Медицинските работници, тяхното възнаграждение и условия на труд

• 11 693
  • 438
  •   1
Отговори
  • София
Тъй като в другата тема за транспорта постоянно се правят препратки под форма на загриженост, нека прехвърлим коментарите и дискусиите тук. За всичко - за Спешна помощ, за възнаграждението им, за липсата на линейки, за разпределението на бюджета и всичко, касаещо този набъбващ тихо или не толкова тихо проблем, който в един момент ще избухне в неблагоприятни за населението последици.

# 1
  • София
Вчера говорих с една медицинска сестра. Отиваше на нощно дежурство. Плащат им 1,10 лв./час за това. Пълен потрес!

# 2
  • Наблизо
Ами не е нормално.Изобщо не е нормално с такъв бюджет,болничната грижа да е в такова състояние.

# 3
Аз познавам само една операционна сестра (не в частна) , ами да ви кажа, бая си е добре.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 16:23 от Americana_

# 4
Аз познавам само една операционна сестра, ами да ви кажа, бая си е добре.

Абе то и аз познавам лекари и сестри в частни клиники, които са си добре, ама не всеки може да се докопа до подобна позиция.

# 5
  • Наблизо
А и в такъв случай да затваряме държавните.
Само че в такъв случай частните трябва да се задължат да имат всички специалности като Инфекциозно например.

# 6
А и в такъв случай да затваряме държавните.
Само че в такъв случай частните трябва да се задължат да имат всички специалности като Инфекциозно например.

Ако частната клиника плаща повече пари на този специалист например защо той да не иде да работи в частна клиника?
Свободен пазар - никой не е длъжен да работи за без пари.
Аз идвам от малък град в България. Почти всички специалисти избягаха от държавата болница, в частна клиника.
И като пациенти какъв избор имаш?
Или пътуваш близо час и половина до следващия голям град или си плащаш на частно, за да не се влошиш?

От много години живея в чужбина, но нещата не са се променили.
Баща ми имаше нужда от лечение - ами или частна клиника или мреш като куче. Какво правиш ако нямаш пари?

# 7
  • София
Докато стигнеш до частна клиника минават доста години, в които човек е в разцвета си и иска да гради нещо.

# 8
Докато стигнеш до частна клиника минават доста години, в които човек е в разцвета си и иска да гради нещо.

Разбира се, че е така, но ако си добър в това, което правиш ще се стремиш към по-добро заплащане и няма какво да упрекваме добрите специалисти, че търсят повече пари и по-добри условия.

# 9
  • София
Не ги упрекваме. Обяснявам

# 10
Да се изкажа и аз от първо лице.
В най- скоро време, болниците ще трябва да затворят, ако не намерят персонал. А сестри няма.  Има недостиг на 30- 40 000 в момента. Болниците разчитат на студентите по медицина.
Работа има много, дори и в частния сектор, но защо тогава, толкова малко колеги кандидатстват за работа там и остават? Просто е. Хората плащат но  имат и  изисквания. Няма как да си легнеш в 22 ч. и да станеш в 06, пък от пациентите- кой оживял, оживял.
Там се работи денонощно,  дава се извънреден труд .Пациентът има  право за всичко, защото си плаща. Трябва отношение към него.
Ето това най- много ме дразни в колегите. Ами елате в частната  болница, ще ви дават много добри пари, ама ще трябва и работа и отговорност и отношение към хората.

# 11
  • София
Да започнем оттам, че масово болниците повече приличат на морга, отколкото на болница. Виждала съм и храната, която дават, в различни болници, в два от големите ни града. Отношението на много от сестрите в обществените болници няма да коментирам. Да, разбирам, че са натоварени и не им се плаща добре, но пациентите не са виновни, че да си го изкарват на тях. Но със сигурност не им е лесно на повечето и със сигурност трябва да се направи нещо, че да не се налага човек от Видин, например, да идва в болница в София, понеже такава в неговия град няма, заради недостиг на кадри.

# 12
Единствено ми е жал за хората от провинцията, защото с това масово затваряне на държавните болнци, няма къде да се лекуват.
Но и условията за работа ,както и за пациентите на много места са потресаващи.
Както се вика,да не ти се налага да попаднеш в някоя градска, Пирогов или окръжна болница.

# 13
Да започнем от размера на здравните осигуровки предлагам аз и ще стигнем до материалната база и до възнагражденията.
Недостигът е нормален предвид какво плащат, който е кадърен и не го е страх от работа се е преместил отдавна.

# 14
  • София
В Пирогов имат много повече работа, отколкото по някои отделения на частни болници.

Общи условия

Активация на акаунт