Хапчета/инжекции за да тръгне кърма

• 371
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Детето е на месец, но никога не съм го кърмила. Нямам нищо противопоказно за това. Имах коластра по време на бременността и като родих гърдите се напълниха, но ми казаха че защото съм секцио да не кърмя а да храня със шише. Още излиза коластра, като стисна. Детето суче, но нищо не потича. Пробвах с чайове и ядох какво ли не. Моля за препоръка за нещо по силно, защото ще се побъркам. Благодаря

# 1
Щом потича нещо, има шанс да се възстанови лактацията. Но е минало доста време от раждането....
Вие през това време не изцеждахте ли? С адаптирано мляко ли хранихте?

На мен не са ми известни медикаменти, които да стимулират кърмата.
Знам, че консумирането на лук го стимулира. Но колко е вярно..., не съм го пробвала.

Всъщност най-добрият стимулатор за кърма е бебето. Слагайте го  колкото пъти се сетите на гърда да суче!
Другият вариант е изцеждане на ръка, но сукането на бебето е много по-ефикасно и не може да се сравни с изцеждане.

# 2
Благодаря, за отговора. Никога не е текла кърма, в началото опитах да се цедя, но нищо не пусна.

# 3
Здравейте! Детето е на месец, но никога не съм го кърмила. Нямам нищо противопоказно за това. Имах коластра по време на бременността и като родих гърдите се напълниха, но ми казаха че защото съм секцио да не кърмя а да храня със шише. Още излиза коластра, като стисна. Детето суче, но нищо не потича. Пробвах с чайове и ядох какво ли не. Моля за препоръка за нещо по силно, защото ще се побъркам. Благодаря

Кой ви е казал да не кърмите не знам, но е много неадекватен съвет, за да не кажа друго.. Изгубили сте ценно време, но може все пак да опитате следния начин - трябва, постоянство и упоритост, всеки ден без изключение. Не съм сигурна след 1 месец прекъсване дали ще се получи, но пробвайте.
Кърмите в легнало положение, на спалнята и детето до вас. Вижте картинки, ако не ви е ясно. Това трябва да е основното ви занимание през деня. Бебето може да заспива и да спира да суче дори след 5 мин. Има игриви бебета, посучат малко и като се уморат, спират. Първите 5 мин е най-хранителната кърма, (затова понякога много бебета заспиват след 5-тата минута). После пак почват. Затова в легнало положение, за да ви е удобно, да не гледате часа.

Трябва ви и спокойствие. Кърменето е свързано с хормони. Силен стрес може да предизвика намаляването или спирането на производството им, оттам и на млякото. Затова дразнителите - вън от живота ви.
Колкото повече суче бебето, толкова повече стимулира лактацията.
Стандартното време е по 20 мин на всяка гърда. Записвате в бележник. Ако веднъж го слагате първо на дясна, после на лява гърда, записвате накратко, напр. 6 часа - Д 20 мин (или колкото време е сукало), Л 15 мин. Следващия път в 8 ч. обратно, започвате с лява, после дясна. И така редуват всеки път. Не гледате да е по час, а на повикване.

Към края на 20-те минути кърмата не е толкова "силна" в смисъл хранителна. Но всяка капка кърма е полезна.
Излишно е да казвам, че бебето трябва да наддава според възрастта си - за това педиатърът трябва да ви е дал схема за всеки месец.
Набавете си везна за мерене на бебето, и правете двойно мерене преди и след кърмене, за да се уверите кога колко грама е яло бебето - липсващото количество допълвате с АМ.
Успех!

ПС. Не бих вземала хапчета/инжекции  за това.

# 4
Позволявам си да добавя към информацията от Valerie.
Има жени, които не могат да цедят с помпа. Аз съм от тях и действах само на ръка. Бавно е, досадно е, но това е положението Simple Smile Цедите на ръка щом така можете и щом има какво.

Ако се налага да дохранвате (най-вероятно ще се докато натрупате количество) използвайте сонда, за да стои бебето на гърда и да върви стимулация. Аз бих сложила и колектор или помпа на свободната гърда докато кърмя, но не мога да препоръчам с абсолютна сигурност.

# 5
Да добавя, че метода, който писах по-горе, ми беше даден от възрастна акушерка в една западна страна.
Чудесен метод и при мастит е - по-ефикасно действа бебето да суче (колкото и да е малко болезнено за майката), отколкото помпа или източване на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт