Естетични процедури за лице и тяло – 56 тема

• 50 739
  • 753
  •   2
Отговори
# 315
Аз този колаген приемах под формата на шейкове.Слагах в блендер пудрата,замразени горски плодове или банан ,1 лъжица течен шоколад, ядково мляко,фурма и ставаше страхотна закуска.
Спрях с рибните храни и съответно спрях с колагена,но имам чувство,че лицето ми светна от него. Пиех го в продължение на 2-3 месеца ежедневно.
За невегетарианците го под форма на животински колаген,също с вкус на шоколад или под формата на таблетки.
Беше голям хит сред фитнес фенките преди година в Щатите.

https://bg.iherb.com/pr/vital-proteins-marine-collagen-unflavore … _BwE&gclsrc=aw.ds

Сега,след поставена Скулптра си мисля,че е идеалният момент да започна отново колагенови пудри,за да подсиля производството му още повече.

# 316
  • Plovdiv
Момичета правилно ли съм разбрала , ако не искаме да топим мазнините на лицето не трябва да се правят никакви затоплящи процедури ?Тук влизат ли лазерите?

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 17:48 от Penelope77

# 317
Аз не съм специалист, но бях гледала конкретно различни типови лазерни процедури и явно зависи от лазера. Някои проникват по-дълбоко, при тях може да има стопяване на подкожни мазнини, при други това не е толкова вероятно. Моето притеснение беше, че ще стана на петна, понеже имам (засега), лека форма на мелазма, която обаче вероятно с годините ще се засили. Може и да не е така, това обясняваше някаква дерматоложка в някакво клипче, при което сравняваше процедурите. Може би е най-добре да се консултираш в някоя клиника, или ако си параноичка като мен - в няколко.

# 318
Аз съм проучвала доста по повод приема на добавката колаген и синтеза на собствен колаген от нашето тяло - и това е доста сложен и бавен процес( трябва търпение) и най-общо ако тялото изпитва нужда от колаген, то добавката колаген ще отиде приоритетно там, където има най- голяма нужда( може да е орган/и, възпаление, рана) и едва тогава отива в кожата Simple Smile Отделно, ако организма е в дефицит на витамин Ц, добавката колаген - не се усвоява максимално. Принципно сред най полезните форми за тялото от добавката са Колаген тип I и III(които обикновено са заедно)  - той е  за коса, кожа, нокти, кости, зъби, стави, сухожилия, органи, вкл. кухи органи ( матка, пикочен мехур, черва и т.н)  кръвоносни съдове, съединителна тъкани  и Колаген тип II, който  е за хрущяли, роговицата на очите, например при болки в ставите, когато причината е хрущяла на ставата - остеоартрит, ревматоиден артрит, различни травми на  менискуса и прочее.
Моето лично мнение, базирано на дългогодишния ми прием на колаген( почти без прекъсване) е, че има ефект, но добавката трябва да бъде приемана правилно- да се пие на гладно, да не се смесва с всевъзможни други неща( като мляко, кафе, смутитита и прочее - защото така ефекта се минимизира), да не се разрежда с горещи напитки, защото така се променя структурата на колагена, да се приема правилната доза - за колаген тип 1 и 3 за максимален ефект тя е поне 10-12 гр( и това на таблетки или капсули е много Simple Smile), докато колаген тип II е патент и той се побира в една капсулка https://bg.iherb.com/pr/now-foods-uc-ii-joint-health-with-undena … 60-capsules/16572
Лично аз не смесвам двата типа колаген ( тип 1 и3 и тип 2) - за да не си пречат, също така не приемам колаген, на който не е  посочено от кой тип е, или пък пише че е мултиколаген. Не приемам колаген, към който има добавена друга съставка, различна от колаген( и която е възможно да се приема след хранене или пак на гладно, но отделно от колагена - например с добавен витамин Ц( водоразтворим витамин, който обикновено се приема след храна, или хиалуронова киселина- но с какво молекулно тегло е и тя се приема на гладно, задължително преди колагена- за да има ефект).
Ето няколко колагена тип 1 и 3
Овкусен шоколад телешки
https://bg.iherb.com/pr/sports-research-collagen-peptides-dark-c … 41-lb-640-g/84975
Морски:
https://bg.iherb.com/pr/vital-proteins-marine-collagen-unflavore … -8-oz-221-g/81998
Телешки ванилия
https://bg.iherb.com/pr/sports-research-collagen-peptides-vanill … 06-lb-480-g/84964
Неовкусен телешки
https://bg.iherb.com/pr/naturelo-collagen-peptides-powder-unflav … 1-lb-16-oz/115884

