Северна Испания - Страната на баските, Билбао и околности

• 3 233
  • 106
  •   1
Отговори
# 75
Ние бяхме и септември и края на октомври за по седмица и не ни валя дори веднъж. Аз съм в многобройните групи за експати в Северна Испания и там чета, че ако вали, е краткотрайно и си е слънчево, повечето време, други твърдят, че вали често. Планираме пак сега януари или февруари да ходим, от тук имаме директни полети.

# 76
  • София
Половинката вчера ми каза, че иска да ходим на море в Сан Себастиан 😁

# 77
  • Glasgow
Има много хубави пинчос в стария град, Лана 🙈😋

# 78
  • София
Има много хубави пинчос в стария град, Лана 🙈😋
Знам, знам - колкото можах изядох 🤣🤣, плюс txangurro и Сен Жак 😋😋😋.

ПП Мъжът ми искаше да си вземем живи раци от пазара. Билбао - само с ръчен багаж бяхме 🤣🤣🤣

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 11:43 от Lana

# 79
Половинката вчера ми каза, че иска да ходим на море в Сан Себастиан 😁
Може би трябва да е юни, юли, август.  Аз в средата на май бях с яке там, към 15 градуса. Но може и да е било по изключение.

Иначе най-красивото място от Северна Испания, за мен.. си е Андора. Но то е отделна държава, така че.. май не трябва да я обсъждаме в тази тема.

# 80
  • София
Времето в Сан Себастиан е много променливо, никога не знаеш следващата седмица какво ще е, и се сменя бързо от слънце на дъжд и обратно. Вчера стигна 18-20 градуса на слънце, онзи ден цял ден валя без да спира, днес е мрачно с вятър, утре не се знае, уж го дават слънце и дъжд....Редуват се периоди, но няма гаранция, че целия август ще е слънчево например...септември като че ли е най-спокойния месец от към дъждове.
Сантандер на мен ми харесва, има (почти) всичко, което има Сан Себастиан  но не е така концентрирано, в Сан Сеабстиан плажовете,  старата част, хълма Ургул, пристанището та даже и острова  всичко е на центъра. Двореца Мирамар също е близо, и влакчето за хълма Игелдо, всичко е на една ръка разстояние  и ако станеш на Конча всичко се вижда къде е. В Сантандер е по-разпръснато има си хубава и дълга плажна алея,  има си дворец и голям парк (Magdalena), даже до колото си спомням имаше и малък зоопарк с морски животни... но  нещата не са така близо. Има си и барове с тапас и централна част. Приятен град е за мен с красиви места за разглеждане... и не на последно място е по-евтин от СС.

# 81
Попаднах на този блог на руски за Кантабрия, в която съм влюбена. Бих казала, че това е прекрасно място по отношение на природни красоти и забележителности. Например световноизвестните пещери Алтамира и Ел Кастийо с рисунки на над 40 000 години.
https://the-spain.com/blog/kantabriya

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:07 от ierldan

# 82
Само да кажа, че в момента Луфтханза, и без да са в промоция, имат 281 лв двупосочен до Билбао за някои дати през  февруари, март, юни, юли, септември.  297 лв за май, август и октомври.
https://www.lufthansa.com/bg/en/flights?OriginCode=SOF&tripType=RETURN
По дифолт дава 14 дни двупосочен, с минусчето намалявате за толкова дни, колкото ви трябват и ви показва в оранжево кои дни са с ниските цени.

# 83
Сф-Билбао за май месец започват от 190 лева нагоре.Билбао-София са от 120 евро нагоре.Нещо не се връзват тези сметки.

# 84
Търсачката е леко сложна, но аз през нея си намерих моя евтин полет миналата година. Първо от 14 давате минус, за колко нощувки искате и после горе гледате месеците с ниски цени. Кликвате на даден месец и с оранжеви триъгълничета са отбелязани датите с ниските цени. Кликвате на една дата на отиване и после давате връщането точно след толкова дни, колкото е било при търсенето. Понякога дава ниски цени за неудобните часове и по-високи цени за удобните часове. Аз си бях купил билети 6-7 месеца преди полета и не бяха изкупени хубавите часове.

