Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 773
  • 710
  •   1
Отговори
# 645
  • Велики Преслав
СОР му е 2,83. Това е ужасна машина.

# 646
Здравейте!

И аз имам нужда от препоръка за климатик за отопление за спално помещение около 15 кв. на мансарден етаж от къща , изложението на стаята е югозападно , налична е външна изолация и пвц дограма.  Средната височина на помещението е около 2.40 м.  Сградата се намира на хълм в гр. Асеновград, като е доста ветровито през по-студените месеци от годината. Бюджетът ни е около 1600-1700 лв.

Предварително благодаря за препоръките!

# 647
  • Велики Преслав
Здравейте!

И аз имам нужда от препоръка за климатик за отопление за спално помещение около 15 кв. на мансарден етаж от къща , изложението на стаята е югозападно , налична е външна изолация и пвц дограма.  Средната височина на помещението е около 2.40 м.  Сградата се намира на хълм в гр. Асеновград, като е доста ветровито през по-студените месеци от годината. Бюджетът ни е около 1600-1700 лв.

Предварително благодаря за препоръките!
Алпин Нордик 9ка

# 648
Какво може да препоръчате за 50 кв помещение? Благодаря!

# 649
  • Велики Преслав
При така зададен въпрос нищо. Нито изолация сте дали нито някаква височина, вид на помещението, едно нищо.

# 650
Благодаря

# 651
Хората искат да помогнат. Наистина искат. Не се сърди, а ако можеш дай параметрите, за които питат.
И в магазина да идеш и там ще те питат, освен ако някой не иска да ти вземе парите просто така. Климатикът трябва да е съобразен с вида постройка, изолация, дограма, изложение, отопляват ли се съседните помещения и т.н.

# 652
Здравейте, как си отоплявате кухните? Към момента ние пускаме конвекторна печка, малко преди да я ползваме. Мислим вече да сложим климатик. Кухнята е 12 кв м. И около 30 куб., Има една външна стена с изолация и мисля да сложа на тавана гипсокартон с каменна вата. Какъв климатик да вземем? Има ли по-добър вариант за кухня?

# 653
Да, разбирам. Параметрите са стандартни 2,40 височина (няма нещо ниско или високо), изолация, двойна дървена дограма, голяма северна стена без прозорци, харесах си един мицубиши от форума. Полезни са ми коментарите тук

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 09:05 от malinkap

# 654
Да, разбирам. Параметрите са стандартни 2,40 височина (няма нещо ниско или високо), изолация, двойна дървена дограма, голяма северна стена без прозорци, харесах си един мицубиши от форума. Полезни са ми коментарите тук
Ето, че излезе нещо, а то е че 2.40 е нисък таван. Не е страндартен, който е по-висок. Аз не разбирам много от тази техника и не следя какво има на пазара, но хората тук ще помогнат.

# 655
  • Велики Преслав
Здравейте, как си отоплявате кухните? Към момента ние пускаме конвекторна печка, малко преди да я ползваме. Мислим вече да сложим климатик. Кухнята е 12 кв м. И около 30 куб., Има една външна стена с изолация и мисля да сложа на тавана гипсокартон с каменна вата. Какъв климатик да вземем? Има ли по-добър вариант за кухня?
Това е за 5ца или 7ца.

А имате ли възможност за подов и до какви пари ви трябва климатик.

# 656
Не, подов не мога да сложа. Гледах Mitsubishi Electric. Цената още не мога да я определя.

# 657
Това е за 5ца или 7ца.

Ще ми препоръчате ли варианти за 5-ца и 7-ца?

# 658

Здравейте! Това е разположението в бъдещия ми апартамент и имам няколко въпроса. Височината е 2.70, във всекидневната е с френски прозорци, а спалните са с нормални. Изложение изток/леко югоизток, вътрешен апартамент, строителството е стоманобетон с гипсокартонени стени. Между дневната и коридора няма врата, тип отворено пространство е. Предвидено е място ня терасата с изводи за мултисплит система. Цял живот съм живяла в апартаменти с парно отопление и търся максимално близък комфорт, без толкова значение от цената (до 3500 за тяло). Препоръчват ми подов климатик.
1. Вярно ли е, че подовите климатици не се усещат, че “духа” и че има климатик. Ще се ползва основно за отопление
2. При такова разположение на стаите мога ли да мина с две тела - едно в дневната и едно на стената на килера - обърнат към двете спални.
3. Имам ли изобщо място за подови тела? Къде при такова разпределение на дневната би било удачно да се постави.
4. Има ли смисъл ако се спра на подово тяло скъпо за всекидневната да добавям и инфрачервено подово отопление?
5. Кой климатик бихте ми препоръчали - да е тих, икономичен и да не духа. На WiFi и подобни модерности не държа

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 01:20 от Snouwhite

# 659
Аз за климатиците и техническата част няма да коментирам, има си тук специалисти, но идеята двете спални да се отопляват с един климатик от килера ми се вижда крайно неподходяща - първо, че няма да е достатъчно, но и ако правилно предполагам, че малката спалня е детска, това означава вратите между родителската и детската спалня да са винаги отворени, което си има големите неудобства, да не ги споменавам сега поименно ...Simple Smile 
Би трябвало всяка спалня да си има собствено отопление/охлаждане и по двете причини.

Общи условия

Активация на акаунт