На море в Гърция 2024 - IV

• 54 820
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Радвам се, че ви е харесало. Хич не ми хареса  че се строи на дивото плажче. Добри новини за Маратияс, не знаех как е положението след наводнението, а на нас там ни е любимото място, заедно с таверната. Надявам се Септември да стигнем и до Агия Кирияки и до Скиатос с корабчето. Останалите дни сме на Маратияс при Мария😍😍😍

# 31
Здравейте, някой може ли да ми каже как е плажа в Неа Флогита?

# 32
Никакви проблеми няма до Маратияс, на мен също ми стана любимо място. Пътят до Агия Кирияки се ремонтира все още, но се минава, щом на връщане минахме по тъмно.
На мен много ми хареса и плажа Дзастени, но ние сме с един куп багаж и никой не се нави да слиза по пътеката Satisfied

# 33
  • Sofia
Ние ходихме до там с малка яхта да поплуваме. Ако ходите пак, може да се разходите наоколо и до Трикери. Качихме се от пристанището на Милина, около 8 човека бяхме и си изкарахме страхотен ден.

# 34
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
Има ли някой в Ираклица, Перамос? Как е положението?
Също ме интересува за хубави и диви плажове в тази област.
Посещавали сме само Врасидас.
Върнахме се миналата седмица, от Неа Перамос, лудница, все едно си в България. Плажовете са пълни, на платенатата зона със зор се намират места, иначе има и свободни зони.
 И аз се излъгах за Врасидас, ходихме до там, мъжа ми и детето не искаха да слязат от колата, и се върнахме на  Амолофой  Grinning

# 35
  • Сф
Здравейте,
Можете ли да препоръчате рент-а-кар компания за Кипер, конкретно от Пафос да се вземе колата? Или да гледам големите търсачки, Букинг и т.н.? Хората все споделят за коли по 20-30 евро на ден, а аз като търся ми излизат все скъпи

# 36
Здравейте,
Можете ли да препоръчате рент-а-кар компания за Кипър, конкретно от Пафос да се вземе колата? Или да гледам големите търсачки, Букинг и т.н.? Хората все споделят за коли по 20-30 евро на ден, а аз като търся ми излизат все скъпи
Кипър е отделна държава и за нея има отделна тема във форума, най-добре е да попитате там. https://www.bg-mamma.com/?topic=1629915.15

# 37
  • Сф
Благодаря, не знаех, че има отделна тема

# 38
  • София
Здравейте и благодаря за темата!

Мислехме да резервираме за Лефкада за около 22 септември, но по ред причини вероятно ще резервираме за периода 28.09.-04.10. Питането ми е, ако някой от вас има опит и знае, времето как е? Водата прилично топла ли ще е или вече поизстинала?

Никога не сме били по на юг от Ситония, затова и питам.

Мерси!

# 39
  • Стара Загора
Малко снимки от Парос, обиколихме го целия и въпреки, че е по-малък от Наксос има повече плажове и като цяло е по-населен и туристически. На мен най-много ми харесаха плажовете Лагери на север и Хриси Акти  на  изток. Но има много , наистина много избор. Пълно е с пясъчни заливчета.
Ние сме настанени в Криотири, приятни студиа с гледка към залива , тихо и спокойно е.
Тук в Парос го няма вятъра на Наксос, което за мен е минус, защото на Наксос не усещах жега, а тук си става горещо. Сутрин и  вечер не е така приятно, както беше на Наксос.
Въпреки, че всички ни казаха, че Наксос е по-евтино, аз разлика не видях по заведенията. Вчера останахме много доволни от тази таверна https://maps.app.goo.gl/Pe6XNwhRrHUXv6SS8?g_st=com.google.maps.preview.copy, всичко беше много вкусно повечето маси бяха с резервация ( неделя на обяд), и имаше доста чакащи. Ние изкарахме късмет, че отидохме по-рано и имаше една свободна маса преди да се напълни.

# 40
Никакви проблеми няма до Маратияс, на мен също ми стана любимо място. Пътят до Агия Кирияки се ремонтира все още, но се минава, щом на връщане минахме по тъмно.
На мен много ми хареса и плажа Дзастени, но ние сме с един куп багаж и никой не се нави да слиза по пътеката Satisfied
Точно плажа Дзастени е нашето любимо място,но и тази година избрахме различна от Пелион дестинация и ще го пропуснем. Иначе таверната на Мария на Маратияс е страхотна. Тази година дали са отворили сестрите от Марианти апартаментс, след Милина? Последните две години не работеха, нито хотелската част, нито таверната, но едната от сестрите - Николета, беше споменала през Март, че това лято ще се подготвят за сезона.

# 41
За съжаление, не са.

# 42
  • Казанлък
Да споделя и аз за нашата първа гръцка почивка. Моята мечта беше Лефкада и понеже миналата година се разболях малко преди пътуването, то този път реших да отделя за морето цели две седмици. Тръгнахме на 22 юни. На отиване първата спирка направихме в Неа Перамос. Хареса ми. Единия ден ходихме на плаж Първа дюна, на втория спряхме на свободна зона между барове Liquid и La Roca. Понеже винаги тръгваме за плаж много рано, доста време плувах сама в морето. Надникнах и към Амолофи, но там е малко пренаселено за мен.
Втората спирка трябваше да бъде на Метеорите, но заради големите жеги се отказах и в последния момент резервирах две нощувки във Василики. Хотел Porto Fico, точно до плажа. Много ни хареса, на рецепцията ни посрещна една сръбкиня Катерина, та се разбирахме с нея перфектно. )))
Ходихме до плаж Агиофили. 10€ входа, срещу касова бележка ти дават две напитки по избор. Плувахме с рибките, чудесно беше.
Следващите 4 нощувки направихме в селцето Атани, в студиото на къща за гости Elenа studios. Много ни хареса там. Има всичко необходимо, чисто е, има голяма тераса. До късен следобед бяхме на плажовете, после почивка, а залезите! Ооооо, залезите там са прекрасни!
Има магазин и два добри ресторанта в селото. Посетихме Порто Катцики, разбира се. Пак плувах сама сутринта. Който пристига рано, паркира безплатно на обществен паркинг долу вдясно. После вече взимат 10€ на другите паркинги. Към обяд стана пак доста пренаселено… Много ми се ходеше до Егримни, но следобедните жеги ни отказаха. Просто не можех да си представя да изкачвам 400 стъпала и да вървя нагоре почти 2 км при +35…
Та решихме да отидем към най близкия до Атани плаж, а именно Gialos. О, той ме накара да се влюбя в него и в последния ден пак отидохме там. Огромен плаж, лесен достъп по хубав път, макар и с доста завои, безброй места за паркиране и мнооооого място на самият плаж и във водата. А цветът на водата е необикновен! Същият е като на Егримни, гледайки снимките.
Един огромен минус - има по-големи камъни във водата. Само с аква обувки задължително. Има един плажен бар и няколко реда с чадъри и шезлонги до него.
Последваха 5 нощувки в Агиос Никитас в хотел Санта Марина. Хубави големи стаи, ние имахме частичен изглед към морето, закуски и вечери на блок маса. Скромна е, но гладни не сме останали. Обядвахме в селото, където правихме и вечерен плаж.
Първия ден посетихме плаж Милос, вървяхме към него по горска пътека през един баир, около 20 минути. Върнахме се с лодка за 4€. Плажът е чудесен! Има малко чадъри със шезлонги, плажната ивица е много голяма. Както и на повечето плажове, във водата бързо става дълбоко. Два дена ходихме до Катизма заради лесен достъп и близостта, изкарвахме там до обяд. Плажът в селото също ми хареса, особено късно вечер, когато хората намалеят. Водата е кристална и има много рибки.
На връщане от Лефкада спряхме за една нощувка в Аспровалта.
Така си сбъднах една мечта! Сега ви чета, правя си записките, но в главата ми вече пак човърка нещо и ми казва: “догодина пак искам ионийско синьо…Кефалония е наред…” Кой знае?!
И малко снимки от мен
Скрит текст:

# 43
Здравейте, спомням си , че четох тук, но не го откривам. Може ли човек да пътува до Гърция, ако личната ,у карта изтича другия месец?

# 44
Да. Трябва да е валидна до деня на връщането ви.

Общи условия

Активация на акаунт