с монтаж, 12-ка

# 513
Gree GWH12AUCXB-K6DNA2A Clivia
Моля за съвет, дали има по-тих от този климатик,  но да не е по-скъп.
Този чували ли сте колко е шумен в действителност? Питам, защото вкъщи сложихме 2 нискобюджетни, които по документи са даже още по-шумни от това, за което питате, а реално въобще не са шумни нито вътре, нито отвън.

# 514
  • София
Gree GWH12AUCXB-K6DNA2A Clivia
Моля за съвет, дали има по-тих от този климатик,  но да не е по-скъп.
Този чували ли сте колко е шумен в действителност? Питам, защото вкъщи сложихме 2 нискобюджетни, които по документи са даже още по-шумни от това, за което питате, а реално въобще не са шумни нито вътре, нито отвън.
Чудесно, много се радвам за вас! Споделете кой модел са!

# 515
Auratsu ATC-12CLHI /ATC-12CLHO са

# 516
Здравейте. Имам съседи, които външното тяло на климатика им бучи и вибрира в апартамента ми, вече съм на ръба, предупредих ги, но не ме под внимание и нежелаят да го оправят. Подадох жалба в общината нищо не се случи,какво друго мога да направя, има ли някакъв вибриращ уред, който мога да им сложа на стената и да си вибрира и на тях

# 517
  • София
Имаме General ASHG09KMCC, който 3 години след монтажа остана без фреон. Техниците от Вимакс, които дойдоха казаха, че могат да го надуят с азот, за да открият къде е пробива и да го закърпят, но това не дава гаранция, че след време няма пак да пробие или да запече компресора. Чуденката сега ни е дали има смисъл да го ремонтираме или направо да купим нов. На някой от вас случвало ли се е да ремонтира пробив? Предполагам, че след като го надуят ще дойдат отново след няколко дни, за да установят къде е пробива. Ако се окаже във външното тяло, най-вероятно ще трябва да се свали и заваряването да се извърши в сервиза на фирмата. Според вас в какъв срок може да стане това, тъй като в нашия случай за демонтаж и монтаж на външно тяло трябва да се сваля стъклопакет, а на нас не ни се иска постоянно операцията свали-качи? Ако някой е имал такъв или сходен проблем и е отремонтирал климатика, би ли споделил фирмата за колко време е извършила ремонта - от свалянето на климатика до повторното му монтиране след отстраняване на проблема?

# 518
На външното тяло се слага манометър и след ден се проверява дали е изпуснал...
Друг начин е демонтиране и в сервиз във вана..за откриване дали изпуска и откъде точно. По-добър е този вариант..мисля.
На съсед се оказа незатегнат винтил на външното тяло..от там изпускало. Затегнаха и е ок.

Ако ще се свалят телата - това са пари за демонтаж и монтаж. Плюс другото по ремонта...

Няма ли удължена вякаква гаранция от производител / не законовата/..?

Аз не бих, накратко.

# 519
  • София
Няма удължена гаранция. Sad Не знам, не знам какво да правим. Умуваме го. Simple Smile

# 520
Здравейте. Имам съседи, които външното тяло на климатика им бучи и вибрира в апартамента ми, вече съм на ръба, предупредих ги, но не ме под внимание и нежелаят да го оправят. Подадох жалба в общината нищо не се случи,какво друго мога да направя, има ли някакъв вибриращ уред, който мога да им сложа на стената и да си вибрира и на тях

Hито им бучи, нито им вибрира. Просто са конфликтни хора и се заяждат. Или са нервноболни като една комшийка, която ежедневно притеснява съседа си че му тракал климатика. Тя самата и мъжа ѝ нямат такъв защото и двамата са нервноболни и ги дразни всичко.

Лошите хора в България са 99% от населението и тормозят останалия нормален 1%. Още от училище почва тормоза та до старини. Затова по смъртност сме на първо място

# 521
Вие от къде знаете?

# 522

Hито им бучи, нито им вибрира. Просто са конфликтни хора и се заяждат. Или са нервноболни като една комшийка, която ежедневно притеснява съседа си че му тракал климатика. Тя самата и мъжа ѝ нямат такъв защото и двамата са нервноболни и ги дразни всичко.

Лошите хора в България са 99% от населението и тормозят останалия нормален 1%. Още от училище почва тормоза та до старини. Затова по смъртност сме на първо място
Не знам кои са болни и кои не са, но е пълно с несъобразителен народ. Защо да си сложи климатика само на своята стена, като може да бучи и вибрира на съседа. Защо да му събира кондензната вода, като може тя да капе по съседските тераси и глави и по преминаващите по тротоара. Може и няма законодателство за тези неща, но малко съобразителност не е излишна и на нервно болните хора определено им е нужно спокойствие.

# 523
Имаме General ASHG09KMCC, който 3 години след монтажа остана без фреон. Техниците от Вимакс, които дойдоха , но това не дава гаранция, че след време няма пак да пробие или да запече компресора. Чуденката сега ни е дали има смисъл да го ремонтираме или направо да купим нов. На някой от вас случвало ли се е да ремонтира пробив? Предполагам, че след като го надуят ще дойдат отново след няколко дни, за да установят къде е пробива. Ако се окаже във външното тяло, най-вероятно ще трябва да се свали и заваряването да се извърши в сервиза на фирмата. Според вас в какъв срок може да стане това, тъй като в нашия случай за демонтаж и монтаж на външно тяло трябва да се сваля стъклопакет, а на нас не ни се иска постоянно операцията свали-качи? Ако някой е имал такъв или сходен проблем и е отремонтирал климатика, би ли споделил фирмата за колко време е извършила ремонта - от свалянето на климатика до повторното му монтиране след отстраняване на проблема?
Този проблем е строго специфичен и не може да се даде точен отговор, но опасност от втори път пробиване е практически твърде малко вероятна.Най-често пропуските на фреон са в крановете и конусите, затова аз при монтаж запоявам тръбите на вътрешното тяло.Две резбови съединения по малко.
Случва се обаче и пробив във тялото, обикновено във вътрешното.След запояването досега никога при мен, за 35г практика не ми  се е случвало повторен пробив, затова го смятам за малко вероятен.Запояването на медните тръби със твърд припой не е кой знае каква философия.Проверява се със цифров манометър(https://www.emag.bg/cifrov-manometrichen-blok-za-klimatici-mrcar … 641/pd/DRNPRTYBM/) дали изпуска тялото при затворени кранове
Във външното тяло също може да се случи пробив, но той е по-малко вероятен.Тръбите на местата в които има вероятност да опрат някъде са обвити с мека материя подобна на болкит.И все пак се случва.
Запояването не е проблем къде ще се изърши.Въпроса е да се локализира пропуска.Ако успеят да го намерят, с пропускотърсач например, без да се демонтира.Тогава ремонта ще е оправдан.Не винаги обаче това е възможно.

# 524
Ако са спестили няколко лева за тампони ето ти предаване на вибрациите към стената. И ако е някой по-калпав климатик, всичко се подрежда.

Общи условия

Активация на акаунт