Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 778
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 255
  • София
A много често се кара една магистратура начална педагогика  че е апетитно Wink ,влизат като учители в занималнята, после карат въпросните курсове и така трайно влизат в системата  заради едните сладки години и заплати в очакване на пенсия и облаги дотогава Wink А през това време ще си скубем косите как  още от началните класове са изпуснати, не са научени да учат и т.н...

# 256
  • София
А другата ми тревога е да не вземе да се влюби, че съвсем ще изглупее.
Че то, ако в гимназията не изживее поне първата си любов, кога? Аз бих се разтревожила, ако изкара гимназиалните си години, без да се влюби. Joy Гимназиалните години не са само учене. Rolling Eyes

# 257
  • European Union
Много наивно си мислите, че за да е добър един учител, е достатъчно да е експерт в своята област.

# 258
Става. Там все пак математиката е повече.
Дадох пример с УНСС, точно защото там е доста по-малко и само на него останало да се счита човек за готов за учител по математика не е сериозно.
По-скоро не става. Повечето колеги в МЕИ, които не бяха от МГ, едвам избутваха математиките с тройки. И от трети курс вече няма математика. 99% от студентите в 5 курс изобщо няма да могат да решат задачите, които са решавали на изпитите в 1 курс - всичко са забравили или почти всичко.

Еее... Аз пък съм от ЕГ и "избутвах" във УАСГ по-добре от някои хора, завършили МГ. Че последните и на уроци идваха при мен. Имах си и другарче от обикновено училище, за което знам, че беше по-добро от мен. Не само от МГ идват добри кадри, недейте така..

# 259
Цитат на: Le Vert link=topic=1676609.msg4
Поне вече няма психопати или поне не им дават да се изявят. На какви съм се нагледал или лично пострадал, дълго е за разправяне.
[/quote

Има и им дават. Не ми се говори. Затова много хора, ако имат пари, отиват в частните училища

# 260
Ами да направят цедка на входа.

# 261
Това от директора на прословутото 51во:
Резултатите от Националното външно оценяване след 7-и клас по български език са по-добри, в сравнение с минали години, каза пред Радио София Асен Александров - директор на 51-о училище "Елисавета Багряна" и председател на Сдружението на директорите в средното образование. Според него, пандемията от Covid-19 и наложеното онлайн обучение тогава, може да окаже негативно влияние върху учениците, които в първи и втори клас са се обучавали в електронна среда.
"Това заболяване винаги ще има отпечатък. Промени живота на много деца, промени начина на образованието. По отношение на дигитализацията отидохме с години напред. Всеки учител беше принуден да научи основите на тази дигитализация и комуникация в дигитална среда, учениците също. В това отношение Covid спомогна за революцията на дигитализацията в целия свят“, посочи Александров.

Днес изтича срокът за записване след второ класиране на приетите след 7. клас ученици. Според директора на 51-о училище "Елисавета Багряна", има мода и снобизъм в избора на учебно заведение след 7. клас.

"Разликата между т.нар. елитни и най-добри училища не е чак толкова голяма, колкото им се струва на родителите. Имам предвид разликата между първите 10 училища и следващите 40, не е чак толкова голяма, защото, в крайна сметка, много е важно и старанието на учениците“, каза Асен Александров.

По думите му, в най-желаните училища са събрани най-мотивираните ученици. Той посъветва родителите на приетите на второ класиране ученици да ги запишат и да не чакат следващото.

"Каквото стане до второ класиране, това би трябвало да бъде. Трето класиране, за мен, е руска рулетка. За да участваш в трето класиране се отказваш от място, което си заел и на трето класиране можеш да паднеш с 10 места надолу. Понякога в трето класиране е необходим дори по-висок бал, отколкото за второ“, посочи Асен Александров.

# 262
Много наивно си мислите, че за да е добър един учител, е достатъчно да е експерт в своята област.

Може да не е единственото нужно, ама пък хайде да не стои на масата дали трябва да е експерт изобщо (хайде да не е експерт, ама пък минимум някакъв да е сигурен).

Le Vert, явно не им е важно дали знаят нещо учителите по съответния предмет.

# 263
  • София
Подхванахте и нашето време.. Не е вярно, че в МЕИ добре се справяха само завършилите МГ.  В немския факултет конкретно дори нямаше много такива, понеже на входа се държеше освен изпитът по мат такъв и по немска история/география (развиваше се въпрос на немски). А на него разбираемо се справяха добре деца,  идващи предимно от ЕГ. Специалността, нищо че беше отдавна, беше с модерно като сега звучене "Индустриален маркетинг и мениджмънт", ама  си беше чисто "Общо машиностроене". Пък ей ги на, 50-годишни бивши възпитаници на разни ЕГ в страната след следване на немски в   технически университет у нас  си изкарват хляба с това, масово в Германия/Швейцария даже. Имаше и доста  жени. Така е и днес, с тежки инженерни специалности се преборват успешно и деца от ЕГ.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 19:26 от пенсионирана русалка

# 264
  • София
Да си добър в нещо и да умееш добре да го преподаваш са две много различни неща.

# 265
Да си добър в нещо и да умееш добре да го преподаваш са две много различни неща.

A! Ето тук е истината Hands Plus1

# 266
Ей, каквато и да е темата и настава спор за спора.Grinning

Имам теза, че не може да се допуска да стават учители, неподготвени по предмета. Каквито и да са изходните изисквания знанията по предмета, трябва да са доказани.
Не мислех, че има някой, който да не е съгласен с това въпреки безспорния факт, че не само това се иска да си учител и че не всеки спец по нещо е също толкова добър и в преподаването.
Ама явно това са новите тенденции. Учителите да са аниматори, за другото си има уроци.

# 267

Съгласен съм, но затова има цедка - тестове, препитвания. Ако трябва да ги тестват в реална среда. Например, аз не ставам за даскал, въпреки че по някои предмети имам знанията за такъв.

# 268
А как точно се подсигурява, че си добър по предмета, когато след училище те приемат педагогика? Защото си искал ли? Или пък, защото си записал н-найсто желание, само и само да си в уни? Даже и балове от тази година сподели някой в темата (не погледнах кой)...

# 269
  • София
Давам пример с Британика в 145. Всяка година нови преподаватези, на по 22-24, сега завършили. И се започва, ам сега тя е млада, ама те й викат, но тя не успява да преподава , за нищо не става.
Ми нали и тези младежи трябва да съберат опит и да станат добри преподаватели

Общи условия

Активация на акаунт