Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 772
  • 710
  •   1
Отговори
# 675
  • Точно където трябва
Моля за препоръка за климатик. Стая в къща, без изолация. Изложението е югоизток. 3.50*3.50* 2.70. Отоплението ми е важно
https://homemart.bg/klimatik-fujitsu-general-kg/invertoren-klima … e&order=ASC&_gl=1*1iybzfg*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQiA5uDIBhDAARIsAOxj0CHbqRSE5zoLeG53hdB2zussu1YMgnS4o-AUWucAOzwVyIdLiLg_-2IaAh4uEALw_wcB&gbraid=0AAAAADFIBx1zX6ZfAUATyQKFtZkIt51hR
Този дали е подходящ?

# 676
  • Велики Преслав
Направо си го избийте от главата моментално.
Аз го имах същия в две жилища, продадох ги.
Наистина са много икономични, но също така ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ШУМНИ, с големи дебити на вътрешния вентилатор, шумно размразяване и много често размразяване под определени външни температури.

# 677
  • Точно където трябва
Моля за препоръка.

# 678
  • Велики Преслав

Имате ли изолация и хубава дограма?

# 679
  • София
Аз питах за Мидеа климатици на предната страница. Не е спешно, другият месец ще купувам, но ако някой има желание, моля да погледне.

# 680
  • Велики Преслав
Аз питах за Мидеа климатици на предната страница. Не е спешно, другият месец ще купувам, но ако някой има желание, моля да погледне.
Бризлеса и последния са с едно външно тяло. Бризлеса е по-тих вътре. Има добър контрол над струята. Ще сте доволни

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 13:16 от Васил Василев

# 681
  • София
Бризлеса и последния са с една външно тяло. Бризлеса е по-тих вътре. Има добър контрол над струята. Ще сте доволни
Благодаря ти.
Това за едното външно тяло не го разбрах - нали всички са с едно външно тяло Thinking
А девятка достатъчна ли е на 17кв.м./2.60 височина, при положение, че няма да се ползва за отопление в най-студените дни, а охлаждането няма да е екстремно?

# 682
  • Велики Преслав
Да достатъчно е. За външното тяло исках да кажа, че и двата модела са с едно и също външно а различни вътрешни.

# 683
  • София
Ясно, благодаря ти.
Те са с различна енергийна ефективност - А++ и А+++. Имат ли голям разлика в това, колко ток ядат?

# 684
Здравейте, моля за препоръка за марка и модел климатици 12000. Ще се използват за отопление и охлаждане, като охлаждането ми е по-важно. Има външна и вътрешна изолация. Изложение изток-запад и през лятото е доста топло. Зимата е мека, сняг в Бургас рядко имаме, но все пак и при някоя люта зима да може да се справи. Ако не е шумен, охлажда/отоплява комфортно, не харчи, като ламя и е в ценови диапазон до 2000лв (без монтажа) би било прекрасно.Smile

# 685
  • Пловдив
Здравейте! Избираме климатик за вкъщи и се колебаем между Midea Breezeless CB1-09HRFN8 и малко по-скъпите Mitsubishi Heavy SRK20ZS. Струва ли си разликата в парите за мицубишито?

# 686
  • Sofia
Аз взех, не мулти -сплит система, а отделни климатици на Хайер с безплатен монтаж от Технополис на черния петък. една 9-ка и един 18-ка. Джеминито ми направи хубав разбор и ми сметна и колко ток за тях ще плащам в различните сезони +/-
Тази събота ще ми ги монтират

# 687
Барелина, бих закупила Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35 ZS-W серия Premium или Daikin FTXP 35 N серия Comfora - в Бургас има много фирми за климатици и при закупуване на няколко броя може да направят прилична цена !

# 688
# 689
  • Велики Преслав
Здравейте! Избираме климатик за вкъщи и се колебаем между Midea Breezeless CB1-09HRFN8 и малко по-скъпите Mitsubishi Heavy SRK20ZS. Струва ли си разликата в парите за мицубишито?
Ако стаята е малка с Митсубишито ще ви е по-добре. Управлението е по-гъвкаво и комфорта е по-голям, защото ще изключва по-малко.

Ясно, благодаря ти.
Те са с различна енергийна ефективност - А++ и А+++. Имат ли голям разлика в това, колко ток ядат?

Тези плюсчета като гледате стикерите, гледайте в коя климатична зона са, защото с турско-китайските бръкми от Зора лъжат така.  Дават A+++ но в топлите страни, у нас горките и само “А” едва изкарват.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 20:51 от Васил Василев

Общи условия

Активация на акаунт