Безсъние

• 782
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! От доста време насам имам проблеми със съня като трудно заспиване и максимум 6че сън. Работя на смени във къщи имам болни родители за които изцяло аз си грижа от а до я, домакинската работа и животните, двора, пазаруването, взимането на пенсиите им и лекарствата им също е мой ангажимент. Последните няколко дни не съм спал грам само едната вечер успях за 3,4ч. 3 вечери имам във които не съм заспивал изобщо. Ходих при личния лекар и ми изписа 2 пъти на ден валериана и 1 път вечер мелатонин 4мг. Ще има ли ефект от тях и колко време да ги пия? Не знам дали не е и от жегите не спя на климатик защото шума ми пречи а като отворя прозореца или кучета ще лаят или птици ще пеят и ми пречат... Моля за съвети какво да правя благодаря ви от сърце предварително.

# 1
Спи на климатик. Какъв шум?
Със сигурност организмът ти се тормози в жегата - на затворени прозорци и без климатик си е сваряване на мозъка в собствен сос.

# 2
Климатика е стар на 15г сигурно. Чува се силно как духа..

# 3
Ако помислиш и честно си отговориш (не е нужно да ни пишеш тука), ти сам къде виждаш причината за безсънието. Без да те познавам, само по това как описваш ситуацията, аз си помислих,  че е повече стрес, отколкото шум от отворен прозорец и жега. И според това каква е причината, може да има краткосрочни и по-дългосрочни тактики за справяне със ситуацията.

# 4
Вкъщи климатицит са на 20+ и нищо не се чува.
По-скоро много го мислиш и ти шумят мислите в главата. Ако започнеш с хапчета, няма да се случат добре нещата.

# 5
Ако го пускаш и спираш, ще се чува. Пусни го да работи денонощно и го сложи на температура примерно 25-26 градуса. Ще охлади и ще намали оборотите.

# 6
Купи си добър магнезий от аптеката. Магнезиев бисглицинат примерно. Пие се вечер. Не оксид, слабо усвояване и разхлабва, най-евтината форма. Изпържил си се от стрес според мен, съжалявам.

# 7
Магнезият какво ще помогне? Долу горе нищо.

# 8
Магнезият какво ще помогне? Долу горе нищо.

Магнезият доказано помага при безсъние.

# 9
На мен магнезият ми разхлопва сърцето. Никога не го пия вечер.

# 10
Хора помагайте какво да правя снощи отново не съм мигнал дори не усещам да ми се спи което е още по странно... спрях кафето не пуша не пия но не знам как ще ходя на работа тези валериани и мелатонини май не ми помагат и започвам да се притеснявам....във интернета пише че може дори до инфаркт или болест на сърцето да се стигне..

# 11
Mitakahd,
Според мен безсънието ви идва от многото грижи и най-вече от безпокойството, свързано с тях. Не можете ли да облекчите повече ежедневието си и на родителите си, а оттам и напрежението да спадне?
Ето някои идеи (в случай че още не сте направили нещо в тази насока).
- открийте си разплащателна сметка в ДСК или др банка по ваш избор. Така всяко плащане, без изключение, дори годишния данък сгради/смет, ще се плаща автоматично, без да ходите лично. Ще следите само наличността в сметката и направените плащания.

- пенсиите на родителите също могат да се получават по банков път, но за това трябва да им откриете също сметка поименна на всеки и ЕДНОВРЕМЕННО с откриването да е записано, че сте упълномощен да се разполагате със сметката - да теглите включително с банкомат. Така няма да ходите всеки месец за пенсиите

- проверете чрез личния лекар дали заболяванията на родителите ви предполагат ТЕЛК и съответните допълнителни средства и помощи. (Личен асистент?)

- Има социална кухня, хора с инвалидност имат право на ежедневно доставяне на храна в дома срещу някаква сума от пенсията. (А ако нямат още инвалидност, а са просто много болни, питайте пак тях дали няма някаква опция за вашия случай.)
Дотук тези неща ще облекчат ежедневието ви, когато работите, съответно вечер няма да е необходимо да приготвяте храна за другия ден.