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:56 от Anelia Dimitrova 649961

# 319
  • София
Анелия, благодаря, това е важна информация. Аз също много съм проучвала. Като цяло най- чист е течния колаген. Този на прах е след това и най- накрая са таблетките. Затова и течният е най- скъп и стига за малко време.Трудно е да се установи коя фирма произвежда най- чист. Преди имаше сайт за проверка, но не помня кой беше. Аз не съм можела да си позволя да си го купувам повече от 3 месеца и ефект не съм виждала, но като се има предвид изстрадалото ми тяло, кой знае къде е отивал, милия...

# 320
Затоплящите процедури, ултразвук и т.н. разграждат филъри, вкл.и повечето лазери. Затова винаги първо се правят апаратни и после филъри.

С тези колагени, аз какви ли не и колко съм изпила - ефект 0 съм видяла. Имам чувството ,че е малко плацебо ефект. Още повече, дерматолози са ми казвали, че стомашната киселина разгражда колагена и почти нищо не остава в организма, камо ли да отиде в кожата и по-добър ефект даже ще постигна от пиене на повече вода. Честно казано от тогава не пия колаген. Малко ми е маркетинг този, който е специално за кожата. Като добавките за бременни - слагат на най-обикновено Омега 3 етикет "За бременни" и цената става 100 лв.,а съставът 1:1 с останалите.

# 321
  • в 1001-та нощ
...Още повече, дерматолози са ми казвали, че стомашната киселина разгражда колагена и почти нищо не остава в организма, камо ли да отиде в кожата и по-добър ефект даже ще постигна от пиене на повече вода. Честно казано от тогава не пия колаген. Малко ми е маркетинг този, който е специално за кожата.

А целта не е ли именно тази? Да се разгради на АК и от тях да се синтезира собствен колаген, за което е нужен вит.Ц? Няма как да се погълне колаген - и тази молекула да се намести някъде в кожата. Приемаме колаген, като изходен материал, от който да синтезираме собствен, за което той първо се разгражда. За да съкратим този процес - приемаме директно АК.

Затова строителите не събарят стари къщи, за да си вземат тухли, а директно си поръчват тхли.

...Като добавките за бременни - слагат на най-обикновено Омега 3 етикет "За бременни" и цената става 100 лв.,а съставът 1:1 с останалите.

Добавките за бременни се различават по това, че са тествани на бременни. Повечето не са и тогава на тях е указано да не се ползват от бременни.

Момичета правилно ли съм разбрала , ако не искаме да топим мазнините на лицето не трябва да се правят никакви затоплящи процедури ?Тук влизат ли лазерите?

А за колагена -замислям се напоследък- добре как,точно това количество колаген което пием отива в лицето ,като цялото ни тяло е покрито с кожа ,в този смисъл колко колаген трябва да изпием за да задоволим нуждите на цялото тяло?Или тази единична доза която е в опаковките задовлолява нуждата от колаген за цялото тяло?

Някой проучвал ли  е по-детайлно количеството и дозите на колагена които трябва да пием за да е ефективен

Аз пия в момента Колагена на Допелхерц-приятен е ,има и добавки вътре,харесва ми.Пила съм и крайно гадни на вкус ,едвам ги преглъщах Joy

Не ми е известно някъде да е указано, че дадена доза е само за лице. Винаги е за цялото тяло, а колагенът изобщо не е само в кожата Simple Smile

Организмът е умен и влага най-много там, където има голям дефицит, за другото, ако остане.

Малко след дъжд качулка ще се включа по още една тема. Много рядко влизам от компютър, поради което и рядко пиша, но помня дискусията за хранителните непоносимости.

Масово се правят кръвни тестове, които измерват количеството антитела от съответния тип в кръвта в момента, в който е направен теста. Какъв е резултатът зависи от това дали има чревна пропускливост.

