Отпуск в предизвестие

• 2 046
  • 42
  •   1
Отговори
Мога ли да попитам какъв е варианта да изляза платен или неплатен отпуск докато съм в предизвестие ? Работодателят ми разреши използването на платен, но след като си подадох предизвестието ми каза, че няма как да изляза в отпуск.., а вече всичко ми е резервирано и планирано..

# 1
Аз съм в предизвестие и използвам платен и неплатен отпуск, също имам предварително планирани неща, които не исках да отменям. Работодателят има право да не ти разреши отпуск по принцип, вече дали има причина или се заяжда заради напускането, не знам. При мен се наложи предварително одобрен платен отпуск да се анулира и да се заяви отново като неплатен, тъй като при изчисляването на полагаемия пропорционално отпуск вече бях надвишила допустимото към датата на напускане.

# 2
Можеш да ползваш отпуск по време на предизвестие. По принцип работодателят има право да ти анулира отпуска, ако има нужда от теб, което става писмено. В случая очевидно се заяжда и сигурно ще те накара ти да си оттеглиш молбата. Не го прави.

# 3
Възможно е да се налага предаване на работата на други служители, а отпуск на напускащия не би спомогнал за това.

# 4
Имаш ли подписано одобрение на молбата за отпуск?
Ако имаш такова не може да те спре. Ако нямаш е тъпо да си платила почивката без да си се подсигурила.
https://www.pariteni.bg/novini/rabota/shefyt-ne-mozhe-da-prekrat … puskata-ni-235736

# 5
Изглежда има нещо много сложно сред
Работодателят ми разреши използването на платен, но след като си подадох предизвестието ми каза, че няма как да изляза в отпуск..,
което не се разбира. Отпускът вече е одобрен, след това се подава предизвестие, след предизвестието одобреният отпуск става проблем.
Да не би отпускът наистина да е дълъг и да няма кой да обучи новия?

# 6
Гледам думата "казал". Ако и разрешението е било устно питащата има проблем и го разбирам работодателя, че не му харесва да го насадят на пачи яйца.  Но ако всичко е писано тя е в правото си.

# 7
Разрешение за отпуската имам от преди 2 месеца и нямаше проблем. В последствие ми излезе оферта за по-добри условия на работа и съответно си подадох молбата за напускане. Не съм мислела да напускам от днес за утре .

# 8
Разрешение за отпуската имам от преди 2 месеца и нямаше проблем. В последствие ми излезе оферта за по-добри условия на работа и съответно си подадох молбата за напускане. Не съм мислела да напускам от днес за утре .

Пак питам - писмено или устно? Защото думите отлитат, писаното остава.
И на работодателя му е все едно какво си мислела, за него е важно какво се случва реално. Ако нямаш писмено разрешение може да те спре. И ти остава да понесеш загубите или да не се явиш на работа и да те уволнят дисциплинарно.

# 9
Устно е разрешението.

# 10

Значи гориш. Съжалявам.

# 11
А вариант с болничен ?

# 12
Силно вероятно да ти го оспори, то е очевидно, че ще е фалшив, защото ти е отказал отпуск.

# 13
  • София

Сериозно ли? Satisfied
Избираш си почивката или новата работа, за да не стане накрая "хитрата сврака с двата крака".
Вземи си болничен, ако намериш лекар, на който му се рискува и можеш да бъдеш сигурна, че работодателя ти ще подаде сигнал.

# 14
Или поне някаква вратичка.. яд ме е защото му бях най-добрия служител и съм била винаги коректна, за разлика от него

Общи условия

Активация на акаунт