Бързи здравословни въпроси и отговори – 47

• 29 263
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
При какви референтни стойности и коя мерна единица?

# 61
И фолиевата киселина и витамин Д са ниски. За първото се посещава хематолог, за второто ендокринолог. С хематолог може и онлайн да направиш консултация.

# 62
Има ли в момента вирус с повръщане
Идеи освен вомакур, активен въглен и хидратиращ разтвор, че ми е издъхнал мозъка и не се сещам

# 63
Здравейте,моля помагайте .Започвам с това ,че съм бременна.И днес и вчера получих нещо кто проблясък в периферното зрение,веднага измерих кръвно 119/63 след 2 мин показа 116/41 (апарата е електронен) много се изплаших,да не умра.Много ли е опасно? 🥹

# 64
Това мерене след 2 минути не е точно, според мен. Трябва по-голем интервал между 2 замервания.
Първите стойности са съвсем добре.

# 65
Много благодаря,а дали е възможно да е свързано с тази светеща точка,която видях с периферното зрение да е свързана с кръвното?

# 66
Но  съм отчаяна вече,  ако антибиотика не помага ,  то какво може да помогне?

За гърлото ВИНАГИ ме спасява Стрепсилс

# 67
От октомври досега изкарах десетина болести, включително двумесечна кашлица, болки в гърлото няколко пъти по 10-15 дни, налепи, куп сополи. Единствено заради хрипове в дробовете и ангина пих АБ. Всичко друго чакам, лекувам локално, ако не минава 5 дни - ПКК, носен, гърлен. За суха кашлица и болки в гърлото - изследвания (микробиология, црп, пкк), нещо противоалергично и за гърлото да овлажнява и успокоява. Антибиотици без изследвания или видимо лошо състояние, ако и да са назначени от ЛЛ, не пия. Моите конкретно бяха изписани от пулмолог и УНГ. Поне са малко по-тесни специалисти.

# 68
Но  съм отчаяна вече,  ако антибиотика не помага ,  то какво може да помогне?

За гърлото ВИНАГИ ме спасява Стрепсилс
Ама стрепсилс интензив, червената опаковка. На мен само то и трахизан ми помагат, ама обикновено боли ли ме гърло става ангина, така че и антибиотик се включва.

# 69
Аз боледувам веднъж на десетилетие (дори COVID не ме хвана), но тази година такъв грип изкарах, че не можех слюнката си да преглъщам - включително никакви парацетамолови, смучещи и обезболяващи. Оправи ме течен аналгин: 20 капки два пъти на ден, за три дни. Пробвайте.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 17:24 от GeryGG

# 70
Много благодаря,а дали е възможно да е свързано с тази светеща точка,която видях с периферното зрение да е свързана с кръвното?

Не мисля. То не е високо.
Ако се повтори, идете на очен лекар.

# 71
Аз докато страдах от безсъние, сега от две седмици все ми се спи. Не знам какво да си мисля вече. Изследванията са ми в норма, вкарвам се в едни "филми"; та чак ме е страх да отида на лекар!

# 72
  • Бургас
Има ли в момента вирус с повръщане
Идеи освен вомакур, активен въглен и хидратиращ разтвор, че ми е издъхнал мозъка и не се сещам
  Карах подобен вирус преди няколко седмици.  По предписание от личен лекар пих  Антиметил за гадене и повръщане.

# 73
Момичета, дайте съвет , моля !
От няколко месеца нося очила, които са ми леко тясни в зоната около носа ...Излязоха ми като пъпки ( не знам мастно образувание ли е какво точно е).
Трябва ли да отида на дерматолог или има някакво решение в домашни условия да се махнат ?

# 74
Момичета, дайте съвет , моля !
От няколко месеца нося очила, които са ми леко тясни в зоната около носа ...Излязоха ми като пъпки ( не знам мастно образувание ли е какво точно е).
Трябва ли да отида на дерматолог или има някакво решение в домашни условия да се махнат ?
Почиствай редовно частта на очилата, която стои на носа. И смени очилата май 😁 какъв тип са, с гумените неща или пластмасови очила?

Общи условия

Активация на акаунт