По отношение на останалото: организирайте си по-добре ежедневието, приготвяйте по-бърза качествена храна, която в кутии за 1-2 порции замразявате във фризер, запазва се много дълго време, ползвате, когато и колкото ви трябва, като изваждате около половин-един час преди консумиране/притопляне (НЕ НА МИКРОВЪЛНОВА)

- вижте сред роднини и приятели кой с какво може да ви помогне. Казахте животни, вероятно живеете на село, там също има хора, които биха могли да са ви от помощ за нещо - за родителите, за двора или каквото и да е.
Излишно е да казвам да е доверен човек - човек, който заслужава вашето доверие (знаете възрастни хора колко са манипулируеми).

- Ако е трудно придвижването на родителите ви, има по-евтини инвалидни колички, вършат работа.
- За хигиената - ако са трудноподвижни има ескалатори (не знам дали това е думата на български) - това са малки машини, с които можете да повдигнете човек от леглото, без да полагате никакво физическо усилие, местите после тази  тази машина на колелца лесно до банята, до хигиенен стол, после по същия начин връщате болния до леглото, без да сте вдигнали и 1 кг. Сменя се само батерията, но и тя издържа доста време, години.

- За успокоение вечер преди лягане и леко заспиване може да си правите бързо обливане с вода с разтворена в нея хума - чиста кофа напълвате с много топла вода, после слагате вътре количество хума на прах около 1 супена лъжица, не повече. ВНИМАВАЙТЕ лъжицата  да не е метална, а дървена или пластмасова, също и кофата да не е метална. Хумата не трябва да влиза в контакт с метал. Разбърквате, може и с ръка (да няма пръстени на ръката, с която бъркате). Изчаквате НАЙ-МАЛКО 12 минути преди употреба  - това е времето, за което преминава първична радиация от хумата (която трябва да се избягва). Ако я използвате след повече време, след 20 мин напр, не е фатално, има същият фект. Важно е само да не се ползва, преди да са минали 12 мин.
Преди употреба пак разбърквате водата, ако трябва допълвате малко студена или топла вода, така че да е такава, каквато искате. Затова в началото се слага по-гореща вода, защото през 12-те минути малко изстива.
Може и по-хладка да я ползвате, при горещи дни като тези, има същото въздействие.
Дописвам: Обливането се прави с някакъв малък съд тип канче с дръжка, също ДА НЕ Е МЕТАЛНО, а пластмасово, като става бавно от лицето надолу. Това също успокоява. Накрая оставяте малко от течността в кофата - около 3-4 см, не
го ползвате, просто защото е по-песъчливо. То се изхвърля.
Накрая не трябва да се обливате с чиста вода, просто се подсушавате и това е всичко.

- медитация, диафрагмено дишане, йога - помагат много.

ПС. Не ви трябват лекарства за преодоляване на безсънието, а начин да решите проблемите, прости и евтини методи.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 18:23 от Valerie R

# 12
Здравейте на всички! От доста време насам имам проблеми със съня като трудно заспиване и максимум 6че сън. Работя на смени във къщи имам болни родители за които изцяло аз си грижа от а до я, домакинската работа и животните, двора, пазаруването, взимането на пенсиите им и лекарствата им също е мой ангажимент. Последните няколко дни не съм спал грам само едната вечер успях за 3,4ч. 3 вечери имам във които не съм заспивал изобщо. Ходих при личния лекар и ми изписа 2 пъти на ден валериана и 1 път вечер мелатонин 4мг. Ще има ли ефект от тях и колко време да ги пия? Не знам дали не е и от жегите не спя на климатик защото шума ми пречи а като отворя прозореца или кучета ще лаят или птици ще пеят и ми пречат... Моля за съвети какво да правя благодаря ви от сърце предварително.
Пий атаракс.Ще спиш от него и ше намалее тревожността.Пробвай половинка,ако едно ти е много.Няма привикване.Купи си го обезателно и пробвай.После пиши

# 13
Пробвах го 4 дена го пих само рървия ден пих половинка и ме преспа за 3,4ч. На другия ден леко ме цепеше главата обаче като го намалих следващите дни на 1/4 не само че не ми действаше но и ставах през 5 минути да пикая по много... вече съм по спокоен спрях всякакви лекарства не искам да стана зависим и да не мога да се откажа после като четат какви случай има на хора да не им действа нищо и да стигат до системи и все по големи дози малко се притесних.... ако пия алкохол вечер няма ли да ме преспива? Взех си един успокоителен чай с билки валериана глог маточина дяволска уста и хмел дали ще свърши работа и според вас дали ще отмине? Снощи спах час по предната вечер 3,4 а по предните две хич...

Общи условия

Активация на акаунт