Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 565
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Нещо интересно за децата, които са се насочили към медицина след училище
[url]https://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/proekti-na-normativni-aktove/30[url]
Профилът вече май няма да е безсмислен.

# 1 321
  • София
Ох, off the topic, но ми стана смешно

При шефа на цирка идва дребничка жена с очила, същинска божа кравичка.
– Искам да стана дресьор на тигрите! - рекла жената.
Шефът се засмял:
– Ами, ето ги там тигрите, тъкмо са се разбеснели, идете да ги успокоите! Жената спокойно влиза в клетката и изревава оглушително:
– Изродиии! Мирно!!!
Тигрите направо приседнали от изненада, а един по-малък се напикал.
– Вие така ли сте правили и на предишната си работа? - попитал шефът.
– Да.
– А къде е било това?
– Класна съм на 7-ми "Б" в спортното училище.

# 1 322
В бившия клас на детето имаше часове, в които освен съответният учител, са присъствали и директор, класна за да озаптяват една голяма група от съучениците, за да може да се проведе някакъв урок.
Та това за дресьорите.

# 1 323
Щом имат нужда от озаптяване, значи учителят не е за там...

# 1 324
  • В Страната на чудесата
Щом имат нужда от озаптяване, значи учителят не е за там...

Сигурно всички учители, поставени в такава ситуация, не са били за там.
Не бих била толкова категорична.

# 1 325
С електронните дневници и забраната да се споменават деца, а само общи приказки и за мен родителските срещи са си чиста загуба на време, освен в случаите, когато има да се подписват документи. Да се обсъжда и дете пред другите родители също не е етично, то си става направо като другарски съд, така че ако има проблем - индивидуална среща е най-добре.
От каква инстанция е тази забрана за обсъждане на конкретни деца? В бившето училище на децата ми (набор 2008 и 2010) учителите влизаха с тефтерче и започнаха да обсъждат и коментират по номера! Ясно ви е какво неудобство изпитвахме някои родители да слушаме за своите, още повече и за чуждите деца, а и колко велики се чувстваха учителите да се изпъчат и "да те обадят на майка ти".

# 1 326
Алиса, работила съм 10 години в училище, гимназиален етап, вкл.1 година като учител и имам поглед.
Някои хора може да са много добри в областта си, но когато в часовете нещата ескалират, очевидно учителстването не е подходящата професия.

# 1 327
  • София, Лагера
Ох, off the topic, но ми стана смешно

При шефа на цирка идва дребничка жена с очила, същинска божа кравичка.
– Искам да стана дресьор на тигрите! - рекла жената.
Шефът се засмял:
– Ами, ето ги там тигрите, тъкмо са се разбеснели, идете да ги успокоите! Жената спокойно влиза в клетката и изревава оглушително:
– Изродиии! Мирно!!!
Тигрите направо приседнали от изненада, а един по-малък се напикал.
– Вие така ли сте правили и на предишната си работа? - попитал шефът.
– Да.
– А къде е било това?
– Класна съм на 7-ми "Б" в спортното училище.
О, тук имам много какво да кажа... въпреки зверовете в часа по история и по БЕ никой не гъкваше! И изкараха децата супер резултати!
Даже и с двете хлапета се "притеснявах" дали няма да залитнат към история и НГДЕК заради страхотния учител!
Невероятен!  По Ковида записваше видеа, интерактивни! Аз с кеф съм ги гледала по няколко пъти!
Бих се оженила и за двамата преподаватели....

# 1 328
Добро утро!
Нова тема

Предполагам, че след нея ще си минем на редовните теми до 50 стр.

# 1 329
Войнов и Петьо Иванов ли са двамата?

# 1 330
  • София
При нас в 6 клас влизаха по 1 родител в клас в часа на корейката. Тя не знаеше думичка на български, а и държане като на нашите деца в клас й беше непонятно, предвид дисциплината в корейските училища. След два-три часа нещата се нормализираха. Въпросния родител  каза кой как се държи, че и снимки прати. Защото и при нас на родителските не се говореше с имена.
Учителката по химия тази година ги строи добре. Понеже за първи път преподаваше в нашия клас, попитахме я на първата родителска как ще се справи с дисциплината. Отговори,  че тя проблеми няма. В час или говори тя, или говорят те, но срещу оценка. Много научиха от нея.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 08:46 от bibi76

# 1 331
С електронните дневници и забраната да се споменават деца, а само общи приказки и за мен родителските срещи са си чиста загуба на време, освен в случаите, когато има да се подписват документи. Да се обсъжда и дете пред другите родители също не е етично, то си става направо като другарски съд, така че ако има проблем - индивидуална среща е най-добре.
От каква инстанция е тази забрана за обсъждане на конкретни деца? В бившето училище на децата ми (набор 2008 и 2010) учителите влизаха с тефтерче и започнаха да обсъждат и коментират по номера! Ясно ви е какво неудобство изпитвахме някои родители да слушаме за своите, още повече и за чуждите деца, а и колко велики се чувстваха учителите да се изпъчат и "да те обадят на майка ти".
От МОН и е от десетина години сигурно. На РС нямаме право да обсъждаме конкретни деца. Ако искам да говоря с родител на някого го викам навън, ако изобщо  е на РС или ги викаме по телефона. Освен, ако самите родители не настояват да се кажат по именно някои деца или не попитат те пред всички, но като цяло това не са родителите на проблемни ученици.
Относно дисциплината в класовете. Може да ви се стори странно, но част от учениците на родители, които са с някакви позиции - висок пост в полиция, община, в политическа партия, бизнесмени се държат арогантно, тип "Знаеш ли ти кой е баща ми?" и се чувстват абсолютно безнаказани. Реално и съдействие от страна на такива родители няма. И да, това се случва именно в училища, които са елитни/ желани. И аз знам за такъв случай, когато директорката е влизала в определни класове, за да има що-годе някакъв учебен процес. В някои от случаите учениците са били.местени от по-обикновени училища в по-желано в града училище и точно в него се е налагало директорът да става звероукротител. Същевременно същият учител в друг клас няма такъв проблем с дисциплината. Учителите са различен тип, както и учениците. Едни ученици и класове реагират положително на един подход/ тип учител, други - на друг.

# 1 332
Не знам каква е причината, но учителките по химия в повечето училища са респектиращи, а предметът им не е от най-обичаните Simple Smile

# 1 333
Каза, че ще се ослушва за съмишленици да ритат топка след училище.

+ още 1 ритнитопковец. Simple Smile
 Аз също обичам да ходя на родителски срещи. За съжаление тази година не успях да се отчета подобаващо. В досегашното училище РС ги правеха по едно и също време за всички класове и е супер неудобно, когато си с 2+ деца. На най-малкото само веднъж-два пъти сме ходили, но и с нея не е имало проблеми, а тя милата все недоволства, че не сме ходили на нейните родителски.
Близнаците ми са в различни паралелки и няма как да вляза и в двата класа едновременно. Таткото пък не знае български и присъствието му би било безсмислено. Добре, че учителите проявяват разбиране. Влизам в класа на момчето, защото той се справя по-зле. С учителката на момиченцето се разбираме с два приказки.

# 1 334
  • София
Не знам каква е причината, но учителките по химия в повечето училища са респектиращи, а предметът им не е от най-обичаните Simple Smile
Ооо, в Испанската тя е най-страшната. Викат й Стреси. Joy Всъщност е страшен пич, но го разбират по-късно, в 9-ти клас рязко им взима страха.

Общи условия

Активация на акаунт