Токсични роднини

• 4 174
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Не прочетох всичко но при мен токсичните хора да майка ми и баба ми.
Трудно ми е, оправия няма. Ако бяха по далечни роднини, хич не бих ги чувала и виждала.
Но е много трудно с такива роднини.
Съседката на майка ми в София има дъщеря на 31 години дето си живее в детската стая и сериозна връзка досека не е имала. Споменавала съм го тука.
Но не само това: тази съседка има и брат на 50 години. Всичките жени и приятелки на брат си за толкова години ги разкара. Останал е на тази възраст сам, без деца и семейство.
Майка ми го смята това за съвсем нормално. Жената искала да го предпази всички 😂😂😂.

Мъчно  ми стана и за дъщерята и за брата на тази жена. Определено има много отровни хора на този свят, не трябва да се размножават

# 46
Много се вторачваш.
"Какво го правиш това дете, че постоянно реве? "
И?
Какво ти пука, че някой ти задава такъв въпрос?
Ти пък му отговори, "Уча го да плаче, за да си развива белите дробове"
Или "слагам му клечки под ноктите, за да свиква с трудностите на живота"
Или просто отговаряш "Растат му зъби". И точка. Какво има да му се мисли.
Имам чувството, че си човек без работа, аз не бих губила време да мисля върху такива неща.
Като някой ми каже "Купи му нови обувки" ще му кажа, че смятам, че старите си вършат работа и когато преценя ще му купя. Ако питащият иска да му купи обувки - да заповяда, но не обещавам, че ще ги носи.
"Много е навлечено" - "Нека, да свиква да носи тежести".
"Много леко е облечено" - "Да се калява"
"Ти си оскатавяш детето" - "'Нека, има много твърде щастливи деца. Нека получи и малко осакатяване".
Сега, за братът на майка ти - хубаво е да помогне, но не може да го накараш на сила. Ако ще да е арабски шейх. Ако помогне - чудесно, ако ли не - живей си живота и се борете с трудностите вие. Ако не искате - недейте. И вас никой не може да ви накара на сила. Ако я обичате (което е очевидно) помагайте, колкото можете.
По адрес на клюките за брат ти - не можеш да промениш тези или онези хора. Да си говорят. И за мен някаква говорила. Не ми пука. Живея си собствения живот и нямам време да мисля кой, какво, кога и защо е казал за мен.
И просто не контактувай с тези хора, щом те дразнят. Елементарно.

Светулчица го е казала много точно !

# 47
  • Далечният изток
Никой не ти омаловажава болката. Темата ти не е свързана с болката и мъката към майка ти. Темата ти е за токсичните роднини, ако не помниш какво си питала, поне си погледни заглавието. Питаше включително и за някакви далечни роднини, на които гостуваш и които ти правят забележки как отглеждаш детето си. Казваш, че това се случва непрекъснато. Тоест ти си непрекъснато в дома на тези роднини ли, там ли живееш? След като обитаваш техния дом такъв тон ли им държиш както тук?!
Остави майка ти, болестта на майка ти в момента няма нищо общо с темата. Даже и това, че брат ѝ не е ходил да я види, даже и това няма общо с токсични отношения, които явно само ти виждаш в роднините ти...

# 48
Да, забавно го е написала. Аида, точно ти не желая да анализираш това или онова, не ти се получава. Но като човек, живееш в малък град, не може да се очаква много повече от теб, освен да си на всяко гърне похлупак във всяка една тема в продължение на години, ако не и десетилетия. Обитавах им дома за кратко, но им накупих неща за хиляди левове, така че не се брои. Такъв тон не им държа, защото принципно избягвах комуникация с тях още тогава.

# 49
Явно темата за малкия град не ти е любима. Да, благодаря ти за обратната връзка, знам, че съм токсична. Като човек, който коментира в продължението на години, би трябвало да знаеш колко съм токсична още от време онО и да не се хабиш, наистина. Аз това и друг път съм ти го казвала, ако не се лъжа. Хубава вечер.

# 50
  • на село
От цялата тема, авторката изглежда най- токсична. Рядко съм срещала във форума такова отношение,  а имам завиден стаж.

Та едва ли трябва да търсим токсични роднини.

# 51
Мерси, мерси, за мен е чест.

# 52
  • София
От цялата тема, авторката изглежда най- токсична.
...
Прочете ми мислите.

# 53
  • Далечният изток
А защо моето мнение, че авторката е токсична, е изтрито?!
А отговорът ѝ - "знам, че съм токсична" стои...

# 54
Не знам, мислех, че сама си го изтрила. Питай модератор. Темата се разводни достатъчно. Моля за ключ модератор. Благодаря.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 00:29 от mariamp28

# 55
По всичко личи, че чичото е задник. Но е напълно възможно и да е с по-слаба психика и просто да няма сили да гледа умиращата си сестра.
Въпреки това, не го оправдавам. Жената сигурно иска да го види и това са последните и мигове.
Не бил длъжен. Ако е по-голяма, може и дупето да му е бърсала.
Не мога дори да си представя, аз да съм зле и сестра ми да не дойде. Или ММ да е зле и брат му да се скрие като мишка. Е, няма закон да ги задължи.

# 56
Роднините не са цвете сигурно,но и авторката не е.Съдя по непремерените реакции на коментари в тема,която сама е пуснала.
Надявам се авторите на теми не очакват ,че ще има само удобни на тях коментари.

# 57
След като сама съм пуснала тема трябва да търпя да ме разпъват на кръст ли? Както всички, които пускат теми биват оплювани на стаден принцип и то обикновено от доста по-възрастни жени (знам кой кой е) с идеята от сутрин до вечер да си избиват комплексите върху други хора, които не познават в реалния живот. Сигурно на живо няма да са толкова самоуверени. Хора с по 15000 мнения по цял ден стоят тук и хулят всеки, който дръзне да пусне тема. Няма да търпя това нито секунда. Гледам как масово авторите на теми търпят всякакви хули, може би защото са твърде млади и неопитни и не са свикнали и не знаят какво и как да отговорят. Тук по презумпция авторът на тема трябва да бъде посочен с пръст, сто човека да му кажат как той не струва и всички други освен него са прави. Монетата винаги има две страни. Има си начини и начини да бъде поднесена критика. Мога да понеса критика, ако е поднесена по културен начин без сочене с пръст, епитети, злоба и ирония. На злобата и иронията ще отвърне със същото, естествено.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 11:04 от mariamp28

# 58
Авторката помоли за ключ.

# 59
Авторке, докато не са заключили, някой спомена предишни теми и аз надникнах и за главата се хванах. При тази житейска предистория, но и взети решения ясно защо си така напрегната. За мен още покрай Ковид и детенцето и мъжати си имала признаци на тревожност, свръхконтрол, оттам един по един се оплитат проблеми, сега не си щастлива мисля.  Сега имаш голяма трудност и съвсем избиват негодувание и гняв,  съфорумките с различни мнения за част от ситуацията са виновни.  С добри чувства наистина /не е нападане/, помисли за психологическа помощ.

Общи условия

Активация на акаунт