Работно време на фармацевти в аптека?

• 1 920
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте!
Може да е глупав въпрос, но се загледах в работното време на аптеките в моя град и виждам, че са отворени по 12 часа на ден.
Фармацевтите по 12-часови смени ли карат всеки ден или са 2 смени по 6 часа?

# 1
Сигурно се застъпват на обяд, докато има повече клиенти, използващи обедната почивка, може да има предаване на каса и пр. Аз по-скоро не си представям да са на по 6 часа и да нямат никакво застъпване.

Ако работят 12 часа смяна с клиенти, им се събират на практика повече от 12-часова смяна, но и това е възможно, ако почиват на следващия ден, в събота и неделя да са само по 1 служител на смяна.

# 2
  • София
Тъй като работя в оптика, а до нас има аптека, мисля че са на по 8 часови смени. Но се работи и събота и неделя. Предполагам, нещо от типа на 168 часа на месец. 21 дни по 8 часа, на график.

# 3
  • Велико Търново
В нашата се работи от понеделник до петък по 6 часа, събота и неделя по 12 часа, а нощните смени са по 12 часа-две нощни и почивка.Единствена денонощна аптека сме в много голям периметър, която вече 30 години не е затваряла врати.

# 4
Реално колко часа месечно работи един фармацевт?
Защото както се очертава цяла седмица + събота и неделя... направо нямам думи.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 00:43 от malgitobi

# 5
Работи колкото е законно в страната.Просто смените са съобразени с работното време на аптеката.Нарича се график.

# 6
Работи колкото е законно в страната.Просто смените са съобразени с работното време на аптеката.Нарича се график.

Ясно. Значи 7 дни по 12 часа.

# 7

Ясно. Значи 7 дни по 12 часа.

Обясняват ти, че има график, ти разбираш, че било 7 дни по 12 часа работното време. Ти фармацевт ли си изобщо, някаква работа работила ли си някога?

# 8
Реално колко часа месечно работи един фармацевт?
Защото както се очертава цяла седмица + събота и неделя... направо нямам думи.

Имат си графици хората.
И аз работя в неделя.
Но не работя от понеделник до петък.
Но пък се чудя фармацевтите като са на работа имат ли въобще почивка.
Или са си по цял ден на крак.

# 9
  • София
Имат столове. Вероятно са като нас - обяд около 20 мин и още няколко почивки по 5-10 минути, като няма клиенти. При тях е доста повече стока, което е доста повече работа при получаване. Но пък уикенда не се получава стока.

# 10
Ами ако е сам и няма кой да го замести?
Има доста натоварени аптеки.

# 11
  • София
В тези най-известните аптеки са поне по 2-3 на смяна. Даже в Младост се мотат по 4. Рядко някой обект от веригите остава със сам човек в натоварените часове. Аз в момента съм в един по-ненатоварен обект. До нас има аптека. Понякога засичам по 1 човек, другият е излязъл, но и те дремят на стола.

# 12
  • Велико Търново
Обяснявам за нашата-4 фармацевта първа смяна, 4 втора и 2 консултант козметика.Офис 5 човека, които получават, въвеждат и подреждат стока.
Не знам къде се прочете 7 дни по 12 часа?
Всеки месец има работни часове, ако те се надвишат по някаква причина се заплаща допълнително/извънаредни, които се облагат и с данък/.Пак казвам, че работя в много голяма денонощна аптека, а не някоя квартална.Нашият собственик има 7 обекта в града.

# 13
  • София
Еха, имате и офис! Гъзари. Ние си получаваме стоката.
Иначе и ние имаме определени часове, ама все ми се виждат много.

# 14
  • Велико Търново
Еха, имате и офис! Гъзари. Ние си получаваме стоката.

Шефът ни е жесток!Просто е истински мъж, а какъв дипломат е..просто думи нямам.Всички много го обичаме!Няма да е направил забележка на някой и някой друг да е разбрал, ако има нещо всичко е деликатно.

Общи условия

Активация на акаунт