Напускане 3 месеца предизвестие

• 2 317
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ясно, сигурно си около 30, макар с 10 г опит, си работила на едно единствено място.

Ще те разочаровам, че увеличението на заплатата не е задължително. Разбирам, че пътуваш, но сигурно си знаела това още в началото, че ще се налага.

Някои явно са мрънкали за увеличение, дали са им тези коли колкото да им затворят устата.

Ако искаш увеличение на заплатата, трябва да поговориш с шефовете си и да обсъдите такава възможност. Никой няма да се сети самосиндикално да каже “ейй, това момиче колко хубаво работи, дай да й вдигнем заплатата.”

На ново място ще ти дадат повече, но не значи, че ще ти увеличават заплатата като ти дадат повече за това, че обучаваш нови колеги примерно.
Ами няма кой да ги следи тези заплати при нас и това е. Аз три пъти ходих за кола и обещаха и не ми я дават и си търсят някъде да сгреша за да ми го натякват. Четвъртия път отидох с молбата. Нека им работят тези с колите. Може да започна на по-малко пари, но не искам да ми се подиграват.

# 31
  • Melmak
Твое решение е да напуснеш, да останеш, въобще каквото искаш. Просто изглежда, че правиш на пук и се сърдиш, което и за напред няма да ти донесе много позитиви.

# 32
  • Далечният изток
Аз не разбрах защо ще работиш 3 месеца, след като работодателят се е съгласил за напускане по взаимно съгласие?

# 33
  • София
Неразбралата бях аз. По взаимно, в смисъл не е имал възражения, и аз ще си стоя трите месеца.

# 34
Взаимно съгласие = чл. 325, ал. 1, т. 1.
Носите молба да ви освободи, той е съгласен, подписва се на молбата и ви освобождава веднага още от утре.

За да напуснете с предизвестие въобще не е необходимо неговото съгласие - чл. 326, ал. 1. Дори да не е съгласен да напуснете не може да ви спре. Вие имате право да напуснете винаги и по всяко време, спазвайки условията на договора си, в случая спазвайки предизвестието от 3 месеца.

Имам чувството, че смесвате и/или не разбирате двата варианта. Хем е подписал съгласен, хем ще работите предизвестие. Логика нула, но няма значение.

Ако в крайна сметка ви тече в момента предизвестие, то какво стана с отпуската, която искахте да ползвате?

# 35
  • София
За сега съм в режим на изчакване. Няма да я повадам, все пак съм малко или много лоялна и не мога да си взема чантата и да тръгна. Ако нещо има напрежение и стане непоносимо, тогава ще я подам. Поне имам вариант, веднага да се махна.
Имах впредвид, че си нося заявлението за напускани упранителя разписва. В такъв смисъл съм казала, че е бил съгласен.

# 36
Аз нищо не разбрах.

# 37
  • Melmak
И аз. Взаимно съгласие, ама с предизвестие, обаче не го е подала, а си носи молбата в чантата, защото се надява да й дадат служебна кола

# 38
Поне имам вариант, веднага да се махна.
Минимум десет работни дни е заявяването.

# 39
  • София
Добре, разбрах по взаимно съгласие е да съм освободена още на следващия ден. Аз съм ди подала заявлението за напускане и съм с три месеца предизвестие. Обърках ви с това по взаимно съгласие, сори.

# 40
  • София
И аз. Взаимно съгласие, ама с предизвестие, обаче не го е подала, а си носи молбата в чантата, защото се надява да й дадат служебна кола

Молбата в чантата е тази за отпуската, а не за освобождаване.
Явно съфорумката въобще не е пробвала по взаимно съгласие, а направо е подала предизвестие по чл 326 и работодателя е парафирал "съгласен", защото не може да не се съгласи.

Общи условия

Активация на акаунт