ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 410
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
И моя брои дните до вземане на книжка. Сега работи и събира за кола. На зима щял да кара БЧК. Знае къде и какво иска да учи, но все пак има още две години може да му дойде друг акъл.

# 46
  • София
etty775, за архитектура в Германия, какво ниво на езика се изисква? За Виенския университет задължително искат най - малко С1. Ако в Германия е по - ниско от С1, да засиля моята с немския.

# 47
Наборът изправи зъбите само със скоби, а имаше обратна захапка и много криви зъби
Това между 1и 4 клас, после спеше до едно време с тях
Случихме на читав ортодонт
Отдавна не сме ходили при него, но май трябва
не се бях замислила за мъдреците
То и моите са за вадене, но вече няколко години го отлагам това

# 48
Радвам се , чи нито аз, нито сина имаме мъдреци.Той отдавна оправи зъбите с брекети  , вече 2ра година е без , но чинно носи ритейнъри докано спи. Не знам колко години още трябва да спи  с тях .

# 49
Радвам се , чи нито аз, нито сина имаме мъдреци.Той отдавна оправи зъбите с брекети  , вече 2ра година е без , но чинно носи ритейнъри докано спи. Не знам колко години още трябва да спи  с тях .
тези прозрачните за спането не са ли алайнери
синът ми има ретайнер, но е една метална нишка , която не се сваля
яд ме е че и горната челюст не фиксирахме така
към 18 ли почваха да излизат мъдреците?

# 50
Да алайнери са ,  но реално те не изправят вече,   а само задържат  резултата . Мъдреците излизат при всеки различно , той няма да има , защото няма зародиши - 10 % от хората нямат , води се някаква еволюция , казват че с течение на времето ще изчезнат, защото били излишни Simple Smile Аз също нямам , сигурно е генетично.

# 51
Е,значи със сигурност ще има, защото и двамата с баща му имаме
Ще запиша час
Благодаря

# 52
  • на Мелмак
Марти, не знам все още за нивото по немски. Но като знам моята маймуна и С2 ще изкара, ако ѝ го искат. Предполагам ДСД. Тя ме накара да влезна тук в темата за университети в Германия, но още нищо не е прегледала. Аз, ако го направя вместо нея - меся се, затова засега нищо не правя Wink

# 53
  • Варна
И аз следя темата за кандидатстване в Германия. Останах с впечатление, че минимумът е С1 за специалностите на НЕ, като в Германия имат сякаш повече опции за сертификатни изпити, а в Австрия искат по-високо ниво и са по-специфични. Но да не подвеждам с моите впечатления, най-добре да се пита там да насочат къде да четем. След като се избере университет става по-ясно, но дотогава има доста въпроси. Тук си имаме привилегията Яна да ни снабдява с информация от кухнята на ФМИ, а там има няколко майки-фурии, които знаят страшно много и също са супер отзивчиви. Иначе щерката има някакъв сертификат за В1, сега учат В2.2, но според нея няма да научи езика на достатъчно високо ниво, за да учи тежка материя на него. Доверявам й се, защото дори да вземе сертификат, това не винаги е достатъчно, все пак не е учила в ЕГ и това, че покрива изискванията за конкретен изпит, не значи че може да борави с езика така свободно, както дете от ЕГ.
Днес ще се отдам на Олимпиадата (+ малко чистене и перални), чаках я като малко дете Simple Smile

# 54
  • на Мелмак
Моята е във втора немска в София. Мисля, че ще вземе ниво и знания, които са ѝ необходими. После вече ще е трудното Simple Smile Аз исках ЕТХ, но тя пък не хареса Цюрих, като бяхме там. Ей такива тийнейджърски работи. Simple Smile
Здрави да са само Simple Smile
Див, аз още не съм се задълбочила в кандидатстването. Някак ми е много далеч, но то пък, ей къде е!

# 55
Моят син влезе в ДСД профил и ако всичко върви по план, в 12 клас ще се яви на изпит за DSD II.
Английският ще ходи сега на FCE, няма шанс за С1 и ще учи още една година поне и тогава пак на изпит.
Препоръчаха ми агенция и ще ходим на тест за кариерно и да ни обяснят всичко за кандидатстването в Германия, Нидерландия и Австрия.

# 56
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз съм се омотала като пате в кълчища.
чета всичко наред и нъкъде, ама никъде не виждам това изскване за социална наука, което ни казаха на курса, че е задължително.
затова пък видях, че е задължителен САТ.
Проверих, в Египет няма къде да се яви. ще трябва да правим някакви гимнастики - да пътува до България или някъде с директен полет, само за изпита.
а като си дам сметка, че даже не му е първи избор...
за останалите какво ли чудо ще е...

# 57
И моят син е в немска гимназия , но в 9 и 10 клас не случи на учител по немски. Лятото е на езиков курс в Германия , а от септември на уроци , за да е сигурен , че догодина ще покрие всички части на ДСД с С1. До колкото знам това е едно от изискванията за кандидаствне в Германия.Още не е проучвал университети , защото няма идея с какво иска да се занимава. Аз също искам сам да проучва  специалности,  , ама момче , малко е мързелив и свикнал все да го бутам, което много ме дразни 😡

# 58
  • София
Да, ако детето не е в немска гимназия и е с В1, оттук нататък ще е много трудно постигането на С1. В тези университети, в които гледах минималното изискване е С1, което е и редно човек да владее щом иска там да учи.
Може би няма да я натискам за немски, въпреки че в Германия според мен има повече поле за изява и може би е по - уредено от страна битовизъм, отколкото в Холандия или пък Белгия, която тя не харесва. Ще си остане с В1 и ще набляга на АЕ, за да може да достигне желаното ниво и ако измисли къде ще учи да има тапия поне по АЕ 😁

# 59
  • София
Св. Добри, виждала съм в College Board реклами на онлайн SAT. Не съм се задълбочавала, но може и да има такава възможност. Проверете си!

Общи условия

Активация на акаунт