На море в Гърция 2024 - IV

• 55 640
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
Гирос 3.5-4 евро
Пица, бургер около 12 евро
Мусака 8-10
Гръцка салата около 8

# 286
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Клуб сандвич на плажа - 8 - 10 евро, гранита - 5, фрапе - 5, бира, между 5 - 7, в Перамос, в Анатоли , между 10 и 15 евро за ястие, прясна риба и засукани неща - 30-40 евро.

# 287
  • София
За транспондерите.....
Аз също си спомням, че някой публикува някаква информация, че с едно устройство може да си пътуваш без проблем с която си искаш кола, и, всъщност, като изпратих запитване през формата за контакт очаквах по-скоро отговор, който да я потвърди.
Обаче не ми потвърдиха.

Ето какво питах: Hello! I have 3 electronic devices - for 3 different cars. I would like to order another one, for another car. What shall I do? In fact, I still have not used one of the devices that is related to one of the cars. Can I use it with the new car - it has a different plate number?

Ето какво ми отговориха: We would like to inform you that you can use the transponder in another car by changing the plate number. Please, let us know the new license plate of the vehicle and then we will send you the Details Change Form for signature.  Then we change the license plate and you can transfer the transponder to the new vehicle.

След това им изпратих отговор с двата номера на двете коли и те ми изпратиха формуляра, попълнен от тях, който само трябваше да върна подписан.

# 288
Има ежедневен автобус, в 9 ч. пътува от Солун към Игуменица, в 15 наобратно. Билетът струва 37 евро еднопосочно. Повече подробности на https://ktel-thesprotias.gr/.
Фериботният билет за пътник е 8 евро при предварителна покупка онлайн, на място по-скъпо (10 преди доста години ми се върти в главата, сега не знам). Като изключим спестяването, няма нужда от предварителна резервация, фериботите са на 2 компании и се редуват през един час.
За Корфу - градът е хубав, с богата история и култура, но туристически, сувенирните магазини и таверни са в изобилие, то се знае. Плажове няма в него и наоколо, те са на други места по острова. Зависи какво търсите, но без собствен транспорт не е много лесно придвижването между обектите.

Много благодаря за информацията!
Ние си променихме маршрута - ориентирахме се само към северна Гърция. 
И сега имам друг въпрос - има ли ежедневни автобусни връзки между Солун и Кавала и каква е цената на билета?

# 289
  • София
"Юнион Ивкони" имат курсове София - Кавала и обратно във вторник, петък и неделя. През седмицата са около 50-60 лв. в посока, в неделя 80 лв. Има отстъпка, ако се вземат наведнъж билети за отиване и връщане.
"Калеа" също пътуват до там, но не съм им гледала разписанието подробно.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 12:58 от yovanka

# 290
  • гр. София
Здравейте, имаме резервирана и платена през Agoda една нощувка на 1.09. във Волос. Вчера по мейл получихме съобщение да откажем резервацията, тъй като апартамента няма да е наличен за този период - имали проблем с климатиците. Бих искала да попитам какво е редно да направим в случая - знам, че едва ли климатиците са проблем. Все пак имат 3 седмици време да ги оправят, ако е така.
В момента в Букинг виждам, че апартамента се предлага на двойна цена за същите дати.

Чета, че е става практика в Гърция подобен тип канселирания. Ние почти не сме пътували в Гърция и за първи път ми се случва.

# 291
  • Sofia
Пишете на платформата, че ви притискат да отмените резервацията и търсете друго място за настаняване. За съжаление това е все по честа практика и не само в Гърция.

# 292
  • София
И на мен ми се случи тази година в Гърция. Лошото беше, че вече бях платила и оставаха само няколко дни до настаняването. Впоследствие чух от познати и за още случаи, явно наистина зачестяват. Моят съвет е да не се занимавате с такива мошеници и да отседнете другаде, преди да си ви вгорчили почивката. За съжаление платформите за настаняване толерират подобни прояви, защото са създадени за коректни потребители, а и явно материалният интерес от хотела е по-голям спрямо отделния потребител. Не пречи да сигнализирате обаче, щом случаите зачестяват, може да измислят противодействие.

# 293
Здравейте, имаме резервирана и платена през Agoda една нощувка на 1.09. във Волос. Вчера по мейл получихме съобщение да откажем резервацията, тъй като апартамента няма да е наличен за този период - имали проблем с климатиците. Бих искала да попитам какво е редно да направим в случая - знам, че едва ли климатиците са проблем. Все пак имат 3 седмици време да ги оправят, ако е така.
В момента в Букинг виждам, че апартамента се предлага на двойна цена за същите дати.

Чета, че е става практика в Гърция подобен тип канселирания. Ние почти не сме пътували в Гърция и за първи път ми се случва.

Приложете към писмото скрийншоти на Букинг и на мейла от мястото за настаняване. Вижте какво ще ви отговорят от Агода. Ако обаче резерацията не бъде отменена до датата на настаняване(от платформата, вас или от наемодателя), ще се наложи да отидете на място...защото ще ви сложат статус no show и ще имат право да задържат цялата сума за нощувка. Имайте и резервно място.
Стремете се резервацията да бъде отменена от наемодателя или от платформата. Искат вие да го направите, за да не плащата такси към платформата. Хем искат да приберат по-висока цена за нощувка, хем не искат да извадят няколко евра за таксата. Дзифтари.
Освен това, когато те отменят резервация вие все пак имате възможност да им оставите отзив в платформата. Аз имах подобен случай, да ни отменят резервация 1 (ЕДИН) час преди да можем да се настаним. В Испания. Доволно ги нахраних и в Букинг, и в Гугъл.

# 294
  • гр. София
При положение, че ние сме платили предварително цялата сума за резервацията кой ще ми върне парите в случая? Не искаме да отказваме, защото и цените вече са други. Вярно, че е една нощувка, но въпроса е принципен.
Молим се да не се случи същото и за нощувките ни на Скиатос след това.....

# 295
Парите ще ви ги върне платформата по картата. Те и сега са в нея и не са преведени още на хотелиера. В Букинг връщането е най-често до 14 дни, с Агода нямам опит, но е към същия холдинг.

Много са неприятни тия преживявания, но 1 септември е неделя вечерта, пълно е с хотели във Волос и околията, няма да останете на улицата.

# 296
  • София
Leila, ако резервацията ви няма опция за безплатно анулиране или вече е изтекла, аз лично не бих я анулирала сама. Моят случай бе подобен, но през booking.com и след няколко дневно притискане от хотелиера през чата да си отменя нощувките и 2 разговора с отдела за обслужване, те анулираха резервацията ми и след 3 дни ми върнаха парите по картата.

# 297
  • Стара Загора
Здравейте , планувам септемврийската почивка. И не ми излиза ферибот от Самотраки до Лимнос. А съм сигурна, че преди откривах. Може ли малко помощ къдеда търся.

# 298
Фериботът от Александруполис в 8 часа спира на Самотраки, вероятно около 10.30 и продължава за Лимнос. Ние ще пътуваме с него, а наши приятели ще се качат на Самотраки.

# 299
  • София
Според сайта на Занте Ферис корабът Адамандиос Кораис ходи и до Лимнос само до 01.09.2024г.

След това само Александруполи - Самотраки

Общи условия

Активация на акаунт