На море в Гърция 2024 - IV

• 55 467
  • 765
  •   2
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Да, вярно е , че се получава насищане и не може добре да осъзнаем емоциите докато не се приберем и да мине някакво време. Миналата година така се получи, но тогава и времето беше по-дълго . Тази година цялата ни почивка ще е общо 19 дни. Като Санторини, Ираклия ,Куфониси  бяхме за еднодневна екскурзия. На Антипарос -2 дни без нощувки, Миконос ще е с една нощувка и останалите дни за Наксос и Парос .
На Антипарос си харесахме едно плажче заради което се върнахме и днес Феноромени се казва. Беше пълно с различни рибки дори и на плиткото , хора като мен им се нарадваха.

Ще гледаме залеза и се прибираме към Парос . Утре живот и здраве сутринта в 8ч хващаме ферибота за Миконос.

# 106
Параход, за плакенил споделиха съфорумки.

# 107
Моя приятелка от години си купува Плакенил от аптека Промахон (не знам дали изобщо е ходила в Гърция някога). Праща им сканираната рецепта и те си я зареждат.

# 108
На мен също не ми се ходи на Миконос, ама все пак съм се разписала в едни други времена Simple Smile На Корфу - да, с удоволствие, вече знам кои места и кой сезон да избягвам и е чуден. Диапонтийските острови и на мен са ми любопитни.
Кос съм го посещавала за един ден от Турция и столицата ми хареса. Мисля, че това ми беше първият гръцки остров в живота - или най-много вторият след Тасос (малко ми се сливат тия праисторически събития).
Бих се върнала заради това преживяване, хубавите пясъчни плажове (ако дъщеря ми идва с нас, това не е маловажно условие) и подходящото му разположение като аванпост към няколко други острова, които са ми твърде интересни.

Ние имаме резервация за Корфу в началото на септември. Ще бъдем в южната част на острова, близо до плаж Гарденос. Това ни е първото пътуване до Корфу и ми стана любопитно - кои места са удачни да избягваме?

# 109
Този район, в който сте, е най-хубавият за плаж, а и най-спокойният Simple Smile
Иначе много е гаден източният бряг, между летището и Кавос, а най-вече самият Кавос. Но има няколко добри рибни таверни между Букари и Петрити.
На север - Рода, Ахарави, Сидари, също е английска губерния и се вихри масов туризъм. Не е по моя вкус, иначе плажовете са пясъчни.
Палеокастрица също може да ви разочарова, защото през лятото е препълнена с коли, плажчетата са малки и е построена на хълмове така, че реално няма крайбрежна улица и пространство за разходка. Но около нея има красиви гледки.
Има страхотни селца и таверни във вътрешността. Но карането и паркирането в сезона понякога е изпитание, защото пътчетата са тесни.

# 110
Здравейте! До сега не сме били на о.Тасос, а нещо ми се върти в главата втора почивка от 1-ви септември именно там. Дали някой може да предложи населено място, което да не е много пренаселено, но все пак да си има таверни и магазини. Също ще ми е от помощ конкретни места за настаняване със студиа или апартаменти. Важно ми е да има таверна на пешеходно разстояние /до 500м./ и пясъчен плаж, не пренаселен в радиус до 10-тина километра. ще бъдем с кола и обичаме да обикаляме различни плажове. Благодаря на отзовалите се!
Има тема конкретно за Тасос, ако искате попитайте там.
Около 1-ви септември не знам дали ще има спокойно място. Тази година ми се струва, че лудницата е голяма. Ние бяхме в края на юни (миналата година по същото време), тази година имаше много, много повече туристи. Решихме, че вече задраскваме тази дестинация в периода 15.06 - 15.09.
Ако някой може да даде идея за спокойно място на острова и аз бих се възползвала.

# 111
Кинира, Астрида, Скала Сотирос.

# 112
В Кинира нищо не мога да намеря вече няколко дни. Влезе ми мухата за няколко дни на Тасос, точно за 06.09, че имаме годишнина от сватбата. Търся и на други места, но не съм намерила каквото търся на цената, която ме устройва.

# 113
Вижте в https://www.go-thassos.gr/ или https://nikana.gr/en
Както се сещате, в Букинг първи се изчерпват наличностите, а и много места ги няма там.

# 114
Към споменатите от Параход места за избягване на Корфу добавям Ипсос и Гувия.

# 115
Дори споменатите за избягване места на Корфу трябва да се видят с една обиколка, за да се усети островът. Защото и туристите като профил са част от облика на острова. На Корфу не мога на спра да се радвам колко много групи тийнейджъри или съвсем скоро завършили младежи има. Обикалят целия остров със скутерчетата. Първата година бях в потрес от Ахарави и направо се чудех как ще изкарам 7 нощувки там- нито плаж като плаж, Рода ми беше тинеста, Сидари- блатисто, благославях се къде сме се забили. Още на втория или третия ден така се влюбих в Ахарави, че всеки път прекарваме поне по 5 нощувки там.. Дори не усещам присъствието на англичаните. А вечер по крайбрежната ивица на Ахарави е невероятно!

