ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 40 309
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Plovdiv, Bulgaria
Честити, здрави и благословени бъдете всички! Heart Доста време не съм ви чела, че имах малко грижи, 2 пъти се разболях освен това за месец и после ме грабна ежедневието на новата година.  Имам въпросче- до петък трябвало да избере младежа тема за ДСД-то. Чета, чета, много интересни примерни има, ама кои са точно проблемните за немското общество и мислене, това според мен е важното, с което да се съобрази?

# 706
Шушито, и ние вкъщи сме на този етап. Според дъщеря ми немците най се интересуват от 2 теми - опазване на околната среда и интеграция и разнообразие. Даже класната им ги е предупредила, че ако се спрат на такава тема, ще има много повече въпроси и дискусии и трябва да са изключително добре подготвени. Та на този етап сме ги изключили напълно. Девойката засега клони към нещо, свързано с насилието в училище.

# 707
  • София
По опит от каката - темата е добре да е интересна за детето на първо място, защото иначе е много трудно да се работи. Второто, което трябва да проверите е какви източници и с каква датировка ще откриете. При нас беше подчертано - до две години назад. Като поразровите статии, поне една книга по темата правите анализ кой източник с какъв тип разработка ще се представи - mindmap, анализ, есе на контрапункти, резюме.
Моята госпожица писа за генетичните интервенции в съвременната медицина и биология и етичните предизвикателства.
При тях също ги съветваха да се съберат под шапката на голяма тема - примерно медицина, но вътре имаше специфики - генетика/ отказ от медицина/ антибиотична резистентност.
Дано съм успяла да помогна.

# 708
Как се записват модулите в дипломата?
Първи срок учат едни модули по даден предмет, втори срок учат други и после всичко влиза в дипломата като срочни и годишни оценки?

# 709
  • София
Дъждец, ако помня правилно - взема се средноаритметична оценка. Но може и да бъркам

# 710
  • В светлината на слънцето
Средноаритметично се взима в края на годината.

# 711
Но един модул се учи само един срок нали?
Не се учи двата срока?

# 712
  • София
Но един модул се учи само един срок нали?
Не се учи двата срока?
И аз мисля така, но не съм сигурна, да не те подведа. Дано някой по-запознат се включи

# 713
Привет, в зависимост от профилиращия предмет, някои модули се изучават само един срок. Тогава ученика получава директно годишна оценка. Когато модула се изучава два срока, си получава две срочни и една годишна оценка. Крайната оценка за профилиращия предмет е средноаритметично от годишните оценки на всички изучавани модули по ПП. Изписването на модулите в дипломата е по следния начин:
Профилиращ предмет:
Модули за 11 клас
-Модул 1
-Модул 2 и т.н.
Модули за 12 клас
-Модул 1
-Модул 2 и т.н.

Ето и примерна диплома:
Скрит текст:

# 714
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Горинич започна сериите от изпити днес. За две седмици ще държи изпити по три предмета, по три части на предмет.
Само "пробни" са, но от тях ще зависи прогнозната оценка.
Стискайте палци.

# 715
  • София
st. Dobri, успех на Горинич! Спокойствие, късмет, бърз ум и аналитична мисъл му пожелавам Flowers Four Leaf Clover

# 716
Успех на младежа, St.Dobri! Той ще се справи - мотивиран е...
Момичета, не бях подготвена, че и за уроците по БЕЛ в 12-ти клас е толкова интензивно търсенето (нали 7-мокласната истерия ни беше спестена...). Все пак май успях да го запиша при препоръчван преподавател, но за неделните дни местата бяха запълнени. Та, ако планирате подобно изживяване и още си казвате "Рано е", както бях аз, то може да се активизирате...Wink

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 20:53 от marini

# 717
  • Русе
Марини, това за кой град се отнася, за София ли и за курсове по БЕЛ ли?

# 718
Марини, това за кой град се отнася, за София ли и за курсове по БЕЛ ли?
Да, vesssrusss, за София по БЕЛ. Вероятно във всички по-големи градове, като Русе, има предпочитани преподаватели и школи, чиито места се пълнят от рано, но аз не предполагах, че през януари вече ще е късно...Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 20:54 от marini

# 719
  • София
Успех на младежа, St.Dobri! Той ще се справи - мотивиран е...
Момичета, не бях подготвена, че и за уроците по БЕЛ в 12-ти клас е толкова интензивно търсенето (нали 7-мокласната истерия ни беше спестена...). Все пак май успях да го запиша при препоръчван преподавател, но за неделните дни местата бяха запълнени, а записването беше започнало този понеделник. Та, ако планирате подобно изживяване и още си казвате "Рано е", както бях аз, то може да се активизирате...Wink

Леле, ти ме уби направо. Аз имам и седмокласничка догодина, да не съм и за нея закъсняла?!

Това в коя школа, Марини?

Общи условия

Активация на акаунт