Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 580
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 1 110
Не се включих в спора за квотите, правилно или грешно е, но момче да влезе с 36 т под момичето прието с най-нисък бал в езикова гимназия си е изключително нечестно. 
В провинцията разликата е повече от 100 точки.
Казвам го за сведение, а не за да подклаждам отново спора.
А, къде в провинцията има квоти? Аз, с които го коментирах, не са чували даже, а са в различни краища... останах с впечатление, че ги има само в София.

# 1 111
  • Пловдив
Не се включих в спора за квотите, правилно или грешно е, но момче да влезе с 36 т под момичето прието с най-нисък бал в езикова гимназия си е изключително нечестно. 
В провинцията разликата е повече от 100 точки.
Казвам го за сведение, а не за да подклаждам отново спора.
А, къде в провинцията има квоти? Аз, с които го коментирах, не са чували даже, а са в различни краища... останах с впечатление, че ги има само в София.

Не е само в София. В Пловдив за езиковите гимназии има квоти - разликата при второ класиране е над 35 точки по нисък бал за момчетата, даже и 40 стига.

# 1 112
Момичета, не знам дали тази информация ще помогне на някоя от вас, но на моя близка детето й е прието сега във 2ра английска ( АЕ с НЕ) и ще заминават да живеят извън Бг. Мястото ще е свободно за следващото класиране.

Момче.

# 1 113
На сайта на РУО Варна са публикувани минималните и максималните балове от 3-то класиране.

# 1 114
Гледам анкетата - 13 деца са отишли директно на трето, 5 деца имат подсигурено място, но ще участват на трето, 11 са решили да се отпишат и да се пуснат във въртележката. Прочетох за две или три деца, че са успели и две, които не са успели. Любопитно ми е, тези 13, които не са били.пршети никъде или изобщо не са се записали на второ успяха ли на трето?

# 1 115
  • София
Честито на смелите! Изобщо не съм и допускала, че Санака няма да рискува. Френският си е популярен, ама трябва да ти е на сърце, за да го учиш-като немския 😁
[/quote]

Много точно го каза, къде беше някой да ми го каже миналата година 🥲

Честито на всички смели, които са се преборили. На останалите - късмет на следващите класирания и още малко здрави нерви ⭐

# 1 116
  • София
Ние май ще си ходим в 105. Не иска повече да се занимава.

Ако си спомняте много в началото аз исках там, за да ми е близо и да учи италиански. А, да видим и новият директор ще направи ли нещо.

# 1 117
Толкова се радвам за успелите!!!
Наздраве момичета!
За другите на 4то ще стане сега ще има още едно завъртане.
Моите изводи за 3то класиране - рецепта за успех:
Повече от 1 свободно място в желаната паралекла
Повече от 1 свободно място в паралелката ти от 2ро или подобна която ви устройва с близък или по-нисък бал
Бала трябва да е бил близък до паралелката която искаме и да е високобалова паралелка!

# 1 118
  • Пловдив
Наборът на Русалката не е държал задължително ДЗИ, тя си е съвсем наред с паметта.
Освобождавахме се от матури над определен успех.
Не знам кой какъв набор е ,но за 69,70,71 тези,които учеха в МГ или ЕГ не можеха да се освобождават от ДЗИ бел,независимо от оценките-беше задължително.
Аз съм набор 1972, завършила съм ЕГ, последен випуск УПК и 1990 година СЕ освободих от ДЗИ по БЕЛ.
1973 набор, завършила МГ и също имахме УПК. Не сте били вие последните. Но пък бяхте последните ходили на Военно обучение, за което много ви завиждахме Simple Smile

# 1 119
  • Варна
sisill, много точни изводи!
Дай рецепта и за 4-то! Hug

# 1 120
  • Пловдив
Някой намира ли Статистика от трето класиране в сайта на РУО Пловдив?

# 1 121
Ако някой може да напасне теблиците от второ и трето клесиране, ще може да се види движението на баловете.
Аз от любопитство го направих за нашите желания (за да се успокоя, че по-добре съм направила, като не участвахме, иначе щеше много да ме е яд) и само в една Топ паралелка балът е Паднал за момичета, в другите всичките са нагоре, но пояснявам, че за момичета говоря, защото нашите са с квоти - за общ минимален бал влизаше във всичките ImpImpImp

# 1 122
  • София
Честито на успелите да влязат в желаната паралелка!
Furf, много неприятно е това. Вярвам, че на четвърто ще успеете да влезете на място, където ще бъдете щастливи. Стискам палци!

# 1 123
Не играхме на трето, защото сме среден бал. И погледнах училищата, които ни итересуваха. Навсякъде се е дигнал. И в двете училища където влязохме на 1 и 2 класиране, щяхме сега да сме извън тях на трето. И там където не ни стигаше 1 точка на второ, вече не ни стигат към 15 точки. Хем се изкушавам, хем не ми стиска. Явно на 4 пак ще има места.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 19:48 от dalil

# 1 124
Ако някой може да напасне теблиците от второ и трето клесиране, ще може да се види движението на баловете.
Аз от любопитство го направих за нашите желания (за да се успокоя, че по-добре съм направила, като не участвахме, иначе щеше много да ме е яд) и само в една Топ паралелка балът е Паднал за момичета, в другите всичките са нагоре, но пояснявам, че за момичета говоря, защото нашите са с квоти - за общ минимален бал влизаше във всичките ImpImpImp
Опитах да кача файла, където съм си ги събрала за инфо - https://app.box.com/s/9g4lge81f13yj7thk4y8ulzibbwx0ot2
Дано се отваря Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт