◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 119 953
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 185
Да,  т.нар. Спартакиада.
Змия, не става дума само за население. Ето - унгария е 5 милиона, но отделя повече внимание на спорат от Нас. Албания е под 3 милиона, но отделя много повече за футбол. А дори не е в ЕС. Сърбия е по-малка от нас, но там спорта е издигнат в култ.
Говорим за цялостна грижа за спорта.

# 1 186
  • София

Не давай ОИ в Москва като пример - там е било състезание между соц държави само. Големите сили не са участвали.
Не смятам за правилно и да сравняваме 6-млн България с 90-млн Турция.
Участвали са и Франция, Италия и Великобритания. Да, била е много постна, но дори и нея да я изключим, като пример, остват Сеул и всички останали на които се взимаха медали.

# 1 187
Минути след края на третото си олимпийско участие (тя има и 12-о място от Токио 2020) Мирела намекна, че предстои да се оттегли от активния спорт.

"Вече искам да намеря ново поприще. Време ми е за семейство. Три олимпиади - това е за богоизбрани.

Без да съм някакъв гений предсказах и едното  и другото - "пенсия", и мисли за семейство

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 13:47 от bubanka

# 1 188
  • София

Не давай ОИ в Москва като пример - там е било състезание между соц държави само. Големите сили не са участвали.
Не смятам за правилно и да сравняваме 6-млн България с 90-млн Турция.
Участвали са и Франция, Италия и Великобритания. Да, била е много постна, но дори и нея да я изключим, като пример, остват Сеул и всички останали на които се взимаха медали.

Аз пак ще попитам - колко от вас са били сериозни спортисти? Децата ви какво тренират?
Аз лично съм бивша художествена гимнастичка. След години, в които съм тренирала 6 пъти в седмицата понякога по 10 часа дневно, не издържах и се отказах. Треньорките ми смятаха, че имам огромен потенциал, смятаха, че бих могла да се класирам за ОИ в Барселона. Но адските натоварвания ми дойдоха свръх и не издържах.
Мъжът ми  е участник в Барселона с покрит "А" норматив. Заминава ден преди старта, до последно не е знаел, че ще ходи. Толкова за великата организация по онова време. Сега може по всяко време да мине на ТЕЛК и да получи документ за инвалидност. И това благодарение на големия спорт.
Синът ми като юноша е ходил и на световно и европейско първенство по кикбокс. И той се отказа - в неговия случай заради нечестно съдийство.

# 1 189
  • София
Минути след края на третото си олимпийско участие (тя има и 12-о място от Токио 2020) Мирела намекна, че предстои да се оттегли от активния спорт.

"Вече искам да намеря ново поприще. Време ми е за семейство. Три олимпиади - това е за богоизбрани.

Без да съм някакъв гений предсказах и едното  и другото - "пенсия", и мисли за семейство

Мирела обяви още на Диамантената лига, че Олимпиадата ще е последното й голямо състезание. Намекна за треньорска дейност. А за спада в кариерата й - когато отиде да учи в Холандия, високият скок остана по-назад.

# 1 190
  • София
змия, не съм била сериозна спортистка, само аматьорка. Децата ми бяха в професионални клубове, знам за какво говориш. Травмите са част от големия спорт, за съжаление...и преди и сега. Издевателствата са били много повече преди, сега е по-демократично, но нямаме успехи. А и конкуренцията ни мачка, така че ако вземем изобщо някакъв медал, ще бъде супер.

# 1 191
  • София
Каква е тая глупост с каратето? Мислех, че ще се бият помежду си, а те показват хватки като дете в детската градина гледало аниме като "Наруто". Пф?! С въздуха ли се бият, какво?

# 1 192
Аз съм тренирала с ученици от спортно училище, които явно се готвеха за професионални спортисти. Нито те, нито аз станахме такива. Разликата е, че аз от самото начало си знаех, че не искам да ставам спортистка и тренирам за здраве и кондиция. Е, здравето все пак успях да си поразбия даже и така, ама това е друг въпрос. Но сега вече знам - спортът е вреден, полезна е физкултурата Simple Smile

Каква е тая глупост с каратето? Мислех, че ще се бият помежду си, а те показват хватки като дете в детската градина гледало аниме като "Наруто". Пф?! С въздуха ли се бият, какво?

Къде видя това? Предполагам, че може би си гледала състезание/демонстрация по ката - редуване на техники без противник. Някога това е бил основният метод за трениране и затова сега все още се запазва, в името на традицията. Иначе практическата стойност на ката е ограничена. Подобни практики в по-опростен и не толкова догматичен характер обаче има и в бокса (бой със сянката) и в другите бойни спортове.

# 1 193
Аргументиран с факти пост на Любо Аламанов по темата с жените-мъже.

Информацията и съмненията тръгват от руzия.
Слушах репортаж, според който май за леката атлетика ако имаш ниво на тестостерон над нормата ги карат да се подлагат на хормонална терапия за да участват в състезания.

За такъв спорт пък е направо критични преимущество.

Аз съм извън конспиративните теории или дезинформацията, но липсата на ясно правила, които водят до  същинска конкуренция...

Lunna_sonata, може би имаш предивд, че изпълняват ката? Има и такива състезания.

# 1 194
https://www.facebook.com/lubomir.alamanov/posts/pfbid022sJPJEeqc … qoA4hpZQEDEoJ2x5l

Прочетох тази манипулация. Нито разбирам какво общо имат изборите/политиката със спорта, нито мисля че е коректно да се сравняват разни регионални шампионатчета в Азия или някъде другаде с международен Форум.
Решението IBA да се извади от МОК е политическо и определено говори добре за IBA - МОК супер отдавна е копрометиран

За китайската баскетболистка помня, че навремето бе голям скандал. Впрочем повечето от тези спортове които е дал за пример за нектактни или без пълен контакт. Тук няма карате, бокс, кик бокс и пр.

# 1 195
  • Наблизо
https://france3-regions.francetvinfo.fr/image/AWLMZR0PBDhrZTybjB … 8f87238074097.jpg
Какъвто бащата,такъв и синът.В Атланта 1996 бащата става първият французин на финал по плуване,а сега синът му чупи рекорди.

Вчера Тома Попов падна...за жалост играе за Франция Sad но стигна до полу-финал..

# 1 196
Ние не можем да се мерим с Китай, то е ясно. На милиард население, как няма да намериш таланти във всяка област. Но пък Индия са доста зле в спорта, а са с най-голяма популация.
Просто няма как да не ти стане тъжно, като гледаш уникални атлети и никой от тях не е българин. Шели Ан Фрейзър  Прайс - на 37г още е страхотна на 100м! Едно време, не толкова отдавна, Данчо Йовчев на 39г игра финал на халки на ОИ, на шестата си Олимпиада! Ивет Лалова с върна от зверска контузия, която можеше да и прекрати кариерата и участва на 5 Олимпиади, ама не просто участва, бяга финали и полуфинали. А сега не можем един финал да видим в леката атлетика. Дано Пламена успее.

# 1 197
Уля Симеонова съм я гледала и я помня. Не беше мъж определено - нямаше мъжка кондиция, а само висок ръст. Иначе беше гротескно да я гледа човек, пълен тулуп, никаква скорост и координация. Според мен става дума за гигантизъм.

# 1 198
  • Germany
Жени-мъже, мръсна река и накрая Русия е виновна за всичко 😉 Не може ли да се върнем към спорта.
А каква е тази странна щафета в плуването, две жени и двама мъже? Мисля че за първи път гледам подобна…
Много ме радват унгарските плувци. Добро представяне на Олимпиадата. И всички все за Лео говорят, но да отбележим и прекрасното представяне на 17 годишната  канадка Съмер Макинтош, която вече има 3 медала и ще се бори за четвърти. Страхотна!

# 1 199
Скрит текст:
Ачо, хайде говори на български и обясни какво е алжирското нещо?
Imane Khelif,  или както се изказвате "алжирското нещо" е жена, биологична. Поне като се обръщаме към даден човек нека използваме името му, а не "нещо".
Биологична жена е индивид с:

1) ХХ хромозоми
и
2) женски репродуктивни органи

Точка 1) не е изпълнена, но и точка 2) не е, защото въпросният индивид е невъзможно да има яйчници и матка, а другото просто е останало като на жена недоразвито.

Какви теми се дискутират тук обаче Joy
А как се обяснява интерсекс или преведено на опростен бг език, жена с XY хромозоми? Рядко като статистика , но съществуват и имат развита женска полова система. Или защото е рядкост и най-вече трудно за осмисляне, по-лесно е да се търси под вола теле (в случая даже и да си свалила гащите да се види с какви полови органи е, което не знам как нормален мозък би го помислил, но това е др тема).
Изобщо не им е развита половата система. За да се развие, трябва си XX.

Гледала съм точно такъв случай по Mysterious Diagnosis за един човек, първоначално определен за жена заради външните полови белези, но винаги значително по-силен от сестрите си, растящ доста по-висок, широки рамене, гръб, плътен глас. Чакаше сума ти време нещото да дойде и когато не дойде се оказа, че няма нито яйчници, нито матка и е XY.

Това не е жена и колкото и грубо да звучи точно трансджендърите функционално и анатомично се доближават най-много до него.

И не, няма място да се състезава срещу индивиди, които са си напълно жени. По никакъв начин не е честно.

Т.е. ти подкрепяш джендъризма и многото полове. Защото това е решението. Да има трети вид Бокс, извън мъжки и женски. Аз като либерал съм напълно съгласен. Проблема е че за консерваторите, това е атака срещу Християнството и Бог, не може да има бокс различен от мъжки и женски. За тях кой е мъж или жена, се определя от Бог, по полови белези, и той не може да бъде нещо различно от това което Бог е определил, нито пък хората могат да бъдат нещо различно от мъж или жена...... Та как по точно, да има трети вид Бокс извън мъжки и женски. Аз като либерал съм за да има трети пол на олимпиадата, но също така като либерал съм против след като консерваторите твърдят че човек може да бъде по Божията воля мъж или жена, въз основа на половите белези по рождение, и на олимпиадата има само мъжки и женски бокс, на една жена по полови белези, да бъде дискриминирана, понеже има мъжка генетика. Те половината лекоатлети жени на мен ми мясат на мъже, имат мъжка генетика, ама не съм седнал да ги вадя от спорта. Аз мислех че тя е мъж по рождение, който се чувства като жена и на тая база, я пускат да се състезава, а то се оказа, че тя е жена по възможно най консервативната дефиниция, половите органи, в което аз не виждам нищо нередно. Докато ако е мъж, който се прави на жена, заради по слабата конкуренция, е нередно, но случая тук не е такъв, защото точно по най консервативното определение, тя е жена.

Общи условия

Активация на акаунт