◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 119 994
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 080
Аз не разбрах доказано ли е официално, че алжирката е с YX или само се предполага на база външен вид? Щото, ако е второто, с цялото ми уважение към нашата Светла Димитрова, ама...:

И много, много други спортистки.
Информацията относно XY хромозомите на алжирката идва от изказване на IBA Boxing направено през 2023 https://www.iba.sport/news/statement-made-by-the-international-b … ampionships-2023/

# 1 081
  • София
Фокуса се измести тук в темата, в останалият свят фокуса си е на олимпиадата и хората се кефят на спорта, рекордите и спортистите. Издънки винаги е имало, сега е работа на федарациите да настояват за изясняване и на МОК да оправя тези каши, няма нужда чак толкова да се преувеличава всеки гаф или спор. Освен това, света вече забрави за откриването и гледа спортен спектакъл, тук обаче още си дъвче едно и също.
Айде да се върнем на спорта,  и да оставим личните драми и полови органи на такива единични случаи, поне за това е темата, не за кой какви хромозоми имал и имал ли пенис по рождение или после му се появил.

# 1 082
има доста коментари назад в темата, които доказват, че не, не е на базата външен вид възмущението. правен е тест през 2022 който е показал, че съществото от алжир няма право да се състезава срещу жени. едва ли са му гледали само очите и гърба.

# 1 083
Аз не разбрах доказано ли е официално, че алжирката е с XY или само се предполага на база външен вид?
Скрит текст:
Щото, ако е второто, с цялото ми уважение към нашата Светла Димитрова, ама...:

И много, много други спортистки.
Много се дискутира, че е XY и на базата на това не я допускат някои боксови федерации

... "her DNA does contain male XY chromosomes. Those genetic tests taken in March 2023 can be considered unequivocal"...

# 1 084
  • Северозападна България

Това, както и изпускат малката подробност, а именно държавата, която imane khelif представлява (Алжир, където да си трансджендър е незаконно)
[/quote]

Еми да вземе златния медал , да се завърне в Алжир и да "я" посрещнат подобавощо.

# 1 085
Гледам плуването и искам да попитам тези, които разбират от спорта за Антъни Иванов. Все чета как той все неоправдан, все ощетен, все това, все онова. И по отношение на Петър Мицин на игрите се изказал негативно (което ми е адски неспортсменско, ама айде).
Въпросът ми е наистина ли е толкова талантлив, а те да го спъват, има ли резон във всичко, което казва? И в някакво интервю при Чефо се е изказал срещу Таня Богомилова...

# 1 086
Коментарите назад в темата не са доказателство за нищо. Изявленията на боксовата асоциация също. Доколкото разбрах резултатите от изследванията са поверителни и не са оповестени публично. Едни са я допуснали до състезание, други - не. Как избираме на кой да вярваме?
Както и да е, аз не споря дали е или не е с мъжки хромозоми. Казвам само, че ние точно няма как да разберем със сигурност и само можем да спекулираме. Замислих се също, че след няколко години, след като се откаже от спорта, ако роди дете, мистерията ще се разплете от само себе си Wink

# 1 087
Симон Байлс отново е олимпийска шампионка в многобоя! Сребро за Ребека Андраде и бронз за Суниса Лий.

# 1 088
То се вижда, че е мъж, а не жена с допинг.
Но те да си правят изследвания и да ги крият.

# 1 089
За нея ще има да чакаме и чакаме Grinning

Някой знае ли дали Светла Димитрова има деца иначе? За мен също тя много прилича на мъж. Но по онова време, когато се е състезавала активно, съм чела, че много спортистски, особено от ГДР-то са взимали мъжки хормони.

# 1 090
Сега разгледах уикито, преди малко е имало ново въвеждане в инфото. Но това което ми направи впечатление, че миналата година е имало в страницата поправка.Това излиза сега

А преди е излизало това

# 1 091
Мила Атова, тези две жени са били дискфалифицирани от Световното. Нивата на тестостерона им са ненормално големи. Не издържат биохимичния анализ.

И сега изведнъж МОК поема организацията и казва, че щом са по паспорт жени няма проблем

pimpinela,
Не е вярно, че не се коментира извън тази тема и всички си гледат спорта

Джордоа Мелони се изказа против
БОК подаде контестация
Мартина Навратилова е с позиция
една от боксьорките* (не е в техния поток) обяви, че ако се падне срещу мъж няма да играе.

*олимпийска шампионка

в момента Олимпиадата пети ден се тресе от скандали.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 22:55 от Лорд Сняг

# 1 092
Гледам,че САЩ са станали втори в класацията по медали

# 1 093
  • София
Видях, че в килимът на земя в спортната гимнастика е вече мек и трамплинен. Точно се чудех как е възможно толкова високо да отскачат. Не че пак не изглежда невероятно, особено от шампионката. Но определено това е нещо ново за мен, не знам кога е въведено.

# 1 094
6:3/7:6 за Джокович.

Общи условия

Активация на акаунт