◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 015
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 095
А как завършиха Джокович и Циципас?

# 1 096
  • Далечният изток
Тук го писа и постоянно се повтаряш. Мисля, че сме хора с поне средна интелигентност и можем да осмислим веднъж прочетено, без да ни се набива по 20 пъти като на малоумни.

# 1 097
  • София
На Франция трябва да и се отнемат правата завинаги да организира такъв тип събития.
Колкото до алжирския спортист- смятам, че понякога човек просто трябва да приеме съдбата си. Да речем, че е жена с някакви хромозомни аномалии. Да- не е честно да се бие срещу мъже, ама и срещу жени не е. И щом няма състезания за хора като нея, просто е трябвало да се преориентира към друг тип кариера.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 23:50 от sea.sea

# 1 098
Цитат
Да речем, че е жена с някакви хромозомни аномалии.
По-скоро е обратното - мъж с хормонални и поради това анатомични аномалии при ражадне, изглежадщи като на момиче.
Но това е мъж по всички съществени показатели.
Мисля, че това, което пишат за Семеня, се покрива със случая на  боксьорите/боксьорките.
А за нея изрично се казва, че е генетичен мъж, поради аномалии, мъжките полови органи не са се развили достатъчно и поради това при раждане тези мъже изглеждат като жени. Че няма женски органи, а има скрити тестиси, произвеждащи мъжки нива на тестостерон. От там нивата на тестостерон водят до увеличена мускулна маса, сила и хемоглобин.
Измерена е и силата на удара им - 162%  от тази при жените.

Задавам си въпроса, защо, след като генетично и хормонално са мъже, се състезават с жените? Ако искат да се състезават, нека е с мъжете, които са им равностойни.

Цитат
На Франция трябва да и се отнемат правата завинаги да организира такъв тип събития.
+10
Много, много гафове. Компрометира олимпиадата.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 00:16 от Diorela

# 1 099
  • София
Ох колко драма вкаравате, тя точно Мелони разду случая, понеже италианката е потърпевша. И да коментира се и на други места, но се прави един коментар на случилото се, без толкова патос и предвещания за края на свта, а  не 1000 коментара на едно и също. По испанската го коментираха също, но накрая  след като първо отдадоха заслуженото  на спорта,  споменах го и обясниха, че не се касае за транс, както твърдят италианците.
Цял ден за това се пише тука, явно това е най-важното нещо случило се днес.....Една спортиска не е съгласна че са допуснали друга, да се оправят федерацията, ние не знам мъж ли е, жена ли е, какви хромозоми има и т.н. Едно и също се пише цял ден и то има много малко общо със спорта.

# 1 100
Ами драма е. За нас българите също - Светлана Станева  най-вероятно ще се изправи срещу другата такава, от която Стойка Кръстева е загубила. Дори и слабите мъже са по-силни физически от жените и двубоят е неравностоен. Къде са отидоха олимпийските правила, спортсменството?
Да, драма е. И тя има много общо със спорта, когато е неравностоен.

ПС В късната емисия пуснаха дългата версия на интервюто със Стойка Кръстева. Много добър анализ на тази ситуация направи. За съжаление не я намирам, за да дам линк, намирам само кратката версия на интервюто.

# 1 101
Eто мнението на Мел Гибсън

Олимпийската церемония във Франция се подигра с вярата ми. За кои се мислят, че могат да направят това?
Даването на златния медал на биологичен мъж в женското плуване вече ме накара да бойкотирам игрите, но това е престъпление. Кой е измислил и проектирал всичко това??^

pimpinela

Да, драма е, защото и най-силните жени са по-слаби от средностастически мъж и не са равностойни. Направо да дават златните медали на тези "жени", да знаем че те са измислени и да броим от сребърните нататък.
Доста хора смятат че е драма,  включително и БОК. Явно за теб не е проблем и затова не следиш скандала.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 00:43 от Лорд Сняг

