Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 563
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 1 125
Аз не казах, защото съм суеверна. И на приятелите си не казах, сама си го изстрадах. 🙂 Ако нямаше толкова свободни места във ФЕГ, нямаше да посмея.
Furf, горе главата! Ще има места и след 4-то класиране, а тогава нещата ще са по-нормални.
Имаш досега близо 70 лайка на поста, че сте приети във 2 АЕГ (единият от мен), такова нещо досега не съм виждал в никоя тема. Абсолютно ти вярвам, че не си спала 4 дни, няма начин да е било друго, но всичко си е струвало наистина. И си струва да се напиеш. Вие жените под напиване разбирате 2 чаши вино, но абсолютно имаш правото и необходимостта, според мен, да обърнеш две бутилки 😂 Наздраве и наистина и аз, дето не ти познавам младежа, съм много щастлив, все едно за нас е станало.
Наздраве!

Като гледам баловете, синът й е могъл да влезе в Испанската. Доколкото помня, тя му беше първо желание, но може би вторият език не е бил желан.

# 1 126
Много се надявам майката с младежа, която се колебаеше за ТУЕС да е рискувала. Балът доста е паднал и там…

# 1 127
Много се надявам майката с младежа, която се колебаеше за ТУЕС да е рискувала. Балът доста е паднал и там…

Не рискувах 😔 яд ме е , ама "Риск печели -риск губи".

# 1 128
  • Пловдив
Някой намира ли Статистика от трето класиране в сайта на РУО Пловдив?

https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_students_16/rc7 … kls_2024_2025.pdf

Честито на приетите смели деца!

# 1 129
  • София
Толкова се радвам за успелите!!!
Наздраве момичета!
За другите на 4то ще стане сега ще има още едно завъртане.
Моите изводи за 3то класиране - рецепта за успех:
Повече от 1 свободно място в желаната паралекла
Повече от 1 свободно място в паралелката ти от 2ро или подобна която ви устройва с близък или по-нисък бал
Бала трябва да е бил близък до паралелката която искаме и да е високобалова паралелка!
Добавам към рецептата - кандидатът да е момче. При момичетата треперенето е до последно и дай Боже да завърши с Пайдушко.
Furf, стискам ви палци за четвърто, то ще е вашето.

# 1 130
Ние май ще си ходим в 105. Не иска повече да се занимава.

Ако си спомняте много в началото аз исках там, за да ми е близо и да учи италиански. А, да видим и новият директор ще направи ли нещо.
Новият директор , Антоан Тонев, е бивш директор на училището, на което името не се споменава, но започва със С. Много добър, разбран, свестен човек, със сигурност ще подобри много неща.

# 1 131
Николина си знае, но може да я вкара при близнака в 133-то, което за мен е по-добрата опция.

# 1 132
Вчера, когато отписвах щерката от 32-ро, ми казаха, че има доста отписали се, направо било "страшно". Тези места ще се появят на 4-то.
Furf, силни прегръдки от мен за теб и детето. Горе главата, ще успеете! Flowers Four Leaf Clover
Те ще се появят, ама балът пак ще е висок, защото тези, които не са успели сега на по-желано място ще опитат да се върнат пак там.
Моят съвет е, ако мога да дам такъв, да редите на четвърто всичко що-годе приемливо. Борба ще има, а на пето може би ще останат само нискобалови училища, към които няма голям интерес или са на кофти локация.
Не съм съгласна с изказаното мнение. Миналата година имаше места в доста от високобаловите училища до края на ноември и то с драстично по-нисък бал от второ класиране.  Например в НЕГ на едно от класиранията за обявени 5 места за девойки се класира момиче с бал 33 т. под минималния от второ класиране, и съответно училищата от които идват също обявяват тези места, а те също са във високобаловите. На дъщеря ми не и достигна 0,5 т. на второ класиране, та затова следях страницата, но понеже в училището, в което беше класирана по второ желание нямаше нито една обявена бройка за трето класиране, тя не пожела да рискува, а след трето влизаше на всички, но както и други майки споменаха, децата вече се бяха намерили в инстаграм и се примирили с мястото, където са класирани, за разлика от нас родителите, защото сега губи тройно повече време за път, но пък избора е лично нейн. Та в този ред на мисли аз си следях редовно страницата и я информирах, но тя категорично не искаше да се мести, затова мога да твърдя, че места има често дори и до декември месец, и то точно във високобаловите училища, просто трябва редовно да следите страниците им и ако това е мечтаното училище на вашето дете да действате.

Честито на класираните днес и успех на чакащите 4 класиране!

# 1 133
И за мен 105-то с ИтЕ е по-добрият избор,а пък щом е и на хубаво място🤗

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:05 от Lolinata

# 1 134
Може ли да ми припомните, след като сме записани в дадено училище ако след всички класирания има свободни места в друго по-желано училище как стават нещата?
Теглят се документите и се кандидатства в другото, където също играе роля балът, и при евентуален неуспех какво се случва?Връща се в старото ако има място.
И не може да се кандидатства в две училища примерно по едно и също време?
А ако обявяването на мястото е след началото на учебната година как става?

# 1 135
  • София
Като гледам баловете, синът й е могъл да влезе в Испанската. Доколкото помня, тя му беше първо желание, но може би вторият език не е бил желан.
Испанската беше първо желание през по-голямата част от 7-ми клас, но в последните месеци преди изпитите, твърдо смени на 2АЕГ. Затова и при първо класиране, и сега писахме Испанската на второ място. Иначе влизаше с португалски, да и не е нежелан език. Всъщност сега влизаше във всички паралелки, които писахме, освен в Испанската с втори френски. Предпочита португалски обаче.

Мецане, моята представа за напиване клони повече към две бутилки, но като цяло си прав.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 19:54 от sanaka

# 1 136
  • София
И за мен 105-то с ИЕ е по-добрият избор,а пък щом е и на хубаво място🤗
Не знам. На моя приятелка децата завършиха там и тя мн го харесва.
Друга майка писа, че било ужас, нямало преподаватели.

Ето, вървим из Вроцлав и тя вечер се е навила на италиански и пред нас голям базар на италиански храни. И тя вика,мамо, ето знак

# 1 137
  • София
Има примери за директорско класиране т. Н. Но всичко опира до 1,2 бройки, тук и там, и не си струва риска...  Confused
 Особено за дете с не много висок бал...

# 1 138
Sanaka и всички успели на 3то, поздравления и наздраве! 🍸🍸
Следя развоя с интерес от любопитство. Моето и на първо и сега влизаше в 2АЕГ, но не пожела да се бори за там, хем ни е близо. Каквото такова.

Furf, стискам много палци за 4то. Свободните места на 2ри ли ще ги обявят?

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:05 от zlatenceto

# 1 139
Честито, Санака!

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:09 от second

Общи условия

Активация на акаунт