тъмни кръгове

• 601
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
аз съм мъж, но от малък имам тъмни кръгове под и над очите. С тъмна кожа съм.
Често казано не ми е голям проблем, но пък ако има решение. Писна ми всеки да ме пита защо не съм спал и тн.
Според мен проблема е в хиперпигментацията.
Видях че се прилага витамин Ц, ниацинамид коджикова киселина. Само че не знам дали може да има странични ефекти от тия работи и дали трябва консултация с дерматолог.
Търся мнения за добър естетичен дерматолог (ако има онлайн), който да каже дали е вредно да се ползват. Най-важното е да е запознат със страничните ефекти, че много се съсредоточават върху естетичния проблем и пренебрегват здравословните последици.
Приемам всякакви съвети.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 00:56 от Todorest

# 1
Вече трудно се намират продукти, които да не съдържат ниацинамид или вит. Ц. Щом искаш да се консултираш, направи го, но това не са вредни съставки.
Но продуктите трябва да са създадени специално за околоочната зона.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 05:01 от Elunaria

# 2
  • София
Кремовете за около очи са доста слаби, така че каквото и да купиш, не очаквай реакция. Но и резултатът ще е слаб.

# 3
  • София
Първо си пусни едни кръвни и чернодробни ензими според мен и след това консултация с дерматолог, може проблема въобще да не е само повърхностен.

# 4
Важно е защо се появява, а не да прикриваш. Трябват ти изследвания, правилно хранене..

Общи условия

Активация на акаунт