На море в Гърция 2024 - IV

• 55 652
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • Стара Загора
Благодаря ви. Явно преди съм гледала за други дати . Ще помисля други варианти.

# 301
Да,
само във висок сезон е бил и в трите години, откак пътува (от 2022 г.)

# 302
  • София
Гирос 3.5-4 евро
Пица, бургер около 12 евро
Мусака 8-10
Гръцка салата около 8
Клуб сандвич на плажа - 8 - 10 евро, гранита - 5, фрапе - 5, бира, между 5 - 7, в Перамос, в Анатоли , между 10 и 15 евро за ястие, прясна риба и засукани неща - 30-40 евро.
[/i]
---------

Сърдечно благодаря на Параход и Sunshine-rainbow-lollipop  за информацията.

А на zvаnchе, за урока по гуглиране, който освен на мен, се е оказал "полезен" за още 5 души.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 04:43 от xxxxxx

# 303
В село Сикия на Ситония има ли нещо интересно? Площадче, гледка, атмосфера? Или е просто струпване на къщи?

# 304
  • софия
...
---------
А на zvаnchе, за урока по гуглиране, който освен на мен, се е оказал "полезен" за още 5 души.
Гугълване. Моля.

# 305
Привет, момичета. Чудя се къде да изберем да отидем в Септември в Гърция. Хем да не е много далеч от София, да има хубави таверни, плажът да е със ситен пясък. Моля за препоръки. Бяхме в Неа Перамос преди месец и изобщо не ни хареса. Нито обслужване, нито храна, нито нищо, претъпкано. Единствено в рибния ресторант Незас беше прилично, въпреки че е на тротоара и обслужват бавно.

# 306
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Привет, момичета. Чудя се къде да изберем да отидем в Септември в Гърция. Хем да не е много далеч от София, да има хубави таверни, плажът да е със ситен пясък. Моля за препоръки. Бяхме в Неа Перамос преди месец и изобщо не ни хареса. Нито обслужване, нито храна, нито нищо, претъпкано. Единствено в рибния ресторант Незас беше прилично, въпреки че е на тротоара и обслужват бавно.
Село Фанари е с пясъчни плажове. Но няма "хубави таверни"...

# 307
В село Сикия на Ситония има ли нещо интересно? Площадче, гледка, атмосфера? Или е просто струпване на къщи?

Нямат площад или пешеходен център, заведенията са им струпани в началото на Сикия, но са на улици, по които минават коли. Една вечер се разходихме пеша в горния край на селото и там улиците бяха по-тесни, имаше и по-стари каменни къщи, но само толкова. Село с гледка и атмосфера в района е само Партенонас.

# 308
  • Sofia
Вижте района от Неа Каликратия до Сахара биийч. Даже от къмпинга нататък. Самия Сахара бийч е широк и пясъчен, има голяма свободна зона. Ресторанта е страхотен, а цените са като в останалите таверни в района. Миналата година, обяд или вечеря за трима около 60 евро. Но няма много къде да се разхождате. В смисъл, че таверните са около плажовете, но е само път, няма пешеходна алея. В самата Неа Каликратия не сме ходили, голяма гъчканица беше като минавахме с колата от там.

# 309
Малко със закъснение, но да кажа и аз в потвърждение на Vivi, че това е начина да се смени рег.номер на автомобил за вече съществуваш транспондер за Егнатия пас.
Аз също бях чела, че може да се сменят автомобилите на притежател на 1 у-во, май във ФБ, но решихме да сме изрядни и писах мейл, след което ми отговориха, че ще ми изпратят формуляр за подпис. Сканирах и го върнах с новия номер на автомобил. След което те смениха в приложението и на сайта данните.

# 310
Село Фанари е с пясъчни плажове. Но няма "хубави таверни"...
Изобщо не ми харесаха плажовете на Фанари. Има камъчета и пясъкът е сбит, като глина.

# 311
Някой има ли идея, движат ли се феритата от Аркица до Едипсос? На сайта на компанията липсва разписание. Пробвах през други търсачки и няма информация. Писах мейл, но ни вопъл, ни стон.

# 312
Оттук изглежда, че се движат, от 7 до 19 през два часа. Но има едно съмнително съобщение, че маршрутът не е одобрен (всички фериботни курсове минават държавно разрешение), а зададената от мен - произволна - дата е след 4 дни. Като правило GTP са от най-точните източници.
https://gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=15&SchMonth=8&SchYear=20 … EV10EDIEDI,4932,8

Намерих и това, според него за текущата седмица 5-11 август са доста повече
https://www.egnomi.gr/article/187/aidipsos_arkitsa.html

П.П. Сега видях, че същият надпис излиза и на разписанията Глифа-Агиокампос, а там със сигурност си вървят Stuck Out Tongue

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 17:38 от Параход

# 313
Мерси, Параход!
Пробвах и през gtp, но не ми излезе нищо преди дни. Дано пътуват, де. Ако не, ще го преживеем 🙂

# 314
Освен да ги качват седмица за седмица. Те тия регионални ферита, които не минават през платформи за онлайн резервация, са малко башкà.
Не че другият е далече, де.

Общи условия

Активация на акаунт