Любители на кучета - 144

• 26 237
  • 712
  •   1
Отговори
# 615
  • при него
Онзи ден, на плажа мъжа ми точно така описа един френски булдог. Каза, представи си, тяло на английски булдог, но с глава на френски. Каза, че е изглеждал като двоен на нашия. Нашия беше около 15 кг. Няма да забравя веднъж сме при ветеринаря и аз притеснено питам: "Докторе, малко слабичък ми се струва?!" А доктора: " Не е слаб госпожо, атлетичен е!"

# 616
  • Варна
Всичките "минита" (без пудел) ако се родят в истински развъдник (което е слабо вероятно, но природа - мутации всякакви), директно ще са брак, защото не отговарят на стандарта на породата и в родословията им ще пише без право на развъждане. Обаче находчивият предприемач пляска едно модерно "мини" в заглавието на обявата и вдига цената с 500 лева, щото продава нещо рядко, което се търси от мацки, видяли снимки на сладки бебета в чаша за капучино върху кухненска везничка.

# 617
Аз от горчив опит да кажа... никога не си взимайте доберман, ако обичате спокойствието, тишината и почивката. Много бяха причините да избера точно доберман, няма да ги изброявам, но предварително много четох и гледах и все пак, докато не се сблъскаш с товарния влак, не ти става ясно колко боли. Доберманът е за млади хора, с много енергия и активен живот. Моята грешка е, че избрах женски доберман. Те са много по-нервни, напрегнати, по-чувствителни от мъжките. А аз мислех, че е обратното, не знам защо така съм се заблудила. Покрай котките сигурно, защото котараците са по-активни и по-трудни за гледане.
Ако си вземете доберман, никога повече няма да имате спокойствие и лично пространство. И не е въпрос на възпитание, а особеност на породата. Вечно е навряно в човека си (в случая мен). Сега пиша, а тя спи притисната в мен. Дори като спи, трябва да ме усеща до нея. Тя ли мен пази или аз нея, не съм сигурна Grinning

# 618
  • Варна
Обожавам ги тези мили добичета, но никога не бих си взела такова куче заради многото им здравословни проблеми и кратката продължителност на живот. Само им се възхищавам тихичко отстрани и понякога чеша, ако ми позволят.

# 619
  • София
Синът ми осинови куче. Беше представено като ротвайлер. Абсолютно го докарва на вид, но е мини. Около 10 кила е внучката 🤣. иначе е като по каталог. Голям сладкиш е.

# 620
Поздрав от Божката!Куче, нямащо нищо общо с породата  си!😁

# 621
И от Джинито, дето е плод на "уж" сериозна селекция( че и мама и тати й са със сериозни претенции за родословие, ама явно в някоя от родите е имало нещо премълчано и от 6 кученца, нашата е  съвсем различна). И  всеки път като ме питат каква порода е и кажа: "Пинчер " и настъпва или неловко мълчание или пък бурен смях....ама в паспорта това пише. И да споделя, че догодина, ще й купя червен бански, щото много й харесва да е " спасителка на плажа":

# 622
  • Варна
Сладка черна дупла! 🖤

Мисля че вече обяснихме, че в паспорта може и хрътка да пише. Паспортът не е родословие. Родословието е отделен официален документ с данни за 4 поколения назад, издаден от киноложката федерация на съответната държава и вписан в международния регистър.  Мама и тати не могат да “имат претенции” за родословие. Или имат, или нямат.

# 623
  • София
Да се похваля, че на моята кифла имах нерви да проследя родословието до 1981 г.

# 624
У нас кучът е приютски, но котаракът е от сой. Има си тапия, дето пише, че дядо и тате са световни шампиони. Демек, той си е със синя кръв, а ние сме  само персонал Joy

# 625
Моята Маша е с родители чистокръвни чисто бели хъскита.  От всичките им 7 деца само тя е с дълаг косъм и с сиво и бежово по козината и е огромна, 2 пъти по-едра от нормалните хъскита. Където и да са ме спрели ме питат "това Маламут ли е?". Явно някоя баба или дядо е имал маламутско, но няма значение де. Тя се оказа най-кротка от всички. За 1 г. и 7м. белите, които е направила се ограничават до 2 изядени врати, няколко начупени купички 2-3 разкъсани чаршафа и 3 чифта изядени чехли. Нито дупки е копала в двора, нито пък събори оградата 😁.

# 626
  • Варна
По стандарт няма чисто бели хъскита. От къде знаете, че родителите са чистокръвни? Само ви казаха, че са такива, или видяхте документите? А вашето бебе има ли такива? Защото никой нормален собственик на породисто куче не би си го развъдил нелегално. То е и забранено.

# 627
Много сладка спасителка на плажа Heart Eyes

Като водихме Зара да й правят тест за червеи в сърцето, ветеринарката каза че развъдниците произвеждали все повече добермани с огромен гръден кош, това водело до повече проблеми със сърцето. И особено турските и сръбските добермани са такива.. с гротескно големи гърди. Собствениците се кефят, а горките кучета страдат. Откачена работа.
Докато американците са работили върху обратното... по-слаб и елегантен доберман, за шоуто разбира се, но така и на кучето не му тежи толкова.

# 628
  • Варна
Тъкмо си помислиш, че кучето ти е пораснало и се събуждаш с това:

😂
Добре че е края на лятото, днес съм с маратонки на работа…

# 629
  • София
Didi168, не е той! То така си е било!
🤣... ужас 🤣😂😅

Общи условия

Активация на акаунт