◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 119 958
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 170
Имам един тъп въпрос. Какво им раздават на медалистите в плуването? Нещо като в дълга, продълговата кутия. Хавлия ли е, очила ли са, снимки.

# 1 171
  • София
Имам един тъп въпрос. Какво им раздават на медалистите в плуването? Нещо като в дълга, продълговата кутия. Хавлия ли е, очила ли са, снимки.
Плакат на олимпиадата, писано е и в темата. На всички, не само в плуването.

# 1 172
Определено тежат годините.
Падания, контузии...една контузия те връща месеци назад...През 2020 е нямала редовни тренировки, покрай Ковида, 2023 я е пропуснала цялата покрай контузия...не е и млада, трябва да мисли и за евентуални бъдещи бременности  -има значение как ще падне.
във всеки спорт най-добрите са във възрастта 21-28/29 години, тъкмо са понатрупали опит, имат много сила, нямат контузии все още. Минеш ли 30-така вече си в лебедовата си песен. Дори Ивет Лалова много трудно се завърна след контузия. Година отсъства, после много дълго време не бе във форма.

Жалко, че на 2020 година не можа да се представи добре Демирева, но пък и тя почна късно с успехите....сега вече край, все по-надолу ще слиза. Неслучайно написах, че 2019 е вододелът за нея. Дотогава нагоре, а от 2019 - надолу.

# 1 173
Днес имаме още две участия - троен скок и бокс при жените.

# 1 174
Грешка. Има още бърза стрелба, но от 24то до 8 място ще е трудно

# 1 175
Има и още нещо - в профи атлетиката, щангите, плуването съм убеден че се тъпчат. Написах как Берберян бе казала някога, че за да имат медалите дъщерите ѝ трябва да се тъпчат с химия, а тя няма да го допусне.
Демирева е на...колко 32? 33? Трябва да се замисля вече за деца, а тук химията може да ѝ навреди. Костадинова май има и аборт!
Леле, Демирева е на 34 - еми реално погледнато тя свърши с Олимпиадите.

# 1 176
  • София
На 34 била Демирева, другия месец става на 35.

# 1 177
Ужас! Директно можем да ѝ кажем сбогом.Стефка Костадинова бе активна до 1997, когато стана на 34

# 1 178
Истината е, че и Мирела и Тихомир не са силни състезатели. Симпатични са ми, но са далеч от елита. Мирела все пак се оттегля със сребро на ОИ, което е много, предвид липсата на други успехи.

# 1 179
Истината е, че на Олимпиади караме на мускули. В индивидуални спортове блесваме, защото на отделни единици родителите са били спортисти. На Демирева баща ѝ и майка са лекоатлети, на Сани Жекова майка и се занимаваше със ски, на Григор баща му е треньор по тенис; на Кубрат и Тервел Пулеви баща им е боксьор.
Еми сори, не става така - само на мускули и да вадим по едно-две талантливи деца, без бази, без подготовка
Китайците ги гледаме, че имат медали, ама там да речем подготвят 10 000 плувци и ако не си достоен за медал е нещо страшно

Само в художествената и в силовите спортове  (щанги, борба, бокс)все още имаме някаква школа.

# 1 180
  • Варна
Скрит текст:
Аз пък не мисля, че точно тези 2 същества трябва да отидат въобще на финал...

А аз се надявам да бойкотира и всички останали след нея. Да има финал Алжир Тайван, където да си мерят топките.
Кой ще ги спре?

Междудругото току-що Австралия спечели злато на щафетата по плуване, а нашия неадекватен коментатор не спря да хвали САЩ и Ледеки????? / която изостана  на нейния пост/ ..
Хахах австралийките се радват за олимпийския рекорд, а нашия хвали Ледеки че взела 13 медал - сребърен..

Щафетата не е ли от снощи? Ледецки беше на трети пост и наистина направи много за сребърния медал. Отвя китайката и почти се доближи до австралийката. До нейния пост бяха трети, но доста след китайките.
Австралийката от четвърти пост също направи фурор, изоставаха от ОР, но тя успя да го грабне. И нея я хвалиха доста коментаторите.
Сякаш сме гледали различна щафета.
Не знам аз тази сутрин я гледах, не пишеше че е на запис.
Ледеки водеше в началото пред австралийката, а когато взе да изостава нашия взе да я славославя.
За мен е нормално да се поздравяват тези, които са направили олимпийския рекорд / и бяха близо до световния/, а не този, който е на второто място.
Това беше фенщина, която е дразнеща от коментатор. Да уточня -  по БНТ 3

# 1 181
Те нашите коментатори са под всякаква критика редовно. Изключително непрофесионално показват лични емоции, мнение, често и дрънкат абсолютно некомпетентно, вместо просто да замълчат 1 минута.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:47 от Melusine

# 1 182
  • София
Истината е, че на Олимпиади караме на мускули. В индивидуални спортове блесваме, защото на отделни единици родителите са били спортисти. На Демирева баща ѝ и майка са лекоатлети, на Сани Жекова майка и се занимаваше със ски, на Григор баща му е треньор по тенис; на Кубрат и Тервел Пулеви баща им е боксьор.
Еми сори, не става така - само на мускули и да вадим по едно-две талантливи деца, без бази, без подготовка
Китайците ги гледаме, че имат медали, ама там да речем подготвят 10 000 плувци и ако не си достоен за медал е нещо страшно

Само в художествената и в силовите спортове  (щанги, борба, бокс)все още имаме някаква школа.
Лежим на стари лаври, когато българи печелеха десетки медали, дори на Олимпиадата в Москва 80, сме били на трето място по медали. Иска ни се да се върнат тези времена, но нямаме желание за инвестиции..
Децата също са други, седят на телефоните, не си дават много зор, родители се карат с треньори, преди години като ги нямаше тези неща, спортът е бил развлечението им.

# 1 183
Хексе тук няма да се съглася. Много пъти поред Данчо Йовчев бе втори, но с много силно представяне, не само нашите и чужди коментатори го хвалиха. Разбира се- всичко трябва да е с мярка.
Най-много трябва да се хвали първия.

еликс, абсолютно.
Стадиони - няма. (докоро само Васил Левски отговаряше на евро критериите и та само частично, сега вече само пловдивски)
спортни бази - няма
Румяна Нейкова си е чупила крак, като е стъпила на  понтон, който се е рушал.
В Турция вкарват стотици милиони и държавата прави стадиони. Не знам какви са им законите, но го правят.
Унгария има школа в плуването, ама инвестира яко пари.
Къде сме ние?
Поколението на Данчо Йовчев, Ивет Лалова, Дафовска и Никулчина, Стефка Костадинова е родено преди 1989....
След това имаме единични успехи от хора, чиито бащи или майки са били спортисти.

преди година-две  Пламен Константинов го каза- нямаме играчи за всеки пост. И ще става по-зле

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:17 от Лорд Сняг

# 1 184
  • София
Лежим на стари лаври, когато българи печелеха десетки медали, дори на Олимпиадата в Москва 80, сме били на трето място по медали. Иска ни се да се върнат тези времена, но нямаме желание за инвестиции..
Децата също са други, седят на телефоните, не си дават много зор, родители се карат с треньори, преди години като ги нямаше тези неща, спортът е бил развлечението им.

Не давай ОИ в Москва като пример - там е било състезание между соц държави само. Големите сили не са участвали.
Не смятам за правилно и да сравняваме 6-млн България с 90-млн Турция.

Общи условия

Активация на акаунт