# 1 102
  • София
Гледайте Днес на игрите по БНТ 1 от 19:00 ч. снощи. Гост беше Тервел Пулев и той остро осъди това решение на МОК. По БНТ нищеха случая близо 20 минути.
Аз не вярвам тези да вземат медали, явно са много слаби, щом са падали от жени. Но би трябвало да се насочат към друг спорт, където природните аномалии, които имат няма да пречат на останалите жени. Жестоко е, но какво да се направи... Има и други спортове, не е само бокс. Да се пробват на шах, голф, синхронно, художествена г-ка, стрелба, скокове във вода, езда и т.н. Не е като да няма избор.

Иво Иванов от Канзас (следя го от много години и ми е любимец) пък се включи в студиото ма БНТ с много забавни и интересни факти за американците и как приемат представянето на отбора им до момента. Олимпиадата се гледа яко в щатите и това е събитие номер 1 там (и винаги е било). Как цяла Америка обичала Симон Байлс и тя е с мега звезден статут там. От ранга на най-елитните им звезди в баскетбола и американския футбол + шоузвездите им. Разказа какви остри критики има към им плувния отбор, който е голямото разочарование на олимпиадата и към баскетболистите 3х3, които срамят родината на баскетбола и т.н. пикантерии.

# 1 103
За плуването - може би ги срамят, но за мен така е по-интересно, можем да видим по-равностойно представяне на страаните. Силно представяне на британската, американската, кандаската, австралийската, унгарската и дори - италианската школи. Американците да не плачат взеха един златен на плуването, и няколко сребърни

# 1 104
  • София
За нея ще има да чакаме и чакаме Grinning

Някой знае ли дали Светла Димитрова има деца иначе? За мен също тя много прилича на мъж. Но по онова време, когато се е състезавала активно, съм чела, че много спортистски, особено от ГДР-то са взимали мъжки хормони.
Има син.

# 1 105
  • София
Явно всички в щатите обвиняват плувците и треньорите им, но всъщност какво са очаквали??? Кризата в плуването им започна в Токио и сега е в пика си. Случва се на всички, би трябвало да го преживеят...

Всички обвиняват САЩ. Дори и всеобщия любимец Иво Иванов от Канзас, ама аз пък ще кажа, че Китай са голямата издънка в плуането. Този спорт ми е любим и си го следя детайлно от години и аз лично очаквах 'срива' при американците, но не отчетох регреса при китайците.  По мои изчисления те трябваше да вземат поне 4 златни медала. И макс някъде до 6. А те имат само 1 и най-вероятно с него ще си останат освен ако не ударят в съчетаните щафети. Имат реален шанс на 4х100 при мъжете.

Иначе според моите изчисления бях дал 7 златни медала за щатите (т.е. -4 спрямо Токио). Те имат 4 към момента, както и още един сигурен на Ледеки на 800, т.е. ще им станат 5. Хах, мога и да позная и да финишират точно с 7 ако на 200 м. съчетано Кейт Дъглас удари. Тя е силна там, а и вече взе злато и ще плува със самочувствие. + Дресъл на 100 флай (ама под сериозен въпрос) и някъде от щафетите нещо. На хартия са си фавоеит на 4х100. Т.е. аз отчетох кризата в плуването им, писах за това още в Токио.
Ама китайците са объркали подготовката на плувците си и с изключение на Пан Жанле са като издецени лимони и далеч от личните си постижения! Аз за това и заложих за тях, ама се прецаках. Да, водят с 11 на 9 злата ама е много съмнително да успеят.

Големия въпрос е дали Австралия ще бие САЩ в класирането по медали? 5-4 засега за озитата! 😊
Много важен ще е финалът на 200 м. гръб. и прекия сблъсък там. Макавой няма кой да го бие на 50 м.

Има и друг голям въпрос. Още по-голям. Дали САЩ ще останат без индивидуално злато при мъжете? Това никога не се е случвало в цялата история на плуването на олимпийски игри. Смятайте каква катастрофа ще е това. 😮
Боби Финке на 1500 м. им е последната надежда. Ама не вярвам да бие ирландчето.
И Кейлъб Дресъл им е шанса на 100 бътерфлай разбира се, ама той е в ужасна форма и ще му е много трудно.

А най-лошото е, че те в момента нямат голяма звезда. Просто нямат харизматична супер звезда при мъжете, като Вайсмюлер, Шпиц, Бионди, Фелпс, Лохте, Пиърсол и т.н.
Добре, че си имат феномена Кейти Ледеки. Ама тя е на 27 и според мен за Ел Ей ще е приключила с курса.

Но пък да не ги мислим де. Там плуването е толкова добре развито както тениса на маса и скоковете във вода при китайците. Нещо като национален олимпийски спорт.
При китайците това все пак е тениса на маса. За тях това е най-важния спорт на олимпийските игри и ако загубят мач се приема като национална трагедия.
Скоковете им се отдават чисто генетически. Разбира се иска се и къртовски труд. Но като цяло азиатците имат едно леко предимство спрямо белите и черните в спортове като гимнастика, скокове, акробатики, фигурно и т.н.

# 1 106
  • София
Eто мнението на Мел Гибсън

Олимпийската церемония във Франция се подигра с вярата ми. За кои се мислят, че могат да направят това?
Даването на златния медал на биологичен мъж в женското плуване вече ме накара да бойкотирам игрите, но това е престъпление. Кой е измислил и проектирал всичко това??^

Това изглежда  не е истина, отново е тръгнало от руски пропагандни източници

https://mythdetector.ge/en/fabricated-quote-attributed-to-mel-gi … e-paris-olympics/

Всеки може да вярва на каквото си иска, и ако не желае да не го проверява дали е истина или не, но не разбирам защо трябва така фанатично да се споделят тук такива  неща и да се дрънка едно и също.

# 1 107
Бих искала да съм в отпуска тези дни, за да мога да отделя много повече време на олимпийските игри.
Включих се в тази тема, защото някои от пишещите са много информирани и публикуват интересни неща.
Изключително безполезно за мене е това, че някои от пишещите непременно държат да ни информират на почти всяка втора страница за негативните си преживявания, заради френското домакинство.
Олимпийските игри са невероятно събитие. Атлети, които никой не познава, и атлети, които всички познават, са изложени пред целия свят. Това е есенцията.
П.С. На мене много ми хареса откриването и мнението на Мел Гибсън няма абсолютно никакво значение за мене.

# 1 108
  • София
Откриването е най-малкият проблем на тези игри.

# 1 109
Скрит текст:
Бих искала да съм в отпуска тези дни, за да мога да отделя много повече време на олимпийските игри.
Включих се в тази тема, защото някои от пишещите са много информирани и публикуват интересни неща.
Изключително безполезно за мене е това, че някои от пишещите непременно държат да ни информират на почти всяка втора страница за негативните си преживявания, заради френското домакинство.
Олимпийските игри са невероятно събитие.
Атлети, които никой не познава, и атлети, които всички познават, са изложени пред целия свят. Това е есенцията.
Скрит текст:
П.С. На мене много ми хареса откриването и мнението на Мел Гибсън няма абсолютно никакво значение за мене.
Това ли е есененцията, не знаех.

А аз си мислех, че трябва да е "Excellence, Respect and Friendship" или "Съвършенство, Уважение и Приятелство", както е посочено на официалната страница на олимпийските игри, но мже би и те не знаят за какво точно иде реч Grinning

Уважението много се губи на организаторите тази година, но няма да се обяснявам, защото това е много дискутирано тук. Приятелството също е под въпрос, толерантни са с разни от неопределен пол, не са толерантни към участници от определени страни, защо, кои и как обаче не ми се задълбава.

А съвършенството от години се определя основно от нивото на фармакологична индустрия и влиянието в антидопинговата комисия, но и това е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт