Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 44

• 27 614
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Теа Калин Врачански

Ех, тази мода...
А можеше да е още по-яко - унисекс име от рода на Алекс и Теди. На въпроса - момче или момиче да се отговаря, че когато му дойде времето само ще определи. Laughing

# 271
  • 🌊
Мен винаги ми е била странна тази мода, когато бащиното е абсолютно адекватно име. Да се казваше Инокентий Врачанкуловски, че да се опитва да посмекчи, ок, но той е Калин. Отделно не ВрачанскА, а ВрачанскИ ми навява за комплекси от бащата.

# 272
Някой да ме светне какъв е смисъла на тези фамилии на Жени с мъжко окончание на фамилията. Сигурно да се приближим до хАмериканското произношение. Обаче то и там се променя смисъла.
Мисля, че идва от Камелия Тодорова. Която беше Кеми Тодоров. Ама тях не ги бърка рода, мъжки женски.. Щото нямат такъв. Тук звучи като страшна недомислица. Тук окончанието - ов/-ова означава към коя фамилия/семейство принадлежиш. Или същото е със - ска/-ски.
И още в Бг език има съгласуване по род, за разлика от английския, където няма!
Тея Калин Врачанска звучи по-добре от Тея Калин Врачански. Може пък и да означава, че е дъщеря на Калин Врачански, не само на Калин🤔
Обаче Атанасия Бачорски със сигурност е с друго презиме и там става манджа с грозде. 😁😂
Сигурно тр да е Атанасия де Бачорски. Тогава малко придобива смисъл.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 12:39 от LillyRosse

# 273
  • Пловдив
Да звучи по западен маниер е и според мен, не се сещам какво друго може да бъде.

Навремето в "Куку" един от женските образи на Слави беше Станислава Тодоровски. Е те така ми звучи и Тея Врачански, и Атанасия Бачорски (ръйш ли), на нея специално наистина ще и отива "де". Wink

# 274
Окончанието –ски/–ска е македонско. Къде намесихте Запада...! Yum

# 275
  • Замък сред облаците
Епа на североизток ли е Македония..
А е западен маниер цялата фамилия да е с еднакви окончания, не различни.

# 276
Само дето някой в бил стимулиран да наруши закона... Ама нали трябва да сме модерни...

# 277
Само дето някой в бил стимулиран да наруши закона... Ама нали трябва да сме модерни...

То да беше само закона ами и българския език се изменя така.
Доста извратено звучи.
Все едно някой американец, дошъл да живее в Бг да се смени на Уилсънов🙄 Веднага ще прозвучи по балкански.
Та така и нашите поамериканчени фамилии едва ли някой ги изговаря в хАмерика Тодоров, Добрев. Знаем там  как са произношенията..
Че даже заприличват на подвиквания, тип ориенталска култура. 😁
Ама това са си мои разсъждения.
Много задълбахме по темата с фамилните. Sorry 😂

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 13:57 от LillyRosse

# 278
  • Пловдив
Направо си е македонско, от Библията още. Grinning
Скрит текст:
В РСМ някои съвсем са прелели легена и разправят, че тяхната зЕмя и народ ги имало в Библията, бИблиска зЕмя са, демек. Там наистина се споменава за областта Македония).

Калин Врачански и той е врачански македонец.

# 279
За мен Tea с а си е пълен ужас. Нищо божествено не ми навява, а виждам само чай...

# 280
Тея/ Теа са хубави имена според мен.
Близначки Тея и Самая.
Обаче Самая🙄

# 281
Направо си е македонско, от Библията още. Grinning
Скрит текст:
В РСМ някои съвсем са прелели легена и разправят, че тяхната зЕмя и народ ги имало в Библията, бИблиска зЕмя са, демек. Там наистина се споменава за областта Македония).

Калин Врачански и той е врачански македонец.
Окончанията -ски/-ска може първом да са били български,но с времето македонците са ги "откраднали". Впрочем,Тито е провел един своего рода "възродителен процес" в Македония,като е накара сърбите живеещи там да се откажат от сръбските окончания на имената -ич,и да приемат македонските -ски и -ска. Yum Въобще,на Балканите е доста объркано. Много точно е показана тази обърквация в документалния комичен иначе филм на една нашенка "Чия е тази песен?" Yum

# 282
# 283
Дихан - от некролог.

# 284
  • Пловдив
Двама души, които познавам бегло, но сме се добавили във ФБ, са писали за празници на внучките си - съответно Сезара и Аурора. Не знам дали са стопроцентови българчета внучките, де, не знам и къде живеят. Имената съществуват, не са измислени, но са подчертано чуждестранни.
Та понеже не знам, може би не е за точно тая тема постът, но вече го написах. Wink

Общи условия

Активация на акаунт