Любители на кучета - 144

• 26 280
  • 712
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Естела, имам няколко такива колана, останали от времето, когато продавах. Реално нищо не струват, доставната им цена беше някакви стотинки. Ако искаш, да се срещнем, да ти подаря 2 броя. Нали живееш някъде около нас.

Съгласна.

# 466
# 467
  • Бургас
И ние сме на пост. Зер спа-то не се дава безплатно.

galenaa, Рая, Буря и Елза са неразличими отзад Simple Smile

# 468
  • София
Един въпрос. Ако водим куче в природата, на палатка примерно и има риск от срещи с разни животинки, какви ваксини трябва да подновим?

# 469
  • Варна
Tintina, на живо не е съвсем така - Буря е късокрака и дебеличка, с широки гърди /на мъжовата рода се е метнала Stuck Out Tongue/. Рая е издължена, слаба, дългокрака и мускулеста - тя си е на нашия род Stuck Out Tongue Closed Eyes
Но така снимана Елза много ми напомня на наша Бурка, само дето е по...маркова някак. Иначе виж и това вълнисто окосмяване на гърба има.

# 470
Един въпрос. Ако водим куче в природата, на палатка примерно и има риск от срещи с разни животинки, какви ваксини трябва да подновим?

Ако си спазвате ваксинационния календар нищо няма нужда да подновявате, освен ако няма да ходите в чужбина. Само противопаразитно слагате.

# 471
  • София
Там в работата, че последно слагахме каквото трябва 2019, после нашия вет се премести, кучето е здраво и нищо не съм слагала, освен противопаразитни.

# 472
Ами... това е много безотговорно. Нямам предтсава какво се прави в такъв случай, не съм прекъсвала цикъла никога. Моя приятел с френчи беше спрял по препоръка на вет, но кучето беше на стероидни лекарства и беше противопоказно.
Отивате на вет и казвате какво и защо, те ще ви кажат. "Кучето е здраво" е много абстрактно понятие, понеже те имат доста висок праг на чувствителност към болка и ще разберете, че нещо не е наред едва когато нещата са вече много зле.
За дирофилария поне давате ли нещо? Ако не сте давали до сега не е добре да започвате.

# 473
  • Бургас
Годишна ваксина за бяс, лептоспироза, гана е според календара. Че не се знае какво може да срещне в природата.
Бясната се слага всяка година, но и на две да е, не е фатално. Нашата ветеринарна постоянно мърмори, че в развития свят бясната ваксина е с трайност 3 години и се слагала на три години, а тук натоварвали кучетата излишно. След навършване на 10 г. на кучето вече нямало нужда изобщо, защото е натрупало имунитет.
Кажи, че няма годишни ваксини от 2019, те ще сложат, каквото преценят.

# 474
Инспектирам преди пускане Grinning

# 475
  • На ръба..
Много отдавна искам да ви похваля четката на Бари - Kong Zoomgroom.. свалих му почти цялото окосмение 😂 чак се видяха отдолу петната и ме питат дали има нещо далматинско в него 🤣
Та, не скубе, напротив много добре масажира и сваля всичко излишно, с опаката страна пък събирам окосмението от одеялото. Но, разбира се наш малчо не седи мирен, давам му пръчка за гризане и действам.

Наскоро пък ми похвалиха студенопресовани гранули, взех малко за проба и си изхрупа с голям кеф. Има ли някой опит с такива храна..

# 476
Преди малко срещнахме едно йорки, ама с размерите на Кас. Хората казаха, че не било кастрирано (попитах, защото освен едричко, беше и закръглено), но било раждало веднъж. Заплодили го инвитро и родило със секцио само едно кученце, което живяло само ден и умряло от сърдечна недостатъчност.
Останах просто безмълвна.

# 477
  • Варна
Глупостта човешка е безкрайна.

Моите са пристигнали благополучно. Нямало е инциденти. Да видим как ще изкарат нощта. Бориса сякаш не се усеща, а на мен ми е адски криво.
Благодаря, Диди, коланите свършиха чудесна работа.

# 478
Ох, и аз го оставям моя в петък на баба му, много ще ми липсва, но за него е по-добре да си остане тук на климатик, отколкото да кръстосва с мен по цял ден плажовете.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:38 от DreamingOfSummer

# 479
  • Пловдив
Годишна ваксина за бяс, лептоспироза, гана е според календара. Че не се знае какво може да срещне в природата.
Бясната се слага всяка година, но и на две да е, не е фатално. Нашата ветеринарна постоянно мърмори, че в развития свят бясната ваксина е с трайност 3 години и се слагала на три години, а тук натоварвали кучетата излишно. След навършване на 10 г. на кучето вече нямало нужда изобщо, защото е натрупало имунитет.
Кажи, че няма годишни ваксини от 2019, те ще сложат, каквото преценят.
Много неща не са вярни.
Парвовирусен ентерит и Канин Дистемптер(Гана) са толкова опасни за възрастно куче с отслабена имунна с-ма ,колкото и за куче-бебе.
Противобясните ваксини които имат одобрение за приложение на 3 години са с друга концентрация и по-голямо количество.
За Лептоспироза в БГ е малко безмислено, т.к. е слабо разпространена ,освен това за всеки щам има отделна ваксина ,а имунитета е много малотраен - под 6м.
Затова в UK където е широко разпространена е задължителна реваксинация на 6м и за поне 2 щама ,които се водят особено опасни зоонази ,засягащи и хора.
Ако кучето живее със стадо говеда/овце ,е хубаво да се ваксинира и за бруцелоза.Ама има и още един куп зоонази за които ваксина и е препоръчитело да се ползват според конкретните условия.
Аз съм твърдо за драстични глоби за стопани които не спезват задължителната ваксинация за бяс,както и по-редовни проверки на документите на домашните любимци ,в това число и наличието на заверка за годишна ваксинация. Които е на противоположното мнение ,определено не е наясно каква смъртоносна зооназа е
Рабиес вирусът ,а БГ не е свободна от бяс. Преди 5-6 години имаше 2 случая на заразени хора ,които приключиха летално. Само едва под 10% от случайте предприели навременно лечение - в ракмите на под 2.5 до 4 часа ,оцеляват и то със сериoзни перманентни неврологични усложнения.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 10:36 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт