Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 542
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 930
  • Пловдив
Ако правилно съм разбрала, въпросът беше поставен, дали записаният надпланово близнак може да остане записан, а класираният да се отпише и играе на трето класиране.

# 931
Малена, за близнаците дори и да са с първите два бала в училището винаги се отпуска допълнителна бройка. В този ред на мисли вторият близнак не заема ничие място, независимо от бала си, защото за него има отделна бройка. Нещо повече, веднъж отпусната, ако детето се отпише и отиде в друго училище, бройката не се закрива, както би било логично и честно, а се приема като  27-мо друго дете.
И какво изобщо значи честно/ нечестно. Децата се състезават, влизат там, докъдето им стигат възможностите/ силите. Допълнителните бройки са си допълнителни бройки.
Не съм сигурна за допълнителната бройка. В класа на единия ми син има близнаци. Влязоха си и двамата с необходимия бал. Учебната година в осми клас започна с 26 ученици в класа му, т.е. не е имало отпусната допълнителна бройка, а училището е желано и дори за трето класиране никога няма свободни места в някоя от паралелките.
Отделен въпрос, че в периода девети-десети клас някак си набъбнаха до 28 ученици. Сега ще е 12 и им загубих бройката колко са точно.

# 932
Готово. Продължаваме в трето класиране... Засега сме спокойни, само едно неприятно усещане за несигурност.

Успех за утре (като излезе класирането)!!

# 933
Ако правилно съм разбрала, въпросът беше поставен, дали записаният надпланово близнак може да остане записан, а класираният да се отпише и играе на трето класиране.

Точно това беше идеята - дали е възможно близнакът, приет надпланово (с по-нисък бал, който иначе не би му стигнал за съответната паралелка) да пази мястото на другия при така рискованото трето класиране, докато другият с по-висок бал се опитва да се изкачи нагоре в желанията си.

# 934
Впечатленията ми са, че тази година доста деца ще участват в трето класиране...Само дъщеря ми има 4 познати момичета...

# 935
  • София
В това няма никаква логика, едва ли е възможно. Първия близнак се отписва, втория близнак влязъл само заради него  и той.

# 936
  • София

Точно това беше идеята - дали е възможно близнакът, приет надпланово (с по-нисък бал, който иначе не би му стигнал за съответната паралелка) да пази мястото на другия при така рискованото трето класиране, докато другият с по-висок бал се опитва да се изкачи нагоре в желанията си.
Не може.

# 937
Никога не бих завиждал на близнаците. Две деца се гледат два пъти по-трудно от едно. Никога не бих завиждал и на приетите с ТЕЛК. Независимо колко е истински случаят. Ако е истински, радвайте се, че децата ви са здрави и никога нормален човек не може да завиди на болно дете. С какви трудности се сблъскват!
Ако е фалшив случаят - става като с моя съученик - пак не е никак за завиждане.
Какво значи, че било толерантно обществото ни? Винаги съм гледал себе си - ако вляза или издържа конкурса, значи съм заслужил, ако не вляза, значи не съм - така разсъждавам и действам и за детето си. Гледането в чуждото канче никога не ми е харесвало. А няма и полза.
Никога не бих си вкарал някъде детето по втория начин, защото най-вече за самото дете това няма да е добре. И не ме интересува кой къде как бил влязъл.
Не знам колко толерантно общество сме, но по-скоро е обратното - винаги има необосновани съмнения. Аз лично се убедих, че изпитът за МЕИ е честен - навремето - като се запознах с дъщерята на един от най-известните преподаватели по математика в МЕИ тогава. Три пъти кандидатства, три пъти двойки на приемния изпит. Момичето не беше глупаво изобщо, просто математиката не беше нейното нещо. Е, значи баща й, доайен в института, не е можел да й манипулира изпита. Като нямаше нужда да го манипулира на 6 - за машиностроене за момиче беше достатъчно да има 3 и влизаше - нямаше много кандидатки жени за тази специалност.

# 938
Готово. Продължаваме в трето класиране... Засега сме спокойни, само едно неприятно усещане за несигурност.

Успех за утре (като излезе класирането)!!
Успех, късмет дано децата влязат в желаните паралелки.
Мисля, че звънеца вече би. Който отписал - отписал, от сега нататък само редене на желания до 23.59!

# 939
  • София
Впечатленията ми са, че тази година доста деца ще участват в трето класиране...Само дъщеря ми има 4 познати момичета...

Уф наистина ли, и аз така мисля, и аз познавам няколко деца , че и с по - висок бал от нашия, така ме глождят едни 9 точки разлика с една желана паралелка , утре ще разбере дали сме взели правилното решение да не участваме в трето класиране.

# 940

Уф наистина ли, и аз така мисля, и аз познавам няколко деца , че и с по - висок бал от нашия, така ме глождят едни 9 точки разлика с една желана паралелка , утре ще разбере дали сме взели правилното решение да не участваме в трето класиране.
А, моля не го приемайте като истина, просто имам такива впечатления от заобикалящи нас деца. Може въобще да не е така! Би било полезно и други да споделят...

# 941
За мен си остава непонятно защо 14-годишни деца трябва да имат предимство като близнаци.....добре, че за университет вече не важи.

# 942

А, моля не го приемайте като истина, просто имам такива впечатления от заобикалящи нас деца. Може въобще да не е така! Би било полезно и други да споделят...

А край нас няма други, "пуснали" се на трето, наборът е като голяма бяла птица за бившите си вече съученици Simple Smile

# 943
  • София
За мен си остава непонятно защо 14-годишни деца трябва да имат предимство като близнаци.....добре, че за университет вече не важи.
Важи и за университет.

# 944
Нямам близнаци, нямам деца със СОП и ТЕЛК, нямам деца, които ще се връщат от някоя друга държава да учат, поради някакви причини, и ще учат тук. Нямам нищо против да се приемат където и да е - високо или ниско балови паралелки. Тези деца все трябва да учат, и ще си намерят мястото.🍀

Общи условия

Активация на акаунт