Например:

В случая е за 4 нощувки, така че долу от 6 март отбелязвате до 10 март.  Или 13-17, или 20-24 март.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 12:05 от diziler

# 85
Търсачката е леко сложна, но аз през нея си намерих моя евтин полет миналата година......

аз си намерих полет, за който ме устройват цените през май (смятам 850 лева за двама, за такъв дълъг двупосочен полет, за доста приемлива цена), но съм избрала само опцията EconomyLight, без да избирам седалки. Има ли вероятност да ни дадат 2 места един до друг в този случай?
И още едно питане имам: Ако някой планира да ползва автомобил под наем, моля споделете кои компании бихте избрали за вземане от летище Билбао (ние искаме да я върнем после в самия град малко по-рано от обратния ни полет, но аз ще си проверявам има ли такава опция).

# 86
Сф-Билбао за май месец започват от 190 лева нагоре.Билбао-София са от 120 евро нагоре.Нещо не се връзват тези сметки.

Двупосочен за 3 нощувки:
281 лв: 27 февруари, 6, 13, 14, 19, 20, 21 март
296 лв: 14, 21, 28 юни, 26 юли, 27 септември, 11 октомври
314 лв: 10, 17 май, 6 август, 22, 29 ноември
343 лв: 6, 13 декември
382 лв: 12, 19 април

Двупосочен за 4 нощувки:
276 лв: 6, 13 и 20 март
281 лв: 27 февруари, 4 и 11 юли
296 лв: 9 юни
298 лв: 12 октомври
313 лв: 6 май, 30 септември
322 лв: 6 април, 2 август, 4, 11, 18, 23, 30 ноември, 9 декември

Ако някой иска за повече нощувки, ще потърся и ще ги напиша. Просто се задава броят на нощувките и тогава показва най-ниските цени за конкретния месец с оранжев цвят.
Април и май са явно най-скъпите месеци. По-изгодно ще ви е да си вземете билети за юни, отколкото за април или май.

@Heavenly, още не го купувай, 425 лв на човек е много, виж тези дати. Има и за под 300 лв/човек

# 87
Само да кажа, че в момента Луфтханза, и без да са в промоция, имат 281 лв двупосочен до Билбао за някои дати през  февруари, март, юни, юли, септември.  297 лв за май, август и октомври.
https://www.lufthansa.com/bg/en/flights?OriginCode=SOF&tripType=RETURN
По дифолт дава 14 дни двупосочен, с минусчето намалявате за толкова дни, колкото ви трябват и ви показва в оранжево кои дни са с ниските цени.
Не само в момента,а още от миналата година са такива цените. Даже бяха и по ниски. По 220 и 240 двупосочно. Дори за Нова година.

# 88
Да, исках да кажа, че не е промоция и отдавна са така, но в момента, ако се кликнат, са такива, не са се качили.  Важно е и часовете да са удобни... винаги може да се намери билет на добра цена.

# 89
  • София
Благодаря Diziler за информацията, много полезна, направо се изкушавам да планирам летните пътувания, но при мен всичко в последния момент се решава...
Исках само да напиша, за който планира пътуване, че 20 Януари е деня на (светеца) Сан Себастиан, и в града Сан Себастиан се празнува с един много интересен начин с Tamborrada, от tambor, което значи барабан. Целия град е кръстосван от групи хора с оркестри, облечени като войници готвачи и някакви друго персонажи, свирят се едни мелодии, като маршове,  и всички бият барабана така да се каже 😁, на мен лично много ми харесва, та 20 януари е интересна дата да се има предвид. Целият град се готви сега за тази 24 часова фиеста и всички репетират, от всякъде се чува музика и барабанене. За който е наблизо, също да има предвид, че си заслужава да се види, без да преувеличавам. По принцип не съм най-върлия фен на тукашните празници и чествания, но Тамборрадата е нещо съвсвсем различно и като естетика, и като възможност да си част от празника.
Ето малко инфо
https://www.sansebastianturismoa.eus/en/blog/culture/461-san-seb … rrada-drum-parade

Общи условия

Активация на акаунт