Ако има чревна пропускливост, през лигавицата в червата преминават хранителни остатъци от консумираната храна сега, вчера ... Когато тези частички преминат в кръвообращението - там не е мястото им и имунната система се задейства - "Защо има "морков" в кръвта? Трябва да се ликвидира!" Отделят се съответните антитела и тестът ги отчита.

Кога няма да се отчете това - тогава, когато няма пропускливи черва, защото тогава хранителни остатъци не преминават през лигавицата в кръвта.

За да се разбере дали има пропускливи черва, обичайно се прави изследване на зонулин във фецес тест и в последствие, като се започне терапия, за нейната ефективност се следи и по промяната на нивата на зонулина.

Дълга тема, но това, което е съществено, че има резон да изследваме за непоносимости, ако има чревна пропускливост. Иначе са пари на вятъра.

# 322
КПП, ти си много млада и аз на тази възраст не виждах особена полза от добавки, защото тялото ми си беше в оптимална форма Simple Smile
Сега след 40г по-отчетливо мога да преценя кое работи при мен и кое не. Колаген приемам ежедневно - хидролизиран на прах, защото ми е по-удобен. Кожата ми е доста добре, но аз се надявам ефектът му да е и в посока стави, органи и т.н, защото здравето ми е пред красотата определено. Отчетливо виждам, че действа спрямо коса и нокти - растат като луди, омръзна ми да ходя толкова често на фризьор.
Иначе съм абсолютно наясно, че усвояването на колагена е под въпрос и е добре да се хапват бульони от кости, но последното не ми е любимо, камо ли целогодишно. Отделно, че изследванията за ефективността на колагена идват по поръчка на фирми-производители на такъв тип добавки или от учени, които са спонсорирани от такива фирми. Четох някъде, че чисто от медицинска гледна точка ползите му не представляват интерес, че да се правят независими мета проучвания.

# 323
Все ми се иска да ме дам шанс на този колаген, обаче не работи явно при мен. GrinАз пиех, когато имах дерматит и кожни проблеми, но изобщо не повлия - нито на кожа и коса. Но е възможно и да е до организъм.

# 324
Аз лично тези колагени на прах нещо не ги понасям, но си варя кокали... Flushed

# 325
Аз бях току що на процедура с Biologique пак, въпреки че не бях уау от предишната. Обаче кожата ми беше направо пред дерматит. Записах си и час за тестване на състоянието на кожата с апаратчетата и общо взето показаха каквото си мислех - супер дехидратация и дори лека инфекция, защото кожната бариера почти я няма. Направихме една процедура и доста ми светна кожата, определено има разлика, сега ще видим да утре дали няма да се опъпча. Препоръча ми козметика, спрямо състоянието на кожата и си взех мини размери да пробвам. Ще видим как ще ми е.
Дадоха ми и ваучер за намаление на козметични процедури, така че май а от него ще се възползвам хахах

Само, така и не мога да разбера колко ми излиза една терапия. Миналия път имах останала сума от разни предплащания и ми теглиха от нея, сега бяха останали 40 лв, но взех и 3 мини продукта и не знам вече колко излезе самата процедура,.но май е към 160 лв, което ако е така, е ок. В другите салони са по-скъпи,.а моята козметика, която си е квартална, вече и тя вдигна цените и ми взе последния път 120 лв.
Ще дам отзиви как ми се отразява,.ако искате Simple Smile

Иначе - такива състояния ми ги спасява лазер Genesis, просто е вълшебен за розацея,дерматит, инфекции, акнета и т.н.

# 326
КПП, избягвам да препоръчвам козметика, но специално за дехидратирана кожа съм много доволна от два много достъпни продукта. Единият е нощна маска с термална вода на Юриаж - около 30 лв е някъде и си я слагам няколко пъти седмично вечер преди сън. Другият е на Нютроджина, пак около 30лв - воден гел се води, има и крем, но аз предпочитам гела. С добър състав е и също хидратира - мажа през деня, ако се сетя.
И двата нямат антиейдж съставки, но за междинни продукти съм много доволна.
И сега се сещам за трети - на Авент Хидранс, като аз предпочитам рич варианта, нищо че е по-тежък сега за сезона.

# 327
Точно я гледах тази на Uriage и май ще я взема, благодаря за препоръката Heart

# 328
Къде правиш лазер Genesis, КРР?

# 329
Гел, като на  Нютроджина има Елизабет Арден. По-хубав е.

Общи условия

Активация на акаунт