На море в Гърция 2024 - IV

• 55 578
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
  • София
От тази година имат нови разпоредби, и гледам, че ги спазват. Първа линия на шезлонги и чадъри следва да е на не по-малко от 4 метра от водата, и като гледам е така, и там си е свободна зона, а не като при нас сбутано най-отзад. Няма да забравя на Приморско преди 15-ина години(май беше последното ни ходене на Черно море), стоим на брега и сме си топнали краката до коленете, идва една кака и ме тупа по рамото и казва: "Извиньете, да съ мръднитье от тука , че хората зад вас са платили за първа линия, и вий им закривати гльедката".

Vivi огромен е, и аз също не си го представях пълен, но ние почти винаги сме там след средата на септември. Ще сравня и тази година живот и здраве Simple Smile

# 406
@Пролетно цвете
Припомни ми, не помня къде точно беше?

Таверната в центъра на Панагия, Дросия мисля че беше, въпреки лошите отзиви ядохме кокореци там и бяха много вкусни. Иначе дървото е на 395 години. Поне такава табелка има. Понеже сума ти години някак избягвахме Тасос заради вечната навалица, тази година излезе една хубава оферта и се прежалихме дет се вика 😀. Питах в темата за Тасос за сгодните местенца за хапване, но не ме отразиха та сами си ги търсим. Иначе сме позиционирани на Голдън биич на едно местенце за настаняване само с три реда чадъри отпред които са само техни и са за гостите та не сме точно в погрома 😅. Иначе е мазало, то е ясно. Гледам тук плажовете из мапса, но не виждам къде въобще бихме намерили спокойствие по това време, Marble беше затворен два дни заради опасност от пожар, но нямаме особено желание и без това за там, освен ако не се събудя към 5-6 сутринта и реша спонтанно да ходя да го видя. Та такам. Добро утро 😇

тодоричка, точно това щях да пиша, но забравих, отдавна се чудех дали спазват навсякъде това с 4те метра, но тук очевидно не е така, първия ред е буквално във водата.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 10:04 от sandstorm

# 407
Sandstorm,
за таверни препоръчвам Масабука в Лименас, Фарос в Кинира и Микро Казавити - единствена в едноименното село.
Надявам се да държат обичайното ниво.

# 408
В Лименас препоръчвам и таверна Милос.

# 409
  • София
Здравейте, някой наскоро ходил в Корфу и правил дневен круиз до Паксос и Антипаксос?
Интересува ме, дали трябва да направя резервация за такъв круиз онлайн по-рано или ще може на място в деня?
Дали имате наблюдения?

# 410
Здравейте, първо благодаря на всички,половин ден четох с интерес темета и има много полезни неща! Тази година реших, че имам огромна нужда от спокойствие, максимална близост до морето, плажове без тълпи от туристи. Като същевременно да не е супер далече от София и след търсене резервирах апартамент е Charisma resort - https://charismaresort.gr/ в Марония. До сега не сме пътували натам, а главно по ръкавите, където съвършеното място за моя вкус е Порто Кофу. Сега обаче се колебая дали няма да е твърде диво и дали не попрекалих с желанието за усамотение, с оглед на това, че мъжът ми гладен не може да стои и три пъти дневно има нужда от силна и обилна храна. Моля, ако някой е бил в близост до там да сподели впечатления, както за хранене, така и за  моренцето и плажовете  в близост

# 411
  • Стара Загора
Днес пристигнахме в Неа Рода, учудващо си изкарахме много добре  на Кумица, плажа беше доста спокоен в сравнение с всичко друго преди него.  Преди това минахме през плажа, който е между Неа Рода и Кумица . Снимката е от там, но имаше и камъни по дъното и не се къпахме там. Въпреки, че беше много спокоен.
Ние сме в едни студиа малко преди Ниа Рода по пътя . Удобни са и наблизо освен  пътя няма нищо друго. Утре ще правим разходки до Амулиани и в движение ще измислим програмата. Мъжа ми гледал някаква хубава таверна до съседното островче , до което се стига с водно такси , та се чудим да ходим ли до там или да сме целия ден на Амулиани. Гледам, на мапса , че има няколко хубави плажа.

