Депресия или хормони

• 963
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте , знам , че не е тук мястото за споделяне, знам, че всеки е различен и надали някой е преминавал през това , но имам нужда от това някой да ме чуе , разбере без да ме съди.
От половин година със съпругът ми и детето ни , живеем с родителите му.
С баща му нямам никакви проблеми,  но за майка му ще кажа, че иска всичко да знае, та тя дори знае размера на бельото му, а аз където съм 10години с него , не ги знам. И просто ме задушава. Дава ми зор да почна работа, да си взема държавния изпит и т.н  заключването на екрана на телефона на съпругът ми е същото като на родителите му, а паролата за банкирането е номера на майка му. Не мога да го разбера,наистина ... . Иска да държи всичко под контрол, а аз не съм свикнала с това. Казах на съпругът ми , а той се обърна и каза, че съм се опитвала да го настроя срещу техните, че майка му иска да помага и т.н, и никога няма да застане срещу тях... И не в депресия ли съм какво е , но нищо не ме радва, нервнича. Даже от октовмри месец досега съм получила три паник атаки. Една беше при контузия на крака от нищо почнах да се задушавам между гърдите , направо исках да изляза през прозореца .. бях вдигнала 150/90 кръвно, а съм на 28години едва. Втората паник атака беше през декември месец 2023г. Бях започнала работа, която не исках, но просто ми даваха зор той и майка му да започна работа и там получих паник атака беше много силна, но сега тези дни получих трета паник атака по време на изпита си, защото е падна тема , която не знам, а преди да се явя на изпит свекърва ми ми каза, научили всички теми, аз казах, не само тези, които съм си развила и тя се обърна и вика тогава защо отиваш. Та притесних се на самия изпит, спомних си думите ѝ , а и наскоро оперираха баща ми и до последно ми беше притеснено , слава богу операцията мина добре. И сега сме при родителите ми,  но след изпита нещо ми стана. Ако не през ден, всеки ден нещо ще задушава между гърдите, чувствам се изморена, напрегната , реве ми се, а не мога да се разрева, имам някакви мисли в главата , като излизам с детето понякога ми става лошо, да това го отдавам на жегата и смяна на климата , но даже почнах да мисля, че съм в депресия , защото нищо не ме радва, доста често се чувствам изморена, отпаднала , нямам апетит , ако ям имам чувството , че ми засяда на гърлото. И сега си спомних, че преди да родя пак бях така , но тогава каро пуснах изследвания не бях добре с кръвната захар, установи се , че съм с инсулинова резистентност и си спомням, че и тогава беше така изляза, върти ми се земята, ще падна , а всъщност нищо не се случва. И тръгвам да си мисля, че може би не е депресия , а просто стрес, стрес и пак стрес, отделно нещо на психическа основа. Иначе все още си пия хапчетата за ИРИ, отделно пия ало*а, за възпалени нервчета, отделно скоро ми откриха и шипове. Също така мисля, че имам липса на апетит , защото пия хапчета за намаляне на апетит, отделно е, страшно горещо и мисля , че от там е всичко, а повръщането може би е от разстроен стомах , защото имам хиатална херния и гастрит , а наскоро заради тия нервчета пиех противовъзпалителни и мисля, че от там си прецакаха стомаха + стрес , нерви и т.н ... Дори вчера ходих да леят куршум на мен и детето. Та мисля, че може би всичко е на хормонална и нервна основа,но мисля, че не е депресия или просто не искам да си го призная.
Ще бъда благодарна ако получа вашите съвети и не ме помислите за луда. А относно кръвното , че ми играе мисля, че е от жегата + шиповете. Защото преди да почна процедури за шипове и нервчета поддържах 130/90. Освен  и кг де ..другата причина, поради която мисля, че състоянието ми е на хормонална основа е , че цикълът ми се размести , преди 3 месеца 6 дни умрях от болка от целия гръбначен стълб до кръста и ми изтипваше левия крак, на който имам травма. Но траеше 3 дни, на втория месец беше воднист, но с леки боли, ходих на гинеколог не видяха проблем, освен, че имам възпаление и очаквам цитонамазка резултат
Благодаря , че ме изчетохте.

# 1
Олеле
На 28 години си, а в поста си си си изредила 90% от болестите в медицината.
Според теб самата ти явно си пълна с болести и вечно не си добре, но истината е, че просто си пренапрегната от всичко, което ти се е струпало през последните месеци.
Всеки човек има праг на търпение и може да понесе доста неща, но мине ли този праг, започват ето такива симптоми.
Ако искаш го наречи стрес, ако искаш депресия...все тая.
Сама усещаш, че не си добре така.
Аз даже не виждам, какво толкова е направила майката на съпруга ти, но ти го преживяваш много драматично.
Че знае номера на бельото му, а ти не го знаеш и не си го научила за 10 години... стига, това са такива дребнавости, че сама си се забутала и се самоизмъчваш.
Майка му не му е любовница, че да изпитваш такива ревниви чувства към нея.
Трябва да се отделите и да живеете сами, защото ако живеете заедно, просто ще трябва да се примириш с тези неща, които толкова те дразнят. И всичко това те прави хиперчувствителна и си внушаваш всякакви болести  от това, че някой си казал някаква дума и ти я възприемаш толкова драматично.
И понеже питаш дали е от стрес или от хормони -
всички болести идват от стрес - и диабет , и хормоналните разтройства и всичко.
Или се отделяйте, или си слагай капаците на очите и ушите и си гледай живота без да обръщаш внимание на ежедневните дразнители.

# 2
Изнасяте се и никой няма да ви се бърка, щом не зависите от неговия имот, финанси и помощ.
За ученето и работата са прави, макар да не е нужно на 30-годишна жена да ѝ се напомня, че трябва и да се работи. Допускам, че щом се е стигнало до там, има причина.

# 3
Трябва да се изнесете. И ти го знаеш, но милото няма да иска да се раздели с мама.

Винаги ще си на второ място след мама и тати.

Болестите ти са от скапан живот и психосоматични.
Ще оздравееш като махнеш отровните хора.

Дано да имаш пари и подкрепящи родители, иначе голямо стискане на зъби ще падне, докато поотрасне детето.

Ако не можеш да се махнеш, може да се наложи да им играеш по свирката и да търпиш.

За мен нито са хормони, нито депресия. Просто кофти избор на партньор.

Поне е лечимо.

# 4
Хм..хиатална херния знаеш ли какво е?

# 5
Ако имаш  инсулинова резистентност и пиеш хапчета за това, някои от възможните реакции са: разстроен стомах, високо кръвно и други. В съчетание със съжителство, което за теб е отвратително подтискащо, води до млада жена, която се чувства като старица.
 Аз бих започнала работа. Може би за теб е нов стрес и не искаш да си го причиняваш, но трябва. Нови хора, нови проблеми, по-малко време в къщи. Повече пари за теб.
Отвори си една банкова сметка и си внасяй някаква малка сума, ей така за самочувствие.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 06:48 от zavs

# 6
  • Sofia
Авторът напусна.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт