Стани богат - тема 23

• 16 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Най-простото беше логичен отговор.

Виченца мисля, че е било търговско средище и бих заложил на търговски център.

# 76
  • Другата България
Йордан ли е съфорумника? Много добро представяне, аз съм на индийската птица, вероятно и аз бих предположила паун, но също като него бих се подсигурила.
Дежа реве е въпрос за телефонен жокер, страхотен въпрос за телефонен жокер, излиза моментално.

Личи си, че човекът е доста ерудиран.

А защо не слушаш жена си, м? Като те пита как е “сън“ на френски....

# 77
Жалко, и аз щях да кажа „банка“, но не е.

# 78
Първата банка е по-рано, през 15-ти век трябва да е. Понеже основите на счетоводството са поставени от Лука Пачиоло през 15-ти век и там някъде в Италия се появява първата банка. Но за театър съм изненадан.

# 79
  • Другата България
Последната участничка изнерви Кънчев, поне аз останах с такова впечатление.
Тоест, Кънчев се изнерви излишно, защото тя не му отговори защо няма да заключи на 2000 лева.
Пролича си как държанието му се промени.

Трябваше да послуша интуицията си. Тя си беше за театър.

# 80
От мои наблюдения констатирам, че при 2 оставащи жокера, трябва да се заключи. В голяма част от случаите, ако не си заключил в този момент, ти се пада такъв въпрос, за който трябва да използваш и двата жокера и после става сложно- нямаш жокер, нямаш заключена сума.

# 81
Добре ли чух, че Кънчев обяви Клинт Истууд за шериф? Вършех и друго. Шерифът беше Джин Хекман.

Май не си чул/а добре. Мисля, че каза, че Истууд се върнал да се разправи с лошите шерифи. Или нещо подобно.

# 82
Първото,което си помислих като видях "reve" е "revers" на касетофоните – превъртане на лентата. И го свързах с нещо сънувано. Малко странна логика,но логика.

# 83
  • София
Ех, отпадна жената на един доста интересен, но и сложен въпрос от типа знаеш или не знаеш, не може да се търси логика…
-
Мъжът: палачинки, много обичам гьозлеме, ама само на морето, хехе. Днес хапнах ; Война на световете разбира се ; Непростимо!! Класика! Паун, знам го от романа Шантарам ; ‘Дежа реве‘ не го знам
Браво на Данчо. Много добра игра.
-
Жената: Много философства жената, дразнещо. Акира Куросава разбира се. Командарев бил умрял, ахаха, тц тц. ‘Най-простото е тук‘, браво ; Не знам, за банката знам, че не е, Флоренция е там, задавам е този въпрос преди, но бих се спрял на търговски център, а не на театър.

# 84
  • София
Здравейте, банда всезнайковци!
През изминалите дни бях на място без телевизор (и хич не съжалявам - като цяло), та му изпуснах началото на сезона. Хубаво, че днес отворих темата да видя докъде сме стигнали.
Йордане, много добре си беше! Изгледах те от сайта им. Според мен, почти всички участвали има за какво да съжаляваме; или поне онези, които знаят, че не знаят всичко. Запънал съм се като магаре на мост в констатацията си, че ако си ерудиран човек и не си спрял да четеш/гледаш това-онова, най-важното е късметът с "компютъра". Респект, колега! Каквото и да остава в спомените - там са и хубавите преживявания и емоцията. (Вметка: и аз още си пазя плочите и грамофонът ми работи.)
От това, дето изчетох от вас в последните страници, оставам с впечатление, че сезонът е тръгнал нелошо: поне с една добре играла дама и без отявлени самозванци. (Хареса ми коментарът за "реверса" от магнетофоните - логичен! и за мен, но не води към сънувани песни.)
След празниците се включвам отново. Добре дошли на новозаписалите се в темата.

(Споделям една весела история. Всеки ден ходя до супера за цигари поне - взимам само по 1 кутия и ходя. Отивам някъде след повторението от август на играта ми. Търся някакво месце/колбас в малко количество с идея за омлет за довечера. Виждам на щанда на "преоценените" посмачкана опаковка с прошуто, трайността изтича на по-другия ден, т.е. годно. Взимам и не ходя до месарския щанд. На касата - след като ме поглежда, ала е позната касиерка - жената задържа в ръка преоценената опаковка и ми казва някак укорително: Ама аз ви гледах в СБ, вие бяхте, нали... Чудех се дали трябва да ме е срам. После се смях.)

Честит празник на всички!

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 11:42 от EmBrother

# 85
  • Пловдив
За шамар или ритане бях аз, хапането нито е величествено, нито е безопасно, вкл. преди ковид.

# 86
Последната участничка изнерви Кънчев, поне аз останах с такова впечатление.
Тоест, Кънчев се изнерви излишно, защото тя не му отговори защо няма да заключи на 2000 лева.
Пролича си как държанието му се промени.

Трябваше да послуша интуицията си. Тя си беше за театър.

И на мен ми се стори негативно настроен към участничката, без особено основание. И тя, и жокерът ѝ (другото момиче) много ми допаднаха. Млади, естествено красиви, интелигентни момичета, със знания и разсъждаващи.  Въпросът не беше лесен. Единствено ми се въртеше, че по спомен най-старата действаща банка беше някъде другаде, а не във Виченца.

# 87
Аз не ги харесах. И двете говореха много, без да казват нищо.
Няма да коментирам външен вид, защото това са субективни неща. Накратко - не я харесах.

Цитатът е от Бхагавад гита и Кришна го изрича, но казва, че той се е превърнал в Шива (преведено като Смъртта) - метафорично или буквално е въпрос на интерпретация.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 18:26 от pppqqq

# 88
  • София
Първородното й дете. Изхаби си най-хубавият жокер.

# 89
Косата? Или бъркам приказката...

Общи условия

Активация на акаунт