На море в Гърция 2024 - IV

• 55 664
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Възражението ми за пътя през Нигрита не са завои и дупки, а че постоянно минава през села и ограничението е 50 (ние го спазваме), както и че през летния сезон непрекъснато се срещат трактори и комбайни - районът е земеделски. Зад такъв може и с 20 км/ч да си откараш половин-един час, зависи за къде е тръгнал.

# 466
  • София
Имам предвид, че е относително тесен и е възможно да има земеделска техника, затова трябва да се внимава. Не е нито магистрала, нито главен път. Има участък с малко завои, но е съвсем кратък. Повечето се пътува покрай ниви и градини и дори е красиво наоколо. Може да се види на street view какво представлява, макар че снимките са старички, но все пак. И трябва да се ползва навигация, защото иначе може да сбъркате някъде. Ако сега отново трябва да пътувам, пак оттам ще мина. Реално ние вторият път стигнахме по-бързо от времето, което даваше google maps и хванахме по-ранен ферибот за Амулиани.

P.S. Видях, че Параход е писала преди мене - може да има земеделска техника, но тъй като няма много движение, може да се изпреварва, така че не е такъв проблем.

# 467
  • Стара Загора
Ние вчера се върнахме точно по този път, който е посочен в мапса . Хубав е пътя, няма дупки ,има завои , но не е нещо тежко .На отиване минахме през Илинден- Драма, Ставрос…, който е много по-завоест. Единствения проблем  при нас беше , че е спускане , а мъжа ми кара много бързо. Та имахме скандал на 1-2 места 😂.

# 468
  • София
Значи аз може би подвеждам, че пътят през Нигрита е планински и завоест, един такъв съм запомнила, минавахме преди няколко години от Ставрос към Серес, и катерихме някакви височини и имаше завои. Явно грешно съм запомнила, че това е през Нигрита. Пътят, който категорично НЕ препоръчвам е от Екзохи към Серес, през село Баница, мъж ми категорично каза повече да не е чул за никакви Баници, освен от пекарната Simple Smile
А Илинден-Драма си е завоест, но е широк път, хубав, без дупки и си е съвсем ок.

# 469
  • София
Оу, пътят през планината от Като Неврокопи до Серес е майка плаче 😂, този през Драма си е екстра, има завои, но са само 13 км и са нормален, широк път.

Забравих да дам акъл за посещение на Атина, че някои хора ще ходят натам - този път решихме да не се бутаме в трафика и използвахме метрото. Оставихме колата на паркинг при метростанция Pallini (2,50 на ден, почивните дни безплатно 😃) и оттам с метрото за 1,40(децата на 50%). След половин час возене на климатик се излиза пред парламента на Синтагма. Без висене в безумната лудница на атинските улици, без търсене на паркинг на безбожни цени. Чудно се получи, само да не беше толкова жега 😂

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 23:13 от yovanka

# 470
  • София
@Параход, благодаря! Амудия е страхотен, наистина!
@Stranger4, може да сте писали, но бихте ли споделили, как беше Парга през юни, пак ли много населена?

# 471
Denizara,
и аз писах за нея и района в първите няколко дни на юли, ако ти върши работа. Беше неописуема лудница в центъра и на двата плажа, като разбира се, по-настрани има и по-спокойни кътчета. Но като цяло голяма промяна от предишното ходене преди 10 години (когато също беше туристическо). Ние издържахме няколко часа + разочарованието от това, че любимият ни бар с гледка е закрит от т.г.Simple Smile Може би докъм 15-20 юни е по-добре.

Ще сложа една снимка на плажа Валтос за онагледяване, защото тълпите на крайбрежната и на уличката със сувенирите не съм ги снимала.

# 472
Най-после дойде времето за нашата почивка. На път сме за Южна Евия. Резервирах апартамент в Каристос. Разгледах плажовете, набелязах някои. Приемам съвети всякакви и за плаж,и за хапване. 😀

# 473
  • София
Как е времето в момента в близката част на Гърция между кавала и Халкидики?Изскочиха ми няколко почивни дни и мислех да се възползвам.Но чета за задаващи се бури и се чудя дали да тръгна.Моля за актуална информация

# 474
  • София
Denizara,
и аз писах за нея и района в първите няколко дни на юли, ако ти върши работа. Беше неописуема лудница в центъра и на двата плажа, като разбира се, по-настрани има и по-спокойни кътчета. Но като цяло голяма промяна от предишното ходене преди 10 години (когато също беше туристическо). Ние издържахме няколко часа + разочарованието от това, че любимият ни бар с гледка е закрит от т.г.Simple Smile Може би докъм 15-20 юни е по-добре.

Ще сложа една снимка на плажа Валтос за онагледяване, защото тълпите на крайбрежната и на уличката със сувенирите не съм ги снимала.

Отново благодаря, Параход! Да, юни ще отидем, дано има къде да паркираме. А Амудия населена ли е също много е края на юни и началото на юли?

# 475
  • София
Как е времето в момента в близката част на Гърция между кавала и Халкидики?Изскочиха ми няколко почивни дни и мислех да се възползвам.Но чета за задаващи се бури и се чудя дали да тръгна.Моля за актуална информация
Дават го, че до довечера ще утихнат бурите. https://www.protothema.gr/greece/article/1531900/kairos-pou-meta … edriki-makedonia/

# 476
  • Варна
Най-после дойде времето за нашата почивка. На път сме за Южна Евия. Резервирах апартамент в Каристос.

Мнооого се надяваме на хубав дълаг пътепис след това - на много хора Южна Евия им е на мушката Simple Smile

# 477
А Амудия населена ли е също много е края на юни и началото на юли?
Не.

# 478
  • Once there was a Hushpuppy...
Моите впечатления от този път през Нигрита са, че е тесен и минава почти през дворовете на къщите, когато е в селата. Добре поддържан е, няма дупки, но за нас беше леко шокиращо и повечко неприятно разминаването със селскостопанска техника по него.
На едно място имаше по-стръмно спускане и изкачване в дере, където се беше отворила голяма дупка, но се надявам да е отремонтирано.
Подкрепям написаното от Миленка.
Единствено не бих си позволила да съветвам минаването от там, защото не знам на кой какво ще му е неприятно.

# 479
Най-после дойде времето за нашата почивка. На път сме за Южна Евия. Резервирах апартамент в Каристос. Разгледах плажовете, набелязах някои. Приемам съвети всякакви и за плаж,и за хапване. 😀
Весело изкарване и страхотна почивка!!! Очаквам с нетърпение разказ, тъй като ние заминаваме в началото на Септември за района на Кими за 10 ина дни и малко се притеснявам, като чета за ветровитите плажове в района и на юг, както и по-трудната възможност за предвижване за един ден от източната към западната част на острова ( ако тръгнем да търсим по-спокойни плажове).

Общи условия

Активация на акаунт