# 412
  • София
Здравейте, някой наскоро ходил в Корфу и правил дневен круиз до Паксос и Антипаксос?
Интересува ме, дали трябва да направя резервация за такъв круиз онлайн по-рано или ще може на място в деня?
Дали имате наблюдения?
За круизите продават билети в офисите срещу главният вход на пристанището. Проверете си от колко часа са сега, тръгваха в 9 миналите години и продаваха билети на място, ако има празно, но все пак корабчетата имат някакъв капацитет. Те тръгват от северния край на пристанището, преди международния терминал.

Няма какво да разказвам за нашата почивка - жегата е брутална, Атина е претъпкана с туристи, дори в 9 сутринта. 😂😂😂

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 21:32 от yovanka

# 413
niditop, последно ходихме на Амулиани през 2021 г. и масово храната по заведенията ни разочарова в сравнение с предишни години. Но ако решите да останете на острова и да хапвате там, мога да препоръчам Ameliti Homemade Food в селото (за месо и готвено) и таверна Metochi на плаж Аликес (за морска храна и месо). Дано още да държат нивото, в но Амелити сме ходили няколко почти поредни години и готвачката и сервитьорът си бяха все едни и същи - собствениците.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 22:31 от Deviant Art

# 414
Йованка,
в Неа Макри ли сте пак? Има ли тежки поражения от пожара?

За круизите от Корфу - лодките тръгват от Лефкими в 10 ч. и от столицата обикновено извозват с автобус като част от пакета. Ако сте с ваш автомобил, по-добре си идете до Лефкими на собствен ход.

# 415
  • София
Да, в Неа Макри сме пак. Над града са обгорели хълмовете до къщите, но големият огън е бил нависоко в планината. В петък цял ден в нашия залив пълнеха вода хеликоптери и самолети да гасят, сега само обикалят да наблюдават.

И от Керкира има корабчетата за Паксос, спират и в Лефкими да вземат туристи, та могат да се хванат откъдето е удобно.

# 416
  • София
Благодаря, момичета!
Иначе тези, които гледам си тръгват от столицата и май ще резервирам предварително, че сме за малко дни и да не увиснем без този круиз че съм го обещала вече Simple Smile

# 417
  • Стара Загора
Благодаря, Deviant Art! Може би ще останем на Амулиани и  ще се възползваме от твоето предложение. В движение ще решаваме.

# 418
Ако става дума за таверната на о. Дрения, има лодки и директно от Уранополи.

Иначе на Амулиани биваха таверните на плаж А. Георгиос, и Сарандис (работи само за обяд), и Грипос.

# 419
Момичета, ние се завърнахме, две седмици Занкинтос и Пелопонес.
Накратко - има как да се почива спокойно, дори през август, дори на тези места.
Избрахме настаняване извън града и в двата случая. Да, трябва да се използва кола, но е за предпочитане пред навалицата.
Плаж на Закинтос - макс до 11, след тпва става доста неприятно, а следобеда - след 17.30.
На Пелопонес нямахме такива проблеми, имаше малък плаж към апартаментите със спокойна и чиста вода и бяхме постоянно не повече от 10 -12 човека на него, дори кучето ни беше пуснато и там се престраши да плува.
На Закинтос ни взеха на разходна с бърза лодка с кучето, видяхме Навагио и Сините пещери, а на следващия ден си наехме сами една и обиколихме залива около Маратониси и Кери.
Много благодаря, някой тук ме посъветва да не наемаме лодка около Навагио, за съжаление не помня кой беше, ама се оказа прав/а. Бързото лодки (в каквато бяхме и ние с още 20 човека) правеха страшно много вълни и съм сигурна, че е било много трудно за хората в малки лодки.
На отива спахме в Янина, навръщане разгледахме манастирите на Метеора, според мен се получи много добре

Общи условия

Активация на акаунт