Машина за газирана вода Philips или Gaziro?

• 5 758
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, колебая се между двете марки машини за газирана вода /Philips или Gaziro/. До сега не съм използвала такава машина. Ако може да споделите доволни ли сте от машините, различава ли се газираната вода от тях от купената?

# 1
По скоро мислете колко струват патроните и от къде ще се снабдявате  с тях. Също и има ли сервиз, който да ви поеме при нужда.

# 2
  • София
Това нещо е трудно да се нарече машина.
Има цилиндър с газ, машината само освобождава газа във водата.
Не е нещо сложно и няма значение коя марка ще го прави.
Според мен изберете по цената.
Ние ползваме таква вече няколко години, от амазон я купувах.
В газиро предлагат пълнене с газ, изпращаш празния цилиндър по куриер и ти връщат пълен.
Водата става същата като купената в бутилки.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:25 от бамбарадамбара

# 3
И аз ги гледам постоянно, но ми се струва голяма хамалогия. Иначе от приятели пробвали двете - Газиро.
Ние пием по 3-4л. газирана вода на ден лятото. Това значи пак шишета с вода, които да стоят в хладилника. Шишето, което газира е 1 л., трима човека като си сипят по 1 чаша и е свършило. То постоянно ще газираме и прехвърляме от шише в шише. Да не говорим за патроните, които се пращат по куриер.

# 4
ММ пие само газирана вода. Ползва SodaStream от 6г.  Един патрон ми стига за няколко месеца. Пие по около 2л/ден.
Има 2 големи и 2 малки шишета. В малките понякога добавя домашен концентрат вишна или ябълка.

# 5
  • София
ММ пие само газирана вода. Ползва SodaStream от 6г.  Един патрон ми стига за няколко месеца. Пие по около 2л/ден.
Има 2 големи и 2 малки шишета. В малките понякога добавя домашен концентрат вишна или ябълка.
От къде зареждате цилиндрите?

# 6
Това нещо е трудно да се нарече машина.
Има цилиндър с газ, машината само освобождава газа във водата.
Не е нещо сложно и няма значение коя марка ще го прави.
Според мен изберете по цената.
Ние ползваме таква вече няколко години, от амазон я купувах.
В газиро предлагат пълнене с газ, изпращаш празния цилиндър по куриер и ти връщат пълен.
Водата става същата като купената в бутилки.
Съгласна съм, май няма голямо значение в марката.
 Ние сме с Gaziro от месец и май скоро ни свършва бутилката, праща се по еконт, зареждат и връщат.

# 7
По Еконт пращам някъде в Пловдив. Има и в София. Идват за ден-два. Имаме 2 бутилки и ги сменяме.

# 8
  • Пловдив
До нас са отворили Технополис. Там се предлага машина за сода само на Филипс.
Бяха няколко модела(5 мисля) на цени от 115лв. до 140лв.
Попитах момчето и то ми каза следното:
"ЕДНИ И СЪЩИ СА!
Цените са различни, в зависимост от дизайна(бял, сив, металик, ...., .... ), но иначе са едни и същи!
При покупка, вътре има 1 ПАТРОН, който е за 60 ЛИТРА ВОДА.
Натиска се:
1 пъти - за леко газирана вода;
2 пъти - за средно газиране;
3 пъти - за силно газиране на водата;
Когато ПАРТОНА свърши имате 2 варианта:
1) носите го при нас и ви правим СМЯНА даваме друг за 23лв;
2) купувате си от нас НОВ за 63лв."

А сега моя въпрос: Някой от вас ползвал ли е на Philips и доволни ли сте?

Аз искам да купя такъв за газиране на вода, но не знам дали я прави хубава!? Вкъщи само майка ми пие и си купува на Михалково, която е бръждива-естествена и я догазирват допълнително. Но цените ѝ все повече започват да растат и затова реших да попитам.
Иначе Технополиса вече е до нас и не ми е проблем да си сменя патрона в магазина.

# 9
  • София
sylya, аз купих на Филипс с 3 натискания е една идея по слабо газирана, с 4 натискания е като купените. Аз зареждам патрона в https://happyfrizz.bg/zarezhdane-na-butilka-s-co2, на място в офиса им в Овча купел, за 18 лв.
Голямо улеснение ми е да не мъкна стековете с вода, аз пия по 2-3 л на ден.

# 10
  • Пловдив
gurgolina, аз съм в Пловдив.
Фен на газираната вода е само майка ми. Тя може да изпие с литри на ден.
Благодаря ти за тези 4 ПЪТИ натискане!
Твоята машина на Филипс ли е?

Иначе аз обичам само много студена вода, на дъното на чашата, на която има изстискан лимон. Това е любимата ми напитка.

# 11
  • София
sylya, да на филипс е.

# 12
gurgolina, аз съм в Пловдив.
Фен на газираната вода е само майка ми. Тя може да изпие с литри на ден.
Благодаря ти за тези 4 ПЪТИ натискане!
Твоята машина на Филипс ли е?

Иначе аз обичам само много студена вода, на дъното на чашата, на която има изстискан лимон. Това е любимата ми напитка.
И аз съм в Пловдив, имат си човек и тук, зареждат и носят на място. Може и по Еконт. Вече няколко години ползваме. Писала съм по-горе коя система.
Имаме две машинки .

# 13
Гледах ги на ЧП, отдавна ги гледам де, защото сме големи консуматори на газирана вода. Точно за това тея шишета от по 1л. са ми до никъде. Какво трябва да пресипвам в друг съд/шише ли? Или да си поръчам допълнително шише и да търча да газирам. За да е студена, трябва да държа шишето с вода в хладилника и пак шишета. Отделно, че ще трябва да пращам по куриер патроните, което е още един минус.

# 14
Обикновено вървят с 2 шишета. ММ ползва едното. Другото си го разрежда с домашен сироп от вишна/бъз/ябълка, след като газира.
И двете стоят в хладилника.
То се газирана момента, не знам за какво ти е да съхраняваш? 1 л наведнъж ли изпиваш?
Газираш двете и оставяш в хладилника. Като изпиеш първото, газираш го пак и почваш второто. Така ги редуваш и имаш постоянно студена газирана вода в хладилника.
Не разбрах защо да пресипваш?
Ползваме ги с години, не са мръднали. Купуваш две и забравяш.

Общи условия

Активация на акаунт