# 116
  • Стара Загора
Спомням си като отидохме на Корфу  ( бяхме хванали ферибот до Лефкими ) и първото място , през което минахме беше Кавос и бях в лек потрес къде се намираме. Това беше първият ни остров в Гърция , а преди това бях чела вашите споделяния за идеалични местенца. Наистина не можех да повярвам каква разлика може да има от остров до остров 😂. След това отидохме в мястото за настаняване , което беше в една маслинова горичка  близо до Периволи и малко си отдъхнахме. Плажовете в близост бяха хубави, големи пясъчни , спокойни .
Корфу въпреки задръстванията ми хареса за нощна разходка . Палеокастрица с гледките отгоре си заслужава да се види. Много ми харесаха планинските селца . Мисля, че имахме и една или две нощувки в Сидари и ходихме на едно плажче ( забравих му името, но мисля че беше Каламаки) на североизток. Беше много спокойно и плитко.
Но като цяло Корфу не е типичния гръцки остров, венецианското много се усеща. Прилича ми по-близък до Хърватия отколкото до Гърция. Въпреки всичко бях много щастлива и доволна от почивката. Накупихме си много хубави вина , зехтин оттам , сладко от кумкуат и успяхме да си починем.
Споделям и снимка на снощния залез от Антипарос.

# 117
Привет на всички!
Идвам и аз да споделя за нашата кратка разходка до Гърция с три нощувки. Бях се насочила към Неа Карвали до Кавала, защото веднъж по път обядвахме там и ми се стори много спокойно, но след коментари тук, че има големи камъни в морето се отказах. И така направих резервация в едно малко хотелче в Олимпиаки Акти. В селцето няма нищо особено, но сравнено със съседното Паралия Катерини направо е рай. Плажът е огромен, пясъчен и има водорасли, които не са чак толкова неприятни. В единия от дните направихме разходка до Литохоро в подножието на Олимп и там определено ни хареса най-много. Много приятно място, което ни напомни за родното Велико Търново, през деня изключително спокойно. Там по препоръка на един местен човек посетихме един водопад "Банята на Зевс". За съжаление в този сезон беше буквално пресъхнал и нямаше нищо общо със снимките, които после гледахме в интернет, но мястото определено си заслужава. Много прохладно, добре организирана и обезопасена пътека през гората.
В общи линии си изкарахме чудесно, но жегата беше убийствена. Ако някой ще ходи в тази посока по пътя има едно рибарско селце Метони, където обядвахме в една таверна на българи(случайно попаднахме там). Беше много вкусно и в общи линии бяхме само ние и още няколко маси местни хора, тъй като в това село няма развит туризъм.
В Паралия Катерини ми беше доста неприятно със сергиите с гащи и хотели по пясъка, огромни тълпи и шум. Там определено не бих повторила. Вечерята там в ресторант на пристанището също не ми хареса.
Бяхме на плаж и в Коринос и там беше единственото място, където се настанихме в бийч бар- цената на фрапе с вода беше 3 евро и не се изискват никакви други допълнителни такси. Има толкова много барове по тези плажове, че дори и в сезона се запълваха основно първа и втора линия. В бара в който бяхме всички посетители бяха гърци и ние единствено си поръчахме храна. Те си пиеха по едно кафе, а храната си я носеха. На съседните шезлонги дори си носеха купа с някаква яхния и доволно си топиха хляб в нея. Споделям го, защото мястото ти дава едно усещане за свобода, противно на това, което се върти в групите във фейсбук. Никой не ти стои на главата да ти брои часове, напитки и да ти слага безумна задължителна консумация.

# 118
  • София
Няколко дни не съм влизала в темата и вече има нова та даже и 8 страници Stuck Out Tongue Праход , благодря ти, че се грижиш за нас Flowers Hibiscus
От вчера чета и ми напълнихте  душата с прекрасни снимки и разкази. Благодаря Ви!
Отбелязах си на картата още места  и заведения за посещения. Като отворя гугъл мапс на  Гърция цялата е във флагчета, сърчица и звездички Laughing
Търпението  ми за нашата ваканция е вече изчерпано. Как ще дочакам 20-ти август изобщо не знам.
Вчера бях  готова да купя билетите за Акропола да не вземата да свършат случайно.
Divi_86 с интерес те чета за Пелопонес. Ние чак до Мани няма да стигнем, но Монемвасия, Елафонисос и Нафплио са в спиъка. Прекрасни сними си показала Blue Heart

Корфу , ами с много смесени чувства съм за този остров. Колкото повече време минава от както го посетихме толкова повече ми липсва и ми се иска да се върна пак някой ден там. Много красив, но и твърде туристически в сезона, но пък каква природа има и столицата - прекрасна архитектура.

# 119
Здравейте, чудим се до колко си заслужават организираните круизи от Скопелос, с радходка до Алонисос или в района, вероятно корабчетата са с доста хора и е прекалено туристическо?

Има ли друг вариант за наемане на корабче с по-малко хора и по-конкретно да препоръчате някой? За момента изключвам опцията за яхта, тъй като като надвишава бюджета. Ако е възможно да открием златната среда, моля пишете.   

Общи условия

Активация на акаунт