Естетични процедури за лице и тяло – 56 тема

• 50 715
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Привет момичета. Под очите от 2-3 години правя микронидълинг на около 4-5 месеца.
Преди 2 седмици беше последния път....😭
Веднага като станах от масата и се погледнах - УЖАС! Под всяко око имаше като черта ,като белег! Несиметрични и лазлични на дължина.  Изпаднах в шок но докторката буквално ме "натири" негодувайки от реакцията ми ,и че щяло за се оправи....

Това ми е може би 10-та процедура и ми е пределно ясно ,че нещо е направила грешно!
Най-вероятно е работила с по-голяма дълбочина , и точно под очите е натиснала ,или не е имало достатъчно гел и уреда не се е плъзгал....

МОЛЯ за помощ - какво да правя докато е още прясно?? Кожата седи все едно дермата от долу е "изядена"....

# 196
malika$
Колаген генератор, приема се на гладно поне 40 минути преди самата добавка колаген, най удобно е вечер, преди лягане, като след по лека вечера са минали 2-3 часа. Например аз вечерям най късно до 19 часа, за да мога към 22 да пия колаген генератора и 22 и 40 часа - самия колаген, разтворен в хладка вода.
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/AXI2001?productId=23158&r … m_medium=appshare
или този
https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/AXI2001?productId=96259&r … m_medium=appshare
На капки е, разтваря с в малко вода, не е неприятен за пиене.
Аз лично съм много доволна от комбинацията на колаген генератора и самия колаген за кожата, косата, ноктите си, кости и прочее.
Това пък,  ново 20 е за мен. Има ли ефект?

# 197
alethea, ами при мен очевидно има ефект- 9 страници назад бях постнала мои снимки преди първата gouri процедура ( която е колаген стимулатор) и към момента - и успоредно с gouri съм започнала приема на колаген генератора и съм удвоила дозата на самата добавка колаген, освен коренната промяна в хранителните ми навици, както и други синергично действащи комплексни неща Simple Smile
Лично аз съм в такава възраст, в която собствения ми колаген бяга от мен с 320 км в час и на мен не ми остава друго, освен да го приемам под формата на максимално пречистена добавка, с която организма ми евентуално да си образува собствен колаген (а, доколко това ще стане зависи от много неща Simple Smile ) и съответно гледам леко да улесня процеса с други помощни средства, като колаген генератор, витамин ц, пиене на поне 2.5 литра вода дневно, правилно за моя организъм хранене, спорт, достатъчно сън и т.н.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 22:53 от Anelia Dimitrova 649961

# 198
Да, много полезно.
Запазих линковете и ще разгледам.
А не разбрах - витамин ц за какво? За усвояемост на колагена ли? За него май не видях линк?

# 199
Вит Ц пия и аз- антиоксидант, помага за усвояване на желязото,укрепване на капилярите, общо за кожата.

# 200
Да, не трябва организма да е в дефицит на витамин Ц, защото той допомага с приема на добавката колаген тялото ни да образува собствен колаген.
Аз приемам прахообразен, на върха на кафена лъжичка и няма свършване
 https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/AXI2001?productId=70645&r … m_medium=appshare
Естествено има в капсули, оптималната доза на 1 прием е до 500 мг, по- голямо количество на 1 прием организма изхвърля Simple Smile, има и липозомен витамин ц, но такъв не съм приемала все още- чакам моя да свърши Simple Smile
Витамин Ц е водоразтворим витамин и е препоръчително да се приема след храна, че на някой може да му подразни стомаха, аз го пия обикновено след обедното си хранене, а когато съм с начални признаци на някаква простуда примерно- приемам 3 пъти по 500 мг.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 23:47 от Anelia Dimitrova 649961

# 201
А какви пиете? И кога сутрин или вечер?

# 202
Повечето таблетни форми на Вит С не се усвояват и се изхвърлят с пот и урина. Плодове и зеленчуци в достатъчно количество са по-добрият вариант като източник и напълно достатъчно. Приемът на много витамини и добавки със синтетичен произход не са най-хубавото нещо - всичко това трябва да премине за обработка през черен дроб и бъбреци. Ако няма доказани липси, не е ок да се прекалява или да се приемат постоянно.

# 203
Аз съм чела , че колагена се пие сутрин на гладно, не вечер. Кое е вярното?

# 204
Повечето таблетни форми на Вит С не се усвояват и се изхвърлят с пот и урина. Плодове и зеленчуци в достатъчно количество са по-добрият вариант като източник и напълно достатъчно. Приемът на много витамини и добавки със синтетичен произход не са най-хубавото нещо - всичко това трябва да премине за обработка през черен дроб и бъбреци. Ако няма доказани липси, не е ок да се прекалява или да се приемат постоянно.

Доколкото знам, витамин Ц с цел подобряване състоянието на кожата и подпомагането образуване на нов колаген трябва да се слага върху кожата, а не да се пие като хранителна добавка. Дори и така обаче според разни лекари инфлуенсъри с помагането на образуването на колаген е едно от предимствата на ползването му, други предимства са от по-голяма важност (борба срещу антиоксидативен стрес/ свободни радикали, борба с хиперпигментацията, при хора с мазничка кожа като мен помага да контролира до някаква степен производството на себум).

# 205
Аз съм чела , че колагена се пие сутрин на гладно, не вечер. Кое е вярното?
Тялото не усвоява директно колаген, както и храните, които приемаме. То ги "разбива" чрез ензимите, които секретира в стомаха и храносмилателната система на пептиди и аминокиселини. Оттам си ги "прегрупира" отново по начин, който са му нужни. Реално няма значение кога точно се приема, защото не се ползва на момента. Аз го пия сутрин, но просто защото ми е удобно спрямо дневната ми рутина.

# 206
Аз пия сутрин протеин и за да има отстояние от колагена поне 8 или 10 часа - пия колагена вечер( за да се усвоят и използват от тялото максимално правилно и да не си пречат, т.к. съдържат различни аминокиселини).
Синтезът на колаген от приетата добавка колаген не може да се осъществи отпимално, ако тялото ни е в дефицит на витамин Ц. Затова аз си приемам витамин Ц( веднъж дневно до 500 мг), защото не съм сигурна дали си го набавям с храната - това лично за мен. Аз търся за себе си оптимални варианти, старая се добавките, които приемам да са максимално пречистени, с висок ORAC, по възможност органични. При мен лично има много добър ефект.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 09:54 от Anelia Dimitrova 649961

# 207
Анелия, колагенът е протеин, изобщо няма нужда да има отстояние.
Аз наистина спирам да се включвам по темата, защото за мен лично тези схеми за добавки може да удовлетворяват някакви лични потребности за грижа, но в голяма степен са ритуал, а не биологична необходимост.
В крайна сметка постоянството е ключът, а не точно в колко часа се приема даден витамин или минерал. Да, ако човек е в някакъв краен дефицит, който създава болестно състояние или е активен спортист в подготвителен сезон, може да има схема на прилагане, но за един обикновен човек със стандартно работно ежедневие, е излишно подобно нещо.

Моля включването ми да не се приема като дребнавост или заяждане, просто последните години стана модерно покрай инфлуенсърите да се лансират някакви безмислени неща, които просто генерират съдържание, нищо повече. Затова и много лекари въртят очи като чуят поредното нещо, прочетено в интернет. Ако се чете онлайн, да се търсят медицински мета проучвания, а не рекламни текстове на производители на добавки Simple Smile

# 208
Затова и много лекари въртят очи като чуят поредното нещо, прочетено в интернет.

Лекарите, ако си вършеха работата нормално, нямаше да се налага хората да четат в Интернет. Simple Smile
Ето, сега на една дама в съседна тема нито един доктор - от многото посетени - не ѝ е обърнал внимание, че TSH със стойност над 4 въобще не е наред. Трябваше да го научи от форума (в случая, от мен) и евентуално да вземе мерки.
Но това е друга и много обширна тема, разбира се.

# 209
Like_Smoke аз споделям личния си опит, прием и резултата, който аз съм постигнала. Темата е да споделяме опита си с направените естетични процедури, като в случая аз не разчитам изцяло на тях Simple Smile
Чела съм достатъчно дълго време международни медицински източници и други и сама за себе си съм решила, че това е правилния за моя организъм начин на прием. Не желая да смесвам двете добавки протеин и колаген, за да мога максимално да извлека ползата от тях. Като цяло аз поддържам принципа, че ако ще приемам нещо за своя организъм на моята преклонна възраст и то да ми даде максимална полза, то по добре да е както трябва ( според моите убеждения).
И да не съм офф топик - поддържам много добре околоочната зона сутрин и вечер с масаж
https://youtu.be/uaeEKwZQ3EI?si=fjrhR2z2gqLUrB0W
, освен и хубавите околоочен серум и крем, които нанасям. Нямам торбички, тъмни кръгове, бръчките ми там са сравнително малко.
https://whoo-hk.com/en/productdetail/illuminating-regenerating-eye-serum
https://whoo-hk.com/en/productdetail/imperial-youth-eye-cream

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 10:30 от Anelia Dimitrova 649961

Общи условия

Активация на акаунт