ЕДИНАДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 39 464
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аха, ще погледна назад.
Явно във вашия случай е различно.

мисля, че важи за всички.
различното при нас е, че за САТ трябва да пътува някъде, а на мен вече никъде не ми се пътува.
От презентацията в КИТ

Брошурата на Дебрецен

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 15:28 от st. Dobri

# 616
Как сте, момичета? Наборите ориентирали ли са се към университети? Имат ли вече предпочитания за специалности?

Дам. Нещо като финанси, нещо като икономика... Бокони, Болоня или Виена. Първото зависи ужасно много от стипендия(евентуална), третото е твърде късно и има изпит, Болоня е safe choice, защото е само със SAT, някъде над 1350-1400.
Aunt OGG😃😉
Скрит текст:
Една позната ми разказва, че питала набора с какво иска да се занимава, насочил ли се е към университет, специалност и отговорът е бил: с пари😀😀😀.
Иначе той се стреми нависоко, от миналата година взема AP, а си е поставил цел за САТ над 1500 т. Да видим, няма да съм тази, която ще му отреже мечтите😊.

# 617
  • София
Моят е - не ме интересува. Работи след училище в една агенция за дигитален маркетинг, взима повече пари от мен и всичко друго няма значение. Училището го бута със средна скорост, там не си дава зор.

# 618
А личните им карти и те ли изтичат като навършат 18, че точно тогава съм планирала едно пътуване. Може ли по-рано да се подаде заявление?

# 619
  • София
На наборката гледам личната карта изтича 3 дни след рождения й ден. Предполагам след като са подадени предварително документите за издаване на нова, после можете по всяко време да вземете новата. Важно е подаването да не е след срока на изтичане.
Моята щерка изобщо не е ориентирана все още какво и къде иска да учи.

# 620
  • София
За нова лична карта може да се подаде един месец по-рано, за да не се окаже тийнът с невалидна такава.

# 621
Преди седмица ходихме да подаваме документи за паспорт, защото лятото прави 18г., а точно тогава ще е в Ирландия на Еразъм. Питах може ли по-рано да извадим лична карта, не можело , важала била още един месец след изтичане. Ще пробвам пак май месец.

# 622
  • София
Шантава работа, за каката ни бяха казали около месец по-рано да отидем. Може някакви нови правила да са въвели с новите лични карти.

# 623
Добре че повдигнахте въпроса, защото моята ще пътува малко след 18 и изобщо бях забравила, че картата ще изтече. Предполагам важи и за червения паспорт.

# 624
  • В центъра на моретата
Ние си сменихме паспортите година преди да изтекат. На дъщеря ми изтичаше, а ние заедно с нея си сменихме и нашите, че поне да са по едно и също време издадени, а и да използваме, че са с биометрия новите. Та, нямаше проблем да си пуснем документи по-рано. Сега с новите лични карти мисля, че също може по-рано да се сменят, но е възможно и да има промени.

# 625
  • София
Карате ме да се замисля сега - наборът ще пътува март месец, а април, живот и здраве, навършва пълнолетие. Трябва да попитам за частта "да важи еди-колко си месеца", дали ще важи?
Иначе и той иска да учи нещо, "свързано с пари". Какво е туй нещо - предстои да разберем Joy Стегна се, ходи на уроци по испански, че беше цъфнал и вързал там. Дано всичко се развие по начин, който ще е най-добър за вече порасналите ни деца.
Аз съм спокойна за пръв път от 3 години - след сагата в старото училище, сега ми е толкова спокойно, пу-пу, да не ми е уроки Hug

# 626
Бебчо, радвам се за твоето спокойствие, сигурно и децата са спокойни, което е най-важното!

# 627
  • София
Бебчо, а там има ли продължение или всичко се стопира ?!

# 628
  • В светлината на слънцето
Наборът е ясен - твърдо иска право.
Но го е закъсал с математиката. Та в този ред на мисли, някой може ли да препоръча частен учител? Но да не е скъпар, защото той ще си го плаща сам от хамалския труд, а там не взема кой знае колко.

# 629
  • София
Бебчо, а там има ли продължение или всичко се стопира ?!
Desem, тъй като проблемът не беше в детето, а в директорката, която  беше главният мотор на тормоза - всичко остана в старото училище. Там, след нас, напуснаха много учители, включително и такива с над 25 г. стаж в училището. Някои от тях ми се обадиха и се извиниха за нещата, които били принудени да правят - поне това им прави чест.
Засега се чувстват и двамата прекрасно в новото училище, още повече, че и батко им е там. Дано продължи все така. Дори малкият може да заобича отново математиката, има проблясъци, но горчивината стои.
Да мине обжалването на решението пред ВАС, ще напиша в скрит текст цялата сага, достойна за филм на ужасите. Но всичко продължава - институциите действат, макар и със скоростта на ленивец. На онази особа, освен всичко друго, й е повдигнато и наказателно обвинение. Вярвам, че ще има възмездие. Гледам да виждам и положителните неща - разбрахме какво са казали на детето директорката и математичката - нещо, което може да накара човек да се самоизяде, ако го бяхме преместили, това щеше да остави отпечатък за цял живот. Сплотихме се адски много като семейство - цената беше твърде висока обаче.

Общи условия

Активация на акаунт