ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 507
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • София

Иначе прекарва времето си в Копривщица с баба й и дядо й, занимава се с езда по цял ден по горите (води хора, малки групи) и не слиза от седлото по 4-5 часа. Като се прибере, е скапана и не иска да чете "Железния светилник" Simple Smile

Леле, колко хубаво звучи това!

Моят син работи по 6 часа, а като не е на работа, играе на компа. Как не му омръзва, не знам. Не чете и няма намерение да чете нищо Sad За университети не мисли, само аз мисля за това и ми се струва много трудно за него. Единствено го виждам нещо в ТУ, но там с този изпит по МАТ е просто невъзможно за него, много е закъсал. Не знам с какви балове приемат там, ще трябва да проуча и някакъв друг и да продължа да натискам...

# 16
  • София
Kally May, наборът вече оглежда университети в чужбина за евентуално бъдещо обучение в областта на дизайна. Дори посетихме такива в Италия, но засега само проучваме. Все още нямаме ясна концепция по въпроса. Със сигурност през есента ще премине изпит за сертификат по английски език, а нататък ще видим какво ще предприемем. Поне има идея относно посоката на бъдещата си реализация. 

Марти, и двете ми деца носят брекети и не са имали почти никакви проблеми с адаптирането към тях.

# 17
Някое, насочено към режисура (ТВ, кино, театър), операторско майсторство, видео монтаж, дизайн, драматургия, сценография, костюми, хореография, пеене?
Моят свири на класическа китара от първи клас.

# 18
  • България, София
Kally May,
моята госпожица не я числя към талантливите деца като на rally и re_ge, но засега има сериозни аспирации към танци и хореографии.
Рисуването и дизайна минаха на заден план. Дали ще задържи интереса към танците още 2 години, никой не знае.
Доволна съм засега, защото има добра двигателна активност.

Марти, дано бързо свикне с брекетите. То всяка смяна на дъга може да води пак до дискомфорт за няколко дни, но всичко си струва.
Наборката беше с брекети година и половина. Свалиха ги в края на февруари.

lili_78,
ваканция мечта в Копривщица Heart

# 19
  • Пловдив
Зачудих се, нямаме ли в темата творчески деца - без да броя тези на rally и re_ge, те са ни талантливите талисманчета. Някое, насочено към режисура (ТВ, кино, театър), операторско майсторство, видео монтаж, дизайн, драматургия, сценография, костюми, хореография, пеене?

Моят заяви, че в 11 клас иска да го запиша на рисуване.
Ще видим дали и в началото на 11 клас ще го спомене. Досега е бил само на един урок по рисуване. Заведох ги със сестра му, пробно, да видя дали ще им хареса (аз от 6-годишна рисувах по школи и средното ми е в тази посока). Но  след урока и двамата казаха, че повече няма да ходят. Вярно, че беше... поне преди 6 години.

# 20
Целта за предстоящата учебна година е сертификат по английски език през юни и шофьорска книжка през лятото-по мое настояване. Той не е от момчетата, които се вълнуват от коли, но това е много необходимо умение и според мен задължително в съвременния свят.

# 21
  • В светлината на слънцето
Наборът реши, че иска да се научи да свири на пиано в началото на есента. Успя да докара по-прости пиеси на две ръце. Ама това не е сериозно де. Него спортът повече го влече определено. Сега се е запалил да се научи да язди кон. Та чакаме нашите приятели от цирка да се приберат есента в София и да го научат. За коли даже няма и да споменавам. Там брои не месеци и дни, а даже часове до навършването на 18 години.

# 22
  • На морето!
Целта за предстоящата учебна година е сертификат по английски език през юни и шофьорска книжка през лятото-по мое настояване.
Това са целите и на моя син. Сертификат, книжка и талон за спасител. Да видим какво ще свърши.

# 23
  • Варна
Кали, благодаря за темата! Прекрасно оформена както винаги! Flowers Hibiscus
При нас целите също включват серификат по АЕ, както и добри оценки, че ще трябват вече за дипломата. Не иска да кара шофьорски курс, а и както е декемврийче няма да я огрее тази учебна година.
Сутринта я изпратих на екскурзия и сега ми е свито как ще изкара и дали всичко ще е наред, че доста път ги чака. Не ми се е обаждала още, надявам се, че е добре и се забавлява Simple Smile

# 24
  • Пловдив
Момичета, дайте някаква насока за сертификатите по АЕ. На курсове ли ходят вашите деца, за да се явят на изпит, уроци ли взимат?
Моята е в немска гимназия, но немския няма да го научи -едва завърши с 3.
Английският си го поддържа с филми и четене на книги, всичко разбира, говори, но не знам дали е достатъчно, за да се яви за сертификат без допълнителна подготовка. Ако не по немски, то поне по АЕ да вземе някакво ниво.

# 25
  • София
Моите посещават школа по английски език от 5-годишни. Наборът е с високо ниво на владеене, но кара специален курс в AVO за явяване на изпит за сертификат, за да овладее самия формат.

# 26
Хубаво е да изкара един сертификатен курс не с идеята там тепърва да учи езика, а за да овладее формата на изпита, типовете задачи за писане и говорене и т.н. Задължително пробен изпит преди същинския, на който трябва да има поне 60% успеваемост кумулативно от всички компоненти.
А, иначе, съдейки от опита си и на преподавател, и на устен изпитващ, който ученик нищо не е правил за нивото си между 5-ти и 10-ти клас (било то на уроци/курсове/самостоятелни занимания), и Кейт Мидълтън да дойде да му дава частни уроци след това, С1 не може да вземе.
Имам ученици с много финансови и малко лингвистични възможности, които три пъти се явяваха на Advanced, против съветите ми, и трите пъти се проваляха.
Този изпит не е само по английски, той тества и мироглед и логическо мислене, и абстрактна лексика.

# 27
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Благодаря за новата темичка. Аз пак ще се включвам телеграфно, но ви изчитам чинно.
Simple Smile
Приключи курса в Карлсруе, още чакам отговор от КИТ за различията между сайта и презентацията. Дано скоро пишат, иначе пак ще пиша аз
Освен сертификата Горинич получи и похвала от преподавателя "на теб късмет не ти е нужен!".
Сега е самостоятелно в Оксфорд. Обажда се Joy (понякога), пише даже по-рядко...
От големите деца вече съм се научила - щом не се обаждат, значи се забавляват.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 17:36 от st. Dobri

# 28
  • София
Kally May, благодаря за темата Kissing Heart
Шофьорският курс е на преден план, брои и той минутите Joy В момента е на море с голяма компания. Което не му пречи да се тюхка, че не е отишъл на концерт на незнам-си-кой в Милано. Мисля да го ангажирам по-обстойно с нещо, за което няма сам да се сети - например да го запиша на курс за запознаване с формАта на изпита за сертификат. Но лятото няма да го пипам - наесен с песен Joy

# 29
  • София
А тези курсове с каква продължителност са и могат ли да се съчетаят с натовареността през учебната година?
На моята и хареса курса по рисуване и смята и през учебната година да ходи (все още не е сигурна дали ще учи архитектура), но тъй като в училище е много натоварена, първия срок са втора смяна, часовете им започват в 12:30 до 19:10 часа са вечер и мисли събота и неделя да ходи. Отделно два пъти в седмицата ходи и на танци (от тях не знам какво и кой би я отказал) и ако трябва да включим и курс, не знам дали би издържала на темпото и най - вече дали няма и да й се отрази и на успеха, който следващите две години ще е от изключително значение.

Общи условия

Активация на акаунт