Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 3

• 37 559
  • 761
  •   2
Отговори
# 555
Момичета, колко често ви се стяга корема на ден?
Откакто ми вдигнаха дозата Магнерот има дни, в които нямам стягания или са по 2-3-4 на ден.

# 556
Здравейте.
Аз също ще съм секцио. По желание, защото първият бях нормално и….беше гадничко.
Интересно обикновено колко дни преди термина се прави секциото.
Стягания нямам. Болки имам когато се движа повечко и затова предимно съм вкъщи и излизам с колата.

# 557
Здравейте! Бях на очен лекар, понеже имам висок диоптер и той ми каза , че не ми препоръчва нормално раждане. Въпросът ми е коя болница ще ми препоръчате в София?

# 558
Здравейте.
Аз също ще съм секцио. По желание, защото първият бях нормално и….беше гадничко.
Интересно обикновено колко дни преди термина се прави секциото.
Стягания нямам. Болки имам когато се движа повечко и затова предимно съм вкъщи и излизам с колата.

Моя доктор каза 10 дни преди термина за секцио

# 559
Моята лекарка още ме води по термина по ПРМ, а на феталната морфология окончателно ми казаха по-ранен термин с една седмица. Днес ще говоря с АГ-то да ми сменя термина, че ако го насрочи по ПРМ, то ще си тръгне нормално.

# 560
Първите ми две секцио бяха насрочени 10 дни преди ПРМ, нищо че едното бебе вървеше назад с 2 седмици, а другото - няколко дни напред. Очаквам и сега да бъде така.

Да се оплача - снощи от нищото ми избиха няколко огромни, ужасно сърбящи обрива и по двата крака и цяла вечер не можах да мигна. Поспах малко от 5 до 9 и след това бяха изчезнали.
Не знам какво беше това, имала съм като дете и преди бременностите уртикария (без определена причина), явно покрай хормоните се е отключило нещо подобно.

# 561
Моята лекарка още ме води по термина по ПРМ, а на феталната морфология окончателно ми казаха по-ранен термин с една седмица. Днес ще говоря с АГ-то да ми сменя термина, че ако го насрочи по ПРМ, то ще си тръгне нормално.
Тя лекарката ти си знае. Моят син непрекъснато вървеше напред, понякога дори със седмица и нещо, накрая забави и почна да изостава. Те тези неща се виждат и определят накрая.

# 562
Тя лекарката ти си знае. Моят син непрекъснато вървеше напред, понякога дори със седмица и нещо, накрая забави и почна да изостава. Те тези неща се виждат и определят накрая.

Дух, какво се случва ако се установи такова изоставане? Може ли нещо да се направи? Мен ме наплашиха, че може да се получи от бета блокера, който приемам, но така или иначе не мога да го спра.

# 563
  • Sofia
Моето секцио беше песен. Нищо страшно или болезнено нямаше. Стана ми лошо, дойде анестезиолога, пусна някаква система и толкова. Най странно и неприятното беше, че не си усещах долната част на тялото. Искаше ми се някой да ме беше подготвил зс това. Бързо се възтанових, болката беше като силна мускулна треска.

Къде и от кого Ви е правено това секцио?

# 564

Дух, какво се случва ако се установи такова изоставане? Може ли нещо да се направи? Мен ме наплашиха, че може да се получи от бета блокера, който приемам, но така или иначе не мога да го спра.
Не знаех за бета блокера , аз също пия сутрин по половин Бизогама 5мг но не съм ми казали такова нещо . Обясниха ли ти защо ?

# 565
  • Хасково
Здравейте някоя правила ли е изследване за гестационен диабет
Мен ме пращат да го правя
Как протича,гладни жадни,каква продължителност и къде го правехте

# 566
Момичета,

На какви легла сте се спряли? Нямаме много място и ми се иска леглото да е и с шкафове нещо комбинирано, което ще събира поне първите дрешки на бебо. Нещо от този тип - https://www.mebeliarena.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0- … D1%8F%D0%BB-40674.

Ако някой е полвзал подобно с по-голям батко или кака, моля за менине - предимства, недостатъци?

Благодаря предварително!

# 567
Изследването за гестационен диабет е обременяване с глюкоза. На гладно се прави, пие се разтвор след първото взъмане на кръв и после се взима още два пъти, съответно на 1вия и на 2рия час. През това време не се движиш много и май не трябва и много вода да пиеш. Самия разтвор не знам дали не се купува предварително от аптеката, питайте конкретната лаборатория най-добре.

# 568

Здравейте!
Поради каква причина пиете бета блокер? Как ви действа?

# 569
Здравейте някоя правила ли е изследване за гестационен диабет
Мен ме пращат да го правя
Как протича,гладни жадни,каква продължителност и къде го правехте

Важно е да има поне осем часа гладуване от последното хранене, най-добре 12. За оптимални резултати е хубаво да не си хапвала сладко (вкл. плодове) предходния ден. Вземи си глюкоза от аптеката понеже не навсякъде дават. Не я пий предварително, разтварят ти я в лабораторията (вземи си шише малко с вода за всеки случай). Въоръжи се с търпение и ако е възможо с човек до теб, ако е трикратен тестът (взимат ти кръв на гладно, след 60 и след 120 минути) ... два часа в лабораторията минават много бавно. Гледай да не ставаш рязко, може да ти прилошее. Simple Smile На мен ми взимаха от една и съща вена и след изследването ръката боли няколко дни ...

Общи условия

Активация на акаунт