◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 118 587
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 60
И случая с украинския професионален боксьор, участващ в ОИ и случая с отменения гол на Аржентина и подарената победа на Мароко са чиста проба политкоректост, победа на мейнстрима. Симпатизирам на украинците, то няма нормален човек, който да не им съчувства, но какво е това газене на правилата!? Колкото за мароконците, просто франсетата ги е страх от ексцесии още преди официалния старт на Олимпиадата, арабите са овладяли Париж и скоро процентно ще са повече от французите.
Накъде отива света?! Бедна ми е фантазията! Sad
Политкорекност в спорта няма от днес, нито от вчера, а поне от десетина години.
За Усик - разбра се, че няма да участва. Да дадеш съвети на млади сътезатели не е газене на правила. Всеки по-опитен съзтезател може да отиде и да даде някакви съвети. Дали играчите ще ги спазват си е тяхна работа.

# 61
Фалшива новина е за Усик. Подведох се и аз. Но в интерес на истината, трябва да се мисли, за някакъв механизъм или регламент, позволяващ на професионалисти да участват на олимпиадата, без да са минавали квалификации. Но докато са отделни организации, защото профи бокса и аматьорският бокс, си имат съвсем различни организации, все едно че са различни спортове, няма как да стане. Пък вероятно има и боксови фенове, които не искат да стане. За да си остане олимпиадата, като ковачница на бъдещите звезди в профибокса, но да не се смесват в нея профибокса и аматьорският.

# 62
По принцип аз не знам дали е възможно човек който е станал професионалист да стане пак аматьор. Мисля, че това е еднократен ход, без връщане назад.
Доколкото знам когато създават световното по футлол никой не иска да се запише, защото тогава олимпиада е била много престижна, а  в изискванията на световно е било да бъдеш професионалист. Именон затова в началото участват все нации от Южна Америка, няма европейски

# 63
Доколкото знам, когато неотдавна МОК разреши и на професионалистите да участват на олимпиада, тогава пък  професионалните боксови федерации забраниха на своите членове и заплашиха с отнемане на титлите ако някой се пусне на олимпиада. И затова никой не го прави. Иначе МОК вдигна забраната за тенис, баскетбол, бокс... Но не всички могат да се възползват.

# 64
Федерациите решават. В тениса няма проблем, всички в ОТ са си професионалисти.
Лорде, за политкоретността гледай СГ и после ще си говорим. Не е само там. Където се измерва с хронометър и метър е сведено до минимум, но където го има човешкия фактор нещата не са точно така.
Поне едно хубаво има, че допингарите от Русия не са тук.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 11:35 от sineva 1

# 65
Лорде, Да, Олимпиадата си е била със статут на световно, преди световното. Уругвай имат да речем 4 звезди в емблемата въпреки че имат само 2 световни титли, тъй като другите две звезди символизират олимпийските им титли, преди началото на световното. И в началото олимпиадата е била по престижният за печелене футболен турнир. В началот не знам доколкото изобщо е имало професионален футбол, но ако е имало още от 30-те то със сигурност е бил в Южна Америка и в Англия. В най футболните държави по света със сигурност са били първите професионалисти. В началото обаче Англия са били като днес Реал М. Който прави фасони, и нещо май подобно на Англия не съзнава май още значимостта на новото революционно световно клубно първенство, през 4 години, с 32 отбора чието първо издание ще бъде догодина. Англия които са били най силни тогава, професионален футбол през 30-те мисля че вече са имали, а и си спомням че млатят Германия по това време където ги хванат, и то с по много голове, защото немците в началото са по назад във футболното развитие, но по подобие на Реал решават че световното няма бъдеще и няма да се превърне във феномен с почти 100годишна история, и изобщо не участват.

Те и първото европейско също сами се отказват, и не участват в квалификациите, по същата причина, нещо ново, само 4 отбора и 4 мача, едва ли ще се задържи за дълго тая приумица европейско, при положение че си има световно, на кому му трябва това европейско, и не участват. Мислят че ще има само 1, 2 издания и толкоз поради липса на интерес. Реал прави същото в момента, обяснява че няма да участва на революционното клубно световно догодина, защото трябва да се готвят за ШЛ, за Ла Лига, пък то през лятото, ще им наруши подготовката и тем подобни неща. Те според мен правят английската грешка в миналото, не виждат че в бъдеще клубното световно ще измести всичко друго на клубно ниво, и ще стане най престижният турнир, и с най голям награден фонд, зрителски интерес, и прочие, повече от ШЛ дори. Може и да греша и те да са прави, че ще има само 1, 2 издания революционното клубно световно, и след това ще спихне поради липса на интерес, но според мен правят визионерска грешка, неглижирайки потенциала на клубното световно през следващите десетилетия, да се развие в най гледаният клубен турнир в света, в световен план. Но да се върнам на олимпиадата.

Очаква се откриването за първи път в историята да бъде проследено на живо от над 1 000 000 000 души по цялата планета. В цялата човешка история, едва ли има друг случай в който толкова много човешки очи в реално време ще гледат едно и също нещо. Може би кацането на първият човек на Луната. Олимпиадата е това което ни прави едно цяло като цивилизация. Не вяра в Бог, общочовешки ценности или прочие значими неща. Нищо не обединява хората, така, както олимпиадата. И нищо не е в състояние да накара толкова много човешки очи, да гледат едно и също.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 11:35 от Никола Тесла

# 66
Федерациите решават. В тениса няма проблем, всички в ОТ са си професионалисти.
Лорде, за политкоретността гледай СГ и после ще си говорим. Не е само там. Където се измерва с хронометър и метър е сведено до минимум, но където го има човешкия фактор нещата не са точно така.
Поне едно хубаво има, че допингарите от Русия не са тук.

Нали това казвам - от години има политкоректно. На предната олимпиада в лекоатлетиката американските изтърваха палката - щафета, но дискфаливикация нямаше

# 67
Няма начин.

# 68
Извинявай, Лорде, недоглеждане. Blush

# 69
  • София
Дали има някъде програмата за разпечатване?
Мисля да активирам и HBO Max Sport.

# 70
  • София
И понеже се отвори дума за Олимпийския футбол - нека не забравяме, че ако в САЩ'94 профи-националите останаха 4-ти, то през 1968 г. БГ олимпийски футбол достига до финала - където в скандален мач губи от Унг с 1:4.
Спомени и статистика от онези времена:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0% … D1%80%D0%B8%D1%8F

https://webcafe.bg/toto-6-ot-49/kogato-balgariya-igra-final-po-f … -ot-sadiyata.html

# 71
  • in Wonderland
Голяма битка ще е за златото на прескок между изумителната Симон Байлс и текущата олимпийска шампионка на този уред- бразилката Ребека Андраде. И двете скачат много сложен и труден елемент на прескок, като този на Ребека до сега не се е изпълнявал от жена и ако успее да го представи на ОИ ще е кръстен на нея. Докато този, който изпълнява Симон, вече носи името ѝ. Прилагам в скрит текст статия, на който му е интересно да прочете, както и 2 клипчета от подиум тренирвката на Симон Байлс.

Скрит текст:
Най-титулуваната бразилска състезателка по спортна гимнастика Ребека Андраде ще се опита да изпълни ново упражнение, което ще бъде наречено на нейното име, ако го направи успешно по време на олимпийските игри. Тя е амбицирана да покаже рискован нов прескок, който никога не е бил изпълняван от жена.

Международната федерация по гимнастика потвърди в четвъртък, че тя е заявила "Юрченко" с тройно усукване - елемент, който ще бъде кръстен на нея, ако го приземи на Игрите.

Това се случва, след като по-рано този месец се появи видео с прескока на Андраде, противопоставящ се на гравитацията.

25-годишната бразилка вероятно все още тренира този скок при затворени врати и дори не го е опитала на подиум тренировката на подиума в четвъртък вечерта. Тя отказа да говори с медиите след заниманието.

Ако Андраде изпълни успешно прескока, което може да се случи още в неделя по време на квалификациите, той ще носи нейното име и има оценка за трудност 6.0 точки.

Това би бил вторият най-труден прескок за жени след Байлс II от 6.4 точки - подход с гръб към уреда, две салта назад с изпънати крака преди приземяването.

Симон Байлс направи този прескок почти безупречно по време на тренировката в четвъртък, въпреки че преди това се бореше да контролира силата си при приземяването. Това й коства златото на миналогодишното Световно първенство, където завърши втора след Андраде.

източник https://www.bta.bg/bg/news/sport/715214-nay-tituluvanata-brazils … i4_YEHqsO0sIAF7gw

И интересна информация за Олимпийските медали

Скрит текст:
Олимпийските медали от Париж 24 са може би най-френските обекти, които можете да си представите, включително действително шестоъгълно парче от Айфеловата кула във всеки:
- представени върху тави на Louis Vuitton
- проектиран от 240-годишния Maison Chaumet, чиито бижута са вдъхновени от императрица Жозефин Бонапарт, първият им клиент
- произведени във Френския монетен двор, който прави и парижките медали от 1924 г
- всеки медал включва лицето на "Мариан", олицетворение на френската република
- всяка има шестоъгълна част в центъра си, представляваща формата на континентална Франция
- всеки шестоъгълник е *направен от истинско парче от Айфеловата кула*, запазено по време на ремонтни работи през 1900 г.
- лентите са направени в Saint-Étienne и включват шарките на Айфеловата кула, като параолимпийският медал е специално в оригиналния червен цвят на Айфеловата кула
- гърбът на параолимпийските медали също така включва тактилен „изглед“, гледащ нагоре към Айфеловата кула, заедно с „Париж 2024“ в брайлов стил, отчасти в чест на парижанина Луи Брайл.
Източник: Дан Баркър

# 72
  • София
Благодаря, Diavolo.
Интересна, безаварийна и успешна Олимпиада на всички спортисти и най-вече на нашите!

В анкетата, синхронните скокове на батут са описани като "трамплин", но предполагам, че това се има предвид. Тях рядко ги дават, въпреки че за мен са супер атрактивни, дано сега ги включат в тв програмата.

# 73
Кои спортове ще ви бъдат най-интересни - колоездене на писта, плуване, лека атлетика
Кой ще спечели най-много златни медали - САЩ
Кой ще спечели най-много общи медали - Китай
Колко златни медала ще спечели България - 1
Колко общо медала ще спечели България - 5-6
Бихте ли платили 8 евро, за да гледате денонощно. Не

# 74
Дали има някъде програмата за разпечатване?
И аз това търся.

Общи условия

Активация на акаунт