На море в Гърция 2024 - IV

• 55 532
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
Вижте и опциите с ферибот дали не ви устройват. Ако вземете кола, вероятно няма да е по-евтино, но ще можете да видите повече от острова.
Алонисос е най-малко туристическият от тези три Спорада (има и Скирос, ама той е друга бира) и според мен най-приятният, заслужава си Simple Smile
Но екскурзиите може би невинаги го представят в най-добра светлина, тъй като са с ограничено време и спирки. А старата столица, която е на хълм във вътрешността (най-хубавото селище на острова), май не може да се види с тях.

# 121
С кола сме и се обикаля, въпросът ми е конкретно за наемане на корабче от пристанището, нещо което да е приятно и без тълпи като вариант.

# 122
Имах предвид да се качите с колата до Алонисос и там да обикаляте за деня, но явно не се разбираме. Единственият вариант за това е с ферибот.

Корабчета (за пешеходци) на пристанището на Скопелос таун има много, просто ги разгледайте и питайте за офертата. Но както казах, с тях няма да видите най-доброто от Алонисос.

# 123
  • София
Здравейте! До сега не сме били на о.Тасос, а нещо ми се върти в главата втора почивка от 1-ви септември именно там. Дали някой може да предложи населено място, което да не е много пренаселено, но все пак да си има таверни и магазини. Също ще ми е от помощ конкретни места за настаняване със студиа или апартаменти. Важно ми е да има таверна на пешеходно разстояние /до 500м./ и пясъчен плаж, не пренаселен в радиус до 10-тина километра. ще бъдем с кола и обичаме да обикаляме различни плажове. Благодаря на отзовалите се!
Ние на Тасос бяхме в тази къща https://m.facebook.com/LentiStreetHouse/, намира се навътре, но с колата обикаляхме всички плажове, ние бяхме за 22.09 и беше чудесно, нямаше хора вече.

Аз съм в голяма дилема и ще де радвам, ако помогнете с мнение. Имам бебе на 1 месец, но не ми се иска да пропускам морето и се чудя все пак за началото на септември, нещо максимално близо, струва ли ви се подходящо, имало ли е сред вас ентусиасти с толкова малко бебе?
От близките горе-долу ми е познато в Никити и за там гледах в букинг, не мога да взема решение и за настаняване, но поне има доста за сега. Ако някой може да препоръча нещо, което мисли, че би било подходящо, ще съм благодарна. До основно сме ходили на къмпинги с голяма компания, но вече изпуснахме компанията и не мога да взема решение 😃

# 124
Със здраво кърмено бебе няма проблеми, общо взето, единствено не трябва да го излагате на слънце. То ще е на около 3 месеца тогава, ако правилно пресмятам.
За Никити обаче не мога да помогна с настаняване, единствено бих препоръчала да се настаните на или в близост до крайбрежната улица и да притичвате до плажа на смени, докато другият наглежда бебето Simple Smile
Около пристанището си е дандания, по-добре малко по-встрани.

# 125
  • София
Според мен ще ви е най-удобно, ако намерите нещо с дворче и на приземен етаж, за да спи бебето навън в количката и за вас да е лесно да го наглеждате. Ние сме били във Филиана, беше обаче преди 10 години.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 19:25 от миленка_д

# 126
Здравейте, до колкото разбрах има два ферибота от Василики(Лефкада) до Фискардо(Кефалония) - Ionion Pelagos и West Ferry. Кой от двата ферибота е за предпочитане?

# 127
  • София
Здравейте, до колкото разбрах има два ферибота от Василики(Лефкада) до Фискардо(Кефалония) - Ionion Pelagos и West Ferry. Кой от двата ферибота е за предпочитане?

Когато ние пътувахме в средата на Юни пътувахме с West Ferry, Ionion Pelagos още не плаваха. Всичко беше наред, не сме имали проблеми. Резервация направих около седмица преди пътуването, а самите билети се плащат и взимат от касата.
Това е кораба:

Поне половин час минава в редене на колите на отиване, и около половин час при пристигане отнема разтоварването. Така че и в двете посоки тръгвахме с 30 мин закъснение, реално цялото приключение отнема около 2 часа. Трябва и минимум 30 Мин по-рано да се отиде за билети.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 20:26 от Ellie D

# 128
koikoii, ние заведохме детето на море за 1-ви път като беше на 4 месеца (беше юни). Важното според мен е да имате подходящо място за разходка с количка, защото основно това ще правите с толкова малко бебе или поне ще се редувате. В този смисъл, Никите ми се струва удачен избор.

# 129
Миналия септември синът ми беше на 2 м когато го заведохме на море. Ходихме в Офринио, защото исках да е максимално близо. Изкарахме си прекрасно и спокойно. Беше средата на септември и не бяха големи жеги. Спеше си на плажа в количката под чадъра . Разхождахме се вечер по алеята. Никакви проблеми.

# 130
И ние сме водили бебета на море в Гърция - баткото на почти 6 месеца, малката на 2 месеца и половина. За тях нямаше никаква разлика къде са, а с двумесечното бебе предизвикахме фурор на плажа, чак едни сръбкини ме помолиха да се снимат с нея Simple Smile Не сме ги излагали на слънце, разбира се, ходехме на плажа сутрин и късно следобед, а те стояха основно в кошницата за кола.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 22:44 от Deviant Art

# 131
Повечето пътуват с West Ferry, тъй като е основният оператор на тази линия от години. Аз съм пътувала по 2-3 други маршрута на Ionion Pelagos (Василики-Сами, Астакос-Сами) по времето, когато още не бяха пуснали Василики-Фискардо и тъй като фериботите им са по-големи, винаги съм купувала билет на място.
Сега обаче това не е вариант и трябва да проверите как става резервацията при тях. (За West Ferry е през тяхната форма онлайн.)

# 132
Здравейте! До сега не сме били на о.Тасос, а нещо ми се върти в главата втора почивка от 1-ви септември именно там. Дали някой може да предложи населено място, което да не е много пренаселено, но все пак да си има таверни и магазини. Също ще ми е от помощ конкретни места за настаняване със студиа или апартаменти. Важно ми е да има таверна на пешеходно разстояние /до 500м./ и пясъчен плаж, не пренаселен в радиус до 10-тина километра. ще бъдем с кола и обичаме да обикаляме различни плажове. Благодаря на отзовалите се!
Ние на Тасос бяхме в тази къща https://m.facebook.com/LentiStreetHouse/, намира се навътре, но с колата обикаляхме всички плажове, ние бяхме за 22.09 и беше чудесно, нямаше хора вече.

Аз съм в голяма дилема и ще де радвам, ако помогнете с мнение. Имам бебе на 1 месец, но не ми се иска да пропускам морето и се чудя все пак за началото на септември, нещо максимално близо, струва ли ви се подходящо, имало ли е сред вас ентусиасти с толкова малко бебе?
От близките горе-долу ми е познато в Никити и за там гледах в букинг, не мога да взема решение и за настаняване, но поне има доста за сега. Ако някой може да препоръча нещо, което мисли, че би било подходящо, ще съм благодарна. До основно сме ходили на къмпинги с голяма компания, но вече изпуснахме компанията и не мога да взема решение 😃
Била съм в Паралия Офринио с бебе на 6 мес. Близо е, дълга плажна ивица, много места за хранене, магазини с топли витрини, разходка по крайбрежната улица, има аптека, както и лекар, отделно и педиатър. Има много места за настаняване и всичко е близо до морето, т.е. може да изтичате за нещо забравено винаги.

# 133
  • Стара Загора
Момичета на Миконос ни издуха и вчера и днес духа, цяла вечер се чуваше , ние сме над плаж Елия. Хората казаха, че това е нормален вятър , имало и много по-силни.
Вчера като пристигнахме минахме през североизточните плажове, просто да ги видим и снимаме-не стават за нормално плажуване според мен  и въпреки това имаше по някой и друг човек , не знам какъв кураж имат да влизат в такова море, но се къпаха.
Тези плажове с бийч баровете няма да ги коментирам до тях не слязохме изобщо, само отгоре ги погледнахме. Тя музиката до там се чуваше , а на нас не ни понася 😂.
Харесахме си плаж Лолус и останахме там вчера . С камъни е , бързо става дълбоко , но има скали и е пълно с рибки, мъжа ми влиза на вътре и каза, че имало много големи и красиви. Аз днес си взех макарон за плуване да видим дали ще се реша да вляза по-навътре. Но дори по плиткото е красиво. Хареса ни и плажа Лия ще отидем и дотам да го видим.
Миконос сам по-себе си ми е най-безличния остров, дори в Санторини видях повече чар, но както и да е. Най-разочароващото е контраста  между луксозни комплекси в единия край на острова и изхвърлените боклуци, на които се натъкнахме в другия край.
 Довечера в 21ч ни е ферибота за Атина  и тази ваканция приключва , а не ми се иска изобщо. Вече си мечтая за следващата.
Малко снимки и от Миконос.

# 134

Върнахме се миналата седмица, от Неа Перамос, лудница, все едно си в България. Плажовете са пълни, на платенатата зона със зор се намират места, иначе има и свободни зони.
 И аз се излъгах за Врасидас, ходихме до там, мъжа ми и детето не искаха да слязат от колата, и се върнахме на  Амолофой  Grinning

Шезлонгите и чадърите плащат ли се или са срещу консумация?
20 евро първа линия ,другите по 10 евро ,консумация отделно .За нея Ираклица това .
В парадисо се храним ,филийка хляб 1 евро /няма комплименти 😉,водата по 2е/
Няма ориверници ,ако поискаш ти носят малки шишенца зехтин и оцет и ти ги влючват в сметката 😉
Плажа е пълен /този до Парадисо/
Въпреки тези дреболийки е хубаво .

Общи условия

Активация на акаунт