Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 44

• 27 659
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Егати, това име Газемба било гръцко, аз реших, че е някакво африканско, и я гледам жената на снимка и се чудя защо е чисто бяла. Grinning

Скрит текст:
Има едни майтапи, че гърците са негри - както и сицилианците, по репликата в един филм поне. Wink

# 391
Днес една колежка (Нели) почерпи за внучка, кръстена на нея - Нея..

# 392
Става въпрос за куче- Мантинела, на галено ''Мъри" 🤷

# 393
Е, сега пък кучето... Ако някой иска шантави имена, точно кучето, хамстера, златната рибка са подходящи за целта. Сега ако някое бебе се казва Шаро или Писан, вече е друга работа

# 394
Любимото ми кучешко име е Сандвич и предвид че оригинално това е човешка благородна фамилия е забавно, но да не е по темата.
Нея ми звучи доста странно, като Дая... дори като остарялото Найдена.
Някак aсоцияцията е неприятна въпреки че с времето изчезва.
Винаги давам като пример името Долорес, което на испански означава "болки". Не знам как прегръщаш двете си шепи любов и ги кръщаваш Болки...

Но името освен в Испания и Лат Америка се изнася и към други строго католический държави като Ирландия. Там пък забравят какво означава и им става екзотично и модерно. Даже му добавят една буква за разкош.

# 395
  • Най-красивата страна
Даян,Адел,Жаклин,Катерин...абе каква е тая мода да се кръщават момчета с женски имена.....

Мелия-форма на гръцкото Мелина-,,мед,, рядко срещано у нас.

Аврил
Алтея
Зиния
Констанс-познавам Констанца и ми харесва повече

# 396
Даян,Адел,Жаклин,Катерин...абе каква е тая мода да се кръщават момчета с женски имена.....

Мелия-форма на гръцкото Мелина-,,мед,, рядко срещано у нас.

Аврил
Алтея
Зиния
Констанс-познавам Констанца и ми харесва повече

Едното от изброените имена е името на дъщеря ми 😜, но тя е родена в чужбина и баща и, съответно фамилията им не е бг.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 11:16 от Eli..........

# 397
  • Най-красивата страна
Съвсем нормално е,когато име,като Констанс например е с чужда фамилия.
Обаче в България Констанс Овчарова звучи някак нелепо.

# 398
Зарин - момиченцето на някаква синоптичка от Нова

# 399
Ох..поне ще остане Зари... и "н"-то ще е само по документи... всъщност тази бг традиция да се съкращават имената на 1-2 срички с "и" на края оправя доста нелепости.
Бях ги писала, но познавам сестри Аполония и Олимпия. Толкова е комично когато се представят заедно... родителите им явно са грандомани.. Simple Smile ( Ния и Оли за приятели 🙃)

# 400
Всъщност странно ви е защото правите асоциация с токсичното съединение, но ако се абстрахирате от това и отчетете факта, че бащата не е с български произход, името има много приятен замисъл.

# 401
Мишел-Христина
Нурияна
Савета

Всичките са с българско презиме и фамилия. Чувала съм арабското мъжко име Нури, но този побългарен женски вариант ме изненада.

# 402
Да се абстрахираш, да се абстрахираш, колко пък да се абстрахираш. То и Адолф е хубаво име, ама като го напишеш в Гугъл първо ти излиза Хитлер 🤣

# 403
  • Sofia
Воинка

# 404
Като казахте асоциации се сетих за едно дете Алексия. Името не е твърде зле, но означава вид заболяване, свързано с нарушения в четенето. Ако ще да е най-прекрасното име, ако значението му е болест, просто няма да кръстя така детето си.

Общи условия

Активация на акаунт