Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 767
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 270
Еее... Аз пък съм от ЕГ и "избутвах" във УАСГ по-добре от някои хора, завършили МГ. Че последните и на уроци идваха при мен. Имах си и другарче от обикновено училище, за което знам, че беше по-добро от мен. Не само от МГ идват добри кадри, недейте така..
[/quote]

И аз съм като Вас. Учих в 9ФЕГ, като в десети клас при профилирането отидох в профил История и Български, тъй като приятелите ми отидоха в този профил. Междувременно, докато пишех теми по История за кандидатстване в университет, се готвех по математика, понеже аз щях да кандидатствам Архитектура в УАСГ. 😆😆😆 Е, отлично се представих на изпита по математика и после по време на следването.
Така че не е задължително да си от МГ, за да ти върви математиката. 😉

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 19:50 от natonkata

# 271
Много наивно си мислите, че за да е добър един учител, е достатъчно да е експерт в своята област.
Не го мисля изобщо. Даже не и нужно да е експерт, в гимназията материята не е трудна. Важно е да е добър човек.
И пак с тази математика. Кой ви убеди, че само в СМГ е математиката? Откога са с монопол. Аз също съм завършила УАСГ, най тежкия изпит по математика навремето, пълно шест на изпита, с езикова гимназия. И нямахме профили, сам се блъскаш вкъщи със сборниците.

# 272
  • София
Като гледам младите архитекти инсе чудя какво и дали въобще са учили нещо.
Понеже съм в бранша, масово правят грешки, недоглеждане
Няма гаранция. Моят мъж е завършил ТУЕС, после Туризъм в УНСС, сега е Sisco IT, преподава, работи и за голяма фирма. Но за това учи сам, подготвя се сам, взе всички сертификати.

Аз съм ви казала, през Шивашкия, Нов Български с Фр лингвистика, та се занимавам с имоти

# 273
И аз никога не съм работила по специалността си. Дано децата успеят Simple Smile

# 274
Подхванахте и нашето време.. Не е вярно, че в МЕИ добре се справяха само завършилите МГ.  .....Пък ей ги на, 50-годишни бивши възпитаници на разни ЕГ в страната след следване на немски в   технически университет у нас  си изкарват хляба с това, масово в Германия/Швейцария даже. Имаше и доста  жени. Така е и днес, с тежки инженерни специалности се преборват успешно и деца от ЕГ.
Никъде не съм казал, че само завършилите МГ се справяли добре в МЕИ. Ей верно спор заради спора ... Дори по-скоро беше обратното... завършилите МГ се справяха добре с математиките и физиката в МЕИ, тоест в първи и втори курс. А от трети курс, като започнат техническите предмети, напред излизаха колегите, завършили техникуми, особено с подобни специалности. За тях тогава ставаше песен, а много от математиците окапваха. Изобщо не е гаранция, че завършил МГ ще стане добър инженер и доста от тях не стават, макар че вземат диплома.
Също така никъде не съм казал, че завършилите ЕГ не могат да станат добри инженери! Не мога да кажа такова нещо, защото е глупост. Разбира се, че има много прекрасни инженери, завършили ЕГ.
Не ми приписвайте неща, които никога не съм казвал, само спор за да става.

Доп. Априлски душ, разбира се. Никога не съм казал, че само в СМГ е математиката 😂 Казах само, че повечето колеги в първи и втори курс вземаха математиките с тройки, освен завършилите МГ, защото те като правило имаха високи оценки. Това изобщо няма никаква връзка с това какъв инженер ще станеш. Както казах, много от математиците едвам избутаха след 3 курс и огромна част от моите съученици от МГ, които по диплома са инженери, не работят като инженери, нито изобщо нещо, свързано с техниката.

# 275
Къде точно трябва да излязат свободните места? В РУО прием след 7 клас , на под меню свободни места за ученици или ще видим в системата за записване?

# 276
  • София
Къде точно трябва да излязат свободните места? В РУО прием след 7 клас , на под меню свободни места за ученици или ще видим в системата за записване?
излизат в 00.00 на 26.07
Според мен в желания 3 етап от падащо меню

# 277
Давам пример с Британика в 145. Всяка година нови преподаватези, на по 22-24, сега завършили. И се започва, ам сега тя е млада, ама те й викат, но тя не успява да преподава , за нищо не става.
Ми нали и тези младежи трябва да съберат опит и да станат добри преподаватели

Абе и така не е.. имам лични наблюдения, не съм учител, но работя в частно училище .. дойде тази година учител по мат,  току що завършил.. и на тези деца не всички, но имаше и такива им се разказа играта, аз шапка му свалям на това момче.. обърна се и каза .. нали искате резултати, това е положението, ако не сте съгласни си тръгвам.. той не просто е преподавател..  роден е такъв.

# 278
Като гледам младите архитекти инсе чудя какво и дали въобще са учили нещо.
Понеже съм в бранша, масово правят грешки, недоглеждане
Няма гаранция. Моят мъж е завършил ТУЕС, после Туризъм в УНСС, сега е Sisco IT, преподава, работи и за голяма фирма. Но за това учи сам, подготвя се сам, взе всички сертификати.

Аз съм ви казала, през Шивашкия, Нов Български с Фр лингвистика, та се занимавам с имоти

Млади са въпросните архитекти, излезли са от университета с теоретични знания. Нормално е да бъркат. Щадете кадрите!!

Първата ми сериозна работа беше в кантора, където учих практиката между другото. Не ми помагаха, пускаха ме в непознати води и при нормални грешки ме правеха на гъз. Не одобрявам този подход. Научих много, но повече щях ако помагаха.

# 279
Мецане, така е. И да ти кажа по наше време нямаше такава истерия по математическите гимназии. Сега е направо ужас, стана като болест. Тогава най- добрите мои колеги бяха наистина от мг, те си бяха и от инженерни семейства и това им беше в кръвта.

# 280
  • София
Давам пример с Британика в 145. Всяка година нови преподаватези, на по 22-24, сега завършили. И се започва, ам сега тя е млада, ама те й викат, но тя не успява да преподава , за нищо не става.

Абе и така не е.. имам лични наблюдения, не съм учител, но работя в частно училище .. дойде тази година учител по мат,  току що завършил.. и на тези деца не всички, но имаше и такива им се разказа играта, аз шапка му свалям на това момче.. обърна се и каза .. нали искате резултати, това е положението, ако не сте съгласни си тръгвам.. той не просто е преподавател..  роден е такъв.
такива имахме по История и Рисуване, говориш, наказателна 2ка. Всички успеха, рисувана и ги уважавана.
По физическо, говорят и се лигавят, хайде в дъжда навън да тичат. После оплакване до директора, щели да настинат

# 281
  • София

+ 1,  в столична ЕГ постъпи  съвсем младо момиче, явно веднага след ФМИ. Имаше деца с 6,00 на ДЗИ профилирана математика при нея миналата година.  Малко след нея в същото училище постъпи и младеж, ми за него отзивите са по-колебливи. Някои хора просто си я "носят" способността да обясняват/да събудят интерес...

# 282
Да, на страницата на РУО излизаха в отделен ексел - справка за свободните места по училища и паралелки и там могат да се видят.

Темата е тежък офтопик, много ме кефи Wink)))))))))

# 283

Абе и така не е.. имам лични наблюдения, не съм учител, но работя в частно училище .. дойде тази година учител по мат,  току що завършил.. и на тези деца не всички, но имаше и такива им се разказа играта, аз шапка му свалям на това момче.. обърна се и каза .. нали искате резултати, това е положението, ако не сте съгласни си тръгвам.. той не просто е преподавател..  роден е такъв.
Такива таланти - млади кадри нека да има и в държ. училища, те са в пъти по-ценни от изчерпаните психически и физически пенсионери-учители, които ги има във всяко у-ще.
Децата много обичат млади учители, особено мъже.
Приветствам директорите да назначават повече колеги-мъже.
Вярвам, че феминизацията на професията е втръснала до крайна степен на всички - и ученици, и родители.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 17:31 от andy18

# 284
Като човек прекарал години в спортен форум и Дира, категорично заявам, че офтопиците са най-интересни и полезни.

Общи условия

Активация